Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συλλυπητήρια του Δήμου Πέλλας για τον θάνατο του Παύλου ΧρυσοστόμουΟ Δήμος Πέλλας εκφράζει την βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Αρχαιολόγου και Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων, Παύλου Χρυσοστόμου. Από τη δεκαετία του 1980 ως σήμερα ο ακούραστος αρχαιολόγος ανέσκαψε και μελέτησε την Πελλαία Γη. 

Το επιστημονικό του έργο στο ανάκτορο της Πέλλας, τους Μακεδονικούς Τάφους, την Ρωμαϊκή Πέλλα, την Αγροσυκιά και το Αρχοντικό άνοιξε νέες ερευνητικές οδούς στην αρχαιολογία της Μακεδονίας.  

Τα σημαντικά ευρήματα που έφερε στο φως και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, ιδιαίτερα αυτά από το Δυτικό Νεκροταφείο του Αρχοντικού, συγκινούν τον κάθε κάτοικο και τον κάθε επισκέπτη. 

Τα συμπεράσματα της έρευνάς του κατέγραψε σε δεκάδες επιστημονικά άρθρα και μονογραφίες. Το τελευταίο του βιβλίο, «Οι Μακεδονικοί Τάφοι του Αρχοντικού και της Πέλλας ΙΙ» (2019), βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Από τη δεκαετία του 1990 οραματίσθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ενοποιημένους και εργάσθηκε για αυτό τον σκοπό. 

Ο Παύλος Χρυσοστόμου, Κύπριος στην καταγωγή, αγάπησε την Πέλλα και τα Γιαννιτσά, έζησε και ταυτίσθηκε με τον τόπο. Ο θάνατος του είναι μεγάλη απώλεια για την κοινωνία της Πέλλας και την επιστήμη. 

Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια Χρυσοστόμου.  

Δήμος Πέλλας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Καλό παράδεισο να έχει κουράγιο να δίνει στην οικογένεια του και στους φίλους του ο θεός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.