Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η αποχή, η απαξίωση και τα μηνύματα σε κυβέρνηση και κεντροαριστερά



«And the winner is...η αποχή!

Το πρώτο που πρέπει να απασχολεί -κυρίως- τη ΝΔ, αλλά και τα δύο κόμματα που ακολούθησαν σε ποσοστά στην χθεσινή ευρωεκλογική διαδικασία, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, είναι ακριβώς αυτό. Οι "σφαλιάρες" που έπεσαν αφενός μεν έστειλαν στα κόμματα πολιτικά μηνύματα, αφετέρου όμως -ίσως πιο σημαντικά- ήταν τα μηνύματα αυτών που... δεν ψήφισαν.

Καταστάσεις και παθογένειες του συστήματος, που καταδικάστηκαν στη συνείδηση του κόσμου, οδήγησαν τους περισσότερους έλληνες πολίτες στην απαξίωση της πολιτικής και στην απέχθεια σε αυτούς που την εκπροσωπούν. Αυτό δηλώνει το αποτέλεσμα. 

Καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει ρότα, να αλλάξει πορεία και όχι να λειτουργήσει με περισσότερη ταχύτητα, όπως εντελώς λανθασμένα έλεγαν χθες στελέχη του κυβερνητικού κόμματος στα τηλεοπτικά κανάλια αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. "Σταματήστε την αλαζονεία, επαναπροσδιορίστε την στάση σας στην δικαιοσύνη και αντιληφθείτε ότι η Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος Δικαίου, δεν υπάρχει δημόσια Υγεία, πολεμήστε την ακρίβεια"!!! Αυτά είπαν στην κυβέρνηση οι πολίτες και όχι "κάντε πιο γρήγορα, δουλέψτε περισσότερο" όπως έλεγαν χθες κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. 

Αντίστοιχο ήταν το μήνυμα στην κεντροαριστερά και ειδικότερα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που κατέγραψαν χαμηλές πτήσεις: "Βρείτε κοινό βηματισμό, κοινή πορεία όλες οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς, διατυπώστε κοινή πειστική κυβερνητική πρόταση. Βγείτε ανοιχτά στη κοινωνία, μέσα από την οποία μπορεί να προκύψει η ακριβής φυσιογνωμία του νέου, με νέα οργανωτική δομή όπου θα πρέπει να αποκλειστούν νοοτροπίες και συμπεριφορές που καταδικάστηκαν στη συνείδηση του κόσμου και δεν οδήγησαν σε επιθυμητά αποτελέσματα, που εξαιτίας τους δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι".

Είναι πραγματικά μεγάλη η ευκαιρία για την κεντροαριστερά. Οι απώλειες της κυβέρνησης μπορούν να σηματοδοτήσουν εκκίνηση διεργασιών για την πολυθρύλητη ανασυγκρότησή της. Αρκεί βέβαια να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες ανασύνταξης της, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και οι δύο αρχηγοί να αντιληφθούν ότι για όποια ενδεχόμενη προοδευτική συνεργασία η συζήτηση και η επίτευξή της θα γίνει από την κοινωνία και όχι σε επίπεδο κορυφής.

Σε κάθε περίπτωση ο κατακερματισμένος και πολυδιασπασμένος προοδευτικός χώρος χρειάζεται ανασύνθεση και ανασύνταξη. Και αυτό πρέπει να γίνει από κάτω προς τα πάνω, χωρίς ηγεμονίες και κηδεμονίες, με πειστικό κυβερνητικό σχέδιο που θα εμπνεύσει τους πολίτες και θα κάνει πιο ώριμο το πολιτικό περιβάλλον, επαναφέροντας (ή προκαλώντας) το ενδιαφέρον για την πολιτική. 

Αυτά πρέπει να εμπεδώσουν κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι για να μην ξαναδούμε αυτά τα τεράστια ποσοστά αποχής και αυτή την θλιβερή απαξίωση στην πολιτική, απαξίωση στο μέλλον, απαξίωση στην ίδια την ζωή! 

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση οι πολίτες να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για εμάς.

ΦιλόΔημος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Το μήνυμα στάλθηκε. Ο λαός δεν ξεχνά. Πριν 2 χρόνια Η Αριδαία πνιγόταν από πλημμύρα και στα Γιαννιτσά είχαν δεξίωση και άνοιγαν σαμπάνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πολιτικό σύστημα απαγορεύει τους Σπαρτιάτες ως επικίνδυνους ( όχι ότι θα τους ψήφιζα μην παρεξηγηθω) αλλά δεν ενοχλείται από το κεφ που έχει ξεκάθαρες φιλοτπυρκικες θέσις τόση ηλιθιοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι στις επόμενες εκλογές να πάνε όλοι να ψηφίσουν το 7-8-9 κόμμα για να πάθετε πλάκα. Γιατί εμείς με εσάς παθαίνουμε πλάκα καθημερινά. Και από 1η Ιουλίου θα βάλετε ανταποδοτικό τέλος στο πλαστικό στο γυαλί και στο αλουμίνιο! Βρες ουστ! Αργεί όμως ξυπνάει το σύνολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μήνυμα οφείλουν να το λάβουν τα κόμματα που έχουν στους τίτλους τους, λέξεις όπως σοσιαλιστικό, ριζοσπαστική αριστερά, κομμουνιστικό και κάποια από τα υπόλοιπα μικρότερα.
    Το μήνυμα είναι το εξής: Έχετε μετατοπιστεί τόσο πολύ δεξιά, που δεν σας αναγνωρίζουμε.
    Π.χ. Είναι δυνατόν Ιούνη μήνα να πληρώνει ο φτωχός εργάτης Έλληνας 0,17€ την κιλοβατώρα, κάτι το οποίο κάνει τον βίο αβίωτο για τους πολίτες, αλλά οδηγεί και τις μικρές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο και να μην θέτετε ζήτημα λειτουργίας του χρηματιστηρίου ενέργειας;;; Κατάργηση λοιπόν της αγοράς ενέργειας και δημιουργία μονοπωλιακής ΔΕΗ όπως παλιά.
    Είναι δυνατόν το 80% των νόμων που ψηφίζονται στη βουλή να έρχονται από τις Βρυξέλλες; Ποιά είναι τα όρια της εθνικής μας κυριαρχίας; Για ποιόν λόγο πρέπει να αποδεχόμαστε όλες αυτές τις οδηγίες και κανονισμούς που δημιουργούν αγορές εκεί που πριν υπήρχαν κρατικά μονοπώλια, απορρυθμίζουν εντελώς τις αγορές από όποιους κανονιστικούς περιορισμούς οι οποίοι προστάτευαν τους εργαζόμενους;
    Είναι πολλά ακόμη αλλά το τελευταίο και κυριότερο. Είμαστε αριστεροί, αλλά είμαστε πρωτίστως πατριώτες. Δεν θα δεχθούμε αμάσητη όποια φιλελεύθερη παπαριά έχετε αποδεχτεί καθώς είστε δεμένοι στο άρμα της ευρωατλαντικής woke ατζέντας. Και πατριώτες είμαστε και τις οικογένειες μας καθώς και τον εθνικό μας χώρο θα υπερασπίσουμε. Δεν θα μας κάνετε να ντρεπόμαστε να κρατάμε την ελληνική σημαία, γιατί εσείς οι κοσμοπολίτες φιλελέ νεοαριστεροί την θεωρείται αναχρονιστικό εθνικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν θα πολεμήσουμε στη νέα κρεατομηχανή που στήνουν οι νεοναζί στην Ουκρανία, ούτε θα στείλουμε εκεί τα παιδιά μας. Σε πόλεμο μόνο με την Τουρκία και τους δορυφόρους της, με κανέναν άλλο.

      Διαγραφή
  5. Καλά να πάθουν τα κοπρόσκυλα μας έχουν ρημάξει όλοι μικρά κόμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό να σας έχουν ρημάξει εφόσον εδώ και 50 χρόνια ψηφίζετε κόμμα που φτωχοποιει το λαό σταθερά.

      Διαγραφή
  6. Καθ' όλα φυσιολογικό το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Μία Κυβέρνηση ψαλιδισμενη, μια Αξιωματική Αντιπολίτευση βυθισμένη, ενα ΠΑΣΟΚ μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ένα ΚΚΕ ενισχυμένο αφού εισέπραξε μόνο δίχως να πληρώσει την αποχή και ένα ακροδεξιό κόμμα που με την ρητορική Βελόπουλου (δηλαδή μεσαίωνα), κατάφερε να ξεγελάσει τους απελπισμένους Έλληνες διπλασιάζοντας το ποσοστό του. Φυσικά και όλα έχουν την δική τους αιτία αλλά την ευθύνη την αποποιουνται άπαντες. Και η πιο μεγάλη ευθύνη είναι αυτή της πολύ μικρής συμμετοχής σε μια χώρα που έδωσε διαχρονικά μάχες για την Δημοκρατία και την Ελευθερία της. Τι να περιμένει κάποιος όταν ένας αεριτζης- συστημικός δημοσιογράφος συλλέγει 300.000 ψήφους με πρότερο βίο περίεργο ( υμνητής Σημίτη & Τσίπρα). Οταν ένας άλλος επίσης με όμοια χαρακτηριστικά δημοσιογράφος ( υμνητής του ΚΚΕ, πρώην μέλος της ΚΝΕ και κατόπιν εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού) εκλέγεται έστω και έσχατος - ιδρωμενος. Κάποιοι στην Πέλλα άρχισαν να πιστεύουν οτι η Ν.Δ έγινε τσιφλίκι του κάθε περαστικού αποκαλώντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως "λείψανο". Την απάντηση την πήραν απο τους πολίτες και μάλιστα κραυγαλέα όταν σε προηγούμενες εκλογές ήταν και πάλι απέναντι του. Φυσικά αναφέρομαι στους τρεις βουλευτές και στην κομματική οργάνωση (έστω αυτήν την ελεγχόμενη απο συγκεκριμένο βουλευτή που έχει απομείνει). Θα ξαναγράψω το τετριμμένο που ποτέ δεν λανθάνει: "στην ζωή και την πολιτική όλα πληρώνονται τοίς μετρητοίς"... ($$$)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Υ.Γ) επειδή στην πολιτική το αξιακο σύστημα επιβάλλει γενναιότητα & δικαιοσύνη είτε στον γραπτό είτε στον προφορικό λόγο θα μου επιτρέψετε να επιβραβεύσω την σοβαρή και ορθή στάση του Δημάρχου Πελλας καθ'όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατά την οποία λειτούργησε θεσμικά απέναντι σε όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές. Παρά την κριτική την οποία κατά καιρούς του ασκώ για τον τρόπο λειτουργίας διοίκησης του Δήμου, στον τομέα αυτό λειτούργησε όπως έπρεπε τιμώντας τον θεσμικό ρόλο του πρώτου πολίτη του δήμου της Πέλλας... ($$$)

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.