Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βέλγιο: Εκατοντάδες αγρότες διαμαρτύρονται για την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική



Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους, που έφτασαν στο Βέλγιο από πολλές γειτονικές χώρες, όπως την Ολλανδία, τη Γαλλία ή τη Γερμανία, διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες κατά των ευρωπαϊκών κανονισμών που, όπως λένε, ευνοούν τον ανταγωνισμό από τρίτες χώρες.

Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.200 άτομα και 500 τρακτέρ, σύμφωνα με την αστυνομία, οργανώθηκε από την Αμυντική Δύναμη Αγροτών (FDF), ένα κίνημα που θεωρείται προσκείμενο στην ακροδεξιά και με το οποίο αρνήθηκαν να συνεργαστούν οι άλλες αγροτικές ενώσεις και πολλοί ακτιβιστές οικολόγοι.

Το κίνημα αυτό ιδρύθηκε στην Ολλανδία το 2019 και έγινε γνωστό συμμετέχοντας, από το 2022, στις διαδηλώσεις κατά της περιβαλλοντικής πολιτικής της ολλανδικής κυβέρνησης και του σχεδίου μείωσης των εκπομπών αζώτου.

Ορισμένοι από τους αγρότες είχαν υψώσει στα τρακτέρ τους σημαίες των χωρών τους.

Ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) της Πολωνίας ενώθηκε με την αντιπροσωπεία των Πολωνών διαδηλωτών και κατήγγειλε την «τρελή» κλιματική πολιτική της ΕΕ. Εξάλλου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές των Βρυξελλών, μερικές δεκάδες Πολωνοί αγρότες απέκλεισαν τα πολωνοουκρανικά σύνορα στο Χρέμπενε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Και εδώ οι δικοί μας στα καφενεία των χωριών κάθονται και συζητάνε με τους εθνοπατέρες της Πέλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωτηρία δεν υπάρχει εδώ στην χώρα της δήθεν δημοκρατίας που υπάρχει ασυλία κάποιον ότι και να κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουμε τον Λάκη. Έρχεται στα χωράφια μας .βλέπει τις ζημιές. Βγάζει φωτογραφίες τα δένδρα και μας. Μιλαει με την προϊσταμένη του έλγα. Θα παρακολουθεί τις εκτιμήσεις. Τι άλλο να θέλεις ρε μεγάλε (12.10);

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.