Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανατιμήσεις από 8% έως και 70% στα τιμολόγια Ιουνίου του ηλεκτρικού ρεύματος



Μεγάλες διαφοροποιήσεις από πάροχο σε πάροχο καταγράφονται στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, για το μήνα Ιούνιο. Η μεγάλη αύξηση στην τιμή χονδρικής προκάλεσε ανατιμήσεις, οι οποίες τελικώς κυμαίνονται από 8% έως και 70%.
Η μεγάλη διαφοροποίηση αποδίδεται και στην απόφαση ορισμένων παρόχων να απορροφήσουν σημαντικό μέρος των αυξήσεων, προσφέροντας μεγαλύτερες εκπτώσεις στους καταναλωτές.
Ειδικότερα, το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που τον Μάιο καταγράφηκε πολύ μεγάλη αύξηση στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος περισσότερα από 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε ποσοστιαία βάση πάνω από 35%.
Και αυτό βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο, πέρασε και στα τιμολόγια λιανικής.
Αυτό το οποίο είναι σημαντικό -κι εκεί εντοπίζονται οι διαφοροποιήσεις- είναι το ποια τελικά θα είναι η εν λόγω επιβάρυνση.
Υπάρχουν πάροχοι που προχώρησαν μάλλον σε αυξήσεις των εκπτώσεων που προσφέρουν προς τους καταναλωτές, προκειμένου να απορροφηθεί ένα σημαντικό μέρος αυτών των ανατιμήσεων.
Άλλοι πάροχοι δεν το έκαναν και γι’ αυτό έχει ανοίξει πάρα πολύ η ψαλίδα ανάμεσα στον φθηνότερο και στον ακριβότερο.

Οι ελάχιστες και μέγιστες τιμές:



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Στις προσεχείς ευρωεκλογές ψηφίζω Κούλη και Ν.Δ μέχρι να σβήσει και ο τελευταίος λαμπτήρας στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασικός Έλληνας 🤬
      Σας μοιράζει και βαζελίνη η Ν.Δ.;

      Διαγραφή
  2. Τελικά δεν ενδιαφέρει ουδόλως την Ελληνίδα και τον Έλληνα αν οι αυξήσεις ειναι της τάξης των έως +70%. Και +1070% να φτάσουν πέρα βρέχει οπότε να περιμένουμε οτι το ποσοστό της κυβέρνησης στην μάχη της 9ης Ιουνίου θα είναι απρόσμενα τεράστιο. Θα κάνει ενα εύκολο double score στον ΣΥΡΙΖΑ που θα ειναι μακράν στην δεύτερη θέση και η μάχη που θα δοθεί μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΕΛ. ΛΥΣΗΣ - ΚΚΕ για την τρίτη θέση ειναι ήσσονος σημασίας. Αν το ποσοστό συμμετοχής στις Ευρωεκλογές έχει μπροστά τον αριθμό (4*) το αποτέλεσμα αναπόφευκτα θα είναι αυτό που περιγράφω. Παρακολουθώντας πριν λίγη ώρα μια πολιτική εκπομπή (ΑΡΕΝΑ) σε μεγάλο συστημικό τηλεοπτικό κανάλι δεν ήξερα αν θα έπρεπε να κλάψω 'η να γελάσω. Όποιος ανατρέξει στο βίντεο της εν λόγω εκπομπής θα καταλάβει με μεγάλη ευκολία ότι μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν. Παρατήρησα έναν άθλιο γελωτοποιό (Άδωνη Σπυρίδωνα Γεωργιάδη) να έχει καταπιεί την γλώσσα, τα σάλια και τα δόντια του στην επίθεση που του έκανε ο ακροδεξιός βουλευτής του κόμματος Βελόπουλου (Χυτας). Διερωτωμαι λοιπόν πώς ειναι δυνατόν ένας παραδοσιακά συντηρητικός (φίλος 'η ακόμη και οπαδός της Ν Δ) θα ξυπνήσει το πρωί της ερχόμενης Κυριακής και θα πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα με χρέος καταρχήν και μετα με ενδιαφέρον για το μέλλον της πατρίδας μας και την Ευρωπαϊκή της πορεία. Δυστυχώς πρέπει να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας με υπομονή και να περιμένουμε χειρότερα και πιο δύσκολα χρόνια... ($$$)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.