Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

OΠΕΚ: Μειωμένη παραγωγή πετρελαίου για το 2025 αποφάσισε ο διεθνής οικονομικός οργανισμόςΟ Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών του ΟΠΕΚ+ συμφώνησε σήμερα Κυριακή 2/6 να παρατείνει τις τρέχουσες περικοπές παραγωγής αργού πετρελαίου έως το τέλος του 2025 σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές.
Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ στα οποία ο μεγαλύτερος παραγωγός είναι η Σαουδική Αραβία, αποφάσισαν να «επεκτείνουν το επίπεδο της συνολικής παραγωγής αργού πετρελαίου από την 1η Ιανουαρίου 2025 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025», ανέφερε εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ+ κάνοντας λόγο για χλιαρή παγκόσμια ζήτηση, τα υψηλά επίπεδα των επιτοκίων και την αυξανόμενη ανταγωνιστική αμερικανική παραγωγή.
Στον πυρήνα της ομάδας του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών βρίσκονται τα 13 μέλη του ΟΠΕΚ , που είναι κυρίως χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ο ΟΠΕΚ ιδρύθηκε το 1960 ως καρτέλ, με στόχο να καθορίσει την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου και την τιμή του.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.