Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για 310 μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου ΚιλκίςΟ Δήμος Κιλκίς για μία ακόμη χρονιά έβαλε τις βάσεις για να "χτίσουν" κολυμβητική παιδεία οι νέοι του δημότες. 

Επιδότησε εξ ολοκλήρου τη δαπάνη για τα μαθήματα κολύμβησης μαθητών της γ’ τάξης από δεκατέσσερα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κιλκίς σε ιδιωτικό κολυμβητήριο της πόλης του Κιλκίς και έδωσε στα παιδιά το έναυσμα ώστε να εξοικειωθούν με το υγρό στοιχείο αλλά και να έχουν μια πιο θετική στάση για το κολύμπι και τις δραστηριότητες μέσα στο νερό.  

Από τον Απρίλιο, οπότε και ξεκίνησε η εκμάθηση της κολύμβησης, τριακόσιοι δέκα μαθητές από όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, το Ειδικό Σχολείο και τα Δημοτικά Σχολεία Κρηστώνης Μεγάλης Βρύσης, Μαυρονερίου και Χέρσου μυήθηκαν στην κολύμβηση, απέκτησαν βασικές δεξιότητες επίπλευσης, χρησιμοποιώντας σανίδες θαλάσσης και το ‘’μακαρόνι’’ και φάνηκε να διασκεδάζουν με τις βουτιές και τα παιχνίδια στη θερμαινόμενη πισίνα.

Στο πλευρό τους είχαν μονίμως την παρουσία δύο πτυχιούχων εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής με εμπειρία στη διδασκαλία κολύμβησης, που τους διέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, το οποίο είναι υποχρεωτικό μάθημα της φυσικής αγωγής. 

Λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων κολύμβησης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γιάννης Καραϊτης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού κολυμβητηρίου και συζήτησαν με τη συντονίστρια του προγράμματος, που χειρίζεται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς,  εκπαιδευτικό Ελπίδα Μουμτσίδου, για τη ροή και τα αποτελέσματά του στους μαθητές.    

Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης ολοκληρώνεται την Τετάρτη 12 Ιουνίου.  


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.