Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η απάντηση του Δημάρχου Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζή στην ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου



Η απάντηση του Δημάρχου Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζή στην ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, στην οποία τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους δημότες. Η απάντηση έχει ως εξής:

''Αγαπητά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, αγαπητοί επαγγελματίες της πόλης, χαίρομαι που μου δώσατε την ευκαιρία να σας απαντήσω γραπτώς, καθώς η επιστολή σας αγγίζει θέματα που χρήζουν αποσαφηνίσεων (αφού έχουν προηγηθεί ήδη τρεις δια ζώσης συναντήσεις) για τη δύσκολη περίοδο που διανύει η πόλη με πολλά έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» είχε ως αφετηρία την αποδοχή συνεργασίας του Δήμου Έδεσσας με τον Εμπορικό Σύλλογο για υποβολή της πρότασης χρηματοδότησής του στις 10-8-2018 η οποία επικυρώθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στις 26-11-2018.
Έπειτα από αναλυτική παρουσίαση της μελέτης και τρεις συνολικά διαβουλεύσεις με την τότε διοίκηση του  Εμπορικού Συλλόγου, ως συνδικαιούχου στο έργο, η τελική μελέτη των αναπλάσεων εγκρίθηκε στις 15-3-2022 ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας.
Κατά την εισήγηση του στην Ε.Π.Ζ ο τότε πρόεδρος της Τ.Κ. Έδεσσας και πρόεδρος του δεύτερου Εμπορικού Συλλόγου είχε τονίσει τη σπουδαιότητα του έργου.
Το έργο είχε συμβατική προθεσμία περαίωσης στις  23-7-23 και έκτοτε χορηγήθηκαν δύο παρατάσεις μία 7μηνη έως τις 23-2-24 και μία δεύτερη 5μηνη έως 23-7-24.
Όσον αφορά στη δεύτερη που αφορά τη θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής προέκυψε για τρεις λόγους.
1)    Την απένταξη του έργου στις 31-12-2023 εφόσον δεν είχε περατωθεί και την εκ νέου ένταξη του σε διάδοχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
2)    Την επιθυμία μου για περιορισμό των αρνητικών συνεπειών στα εμπορικά καταστήματα σε κρίσιμες περιόδους, όπως αυτή των καρναβαλικών εκδηλώσεων και των εορτών του Πάσχα, όπου, έπειτα από προσωπική μου κλήση προς τη διοίκηση σας για σύσκεψη, αποφασίστηκε, μετά από δική σας πρόταση, η προσωρινή διακοπή των εργασιών.
3)    Ώστε να συγχρονιστούν κατά το δυνατό οι εργασίες για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου, προκειμένου να αποφευχθεί η βέβαιη ταλαιπωρία που θα υφίστατο η αγορά και οι πολίτες αν έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών του OPEN MALL ο δρόμος θα δινόταν προσωρινά στην κυκλοφορία και έκλεινε εκ νέου για να γίνουν οι εργασίες του φυσικού αερίου.
Για το λόγο αυτό στις 3-12-2023, πριν ακόμα αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα συγκάλεσα ευρεία σύσκεψη των υπηρεσιών, του αναδόχου του έργου και της εταιρείας που κατασκευάζει το δίκτυο φυσικού αερίου με στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που θα προέκυπταν, εφόσον -κακώς-δεν υπήρξε νωρίτερα αντίστοιχη πρωτοβουλία,μίας συνολικής ρύθμισης για όλα τα έργα.
Πρόκειται λοιπόν για ένα πολυσύνθετο έργο, με υποέργα που έχουν αναλάβει ο Εμπορικός  Σύλλογος όπως και ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε ο εργολάβος του οποίου εργάζεται ταυτόχρονα.
Εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση είναι οι αναφορές σας στο ζήτημα των θέσεων στάθμευσης αφού η απώλεια τους ήταν δεδομένη και γνωστή στην τότε διοίκηση του Συλλόγου σας και προέκυπτε από τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.
Η λύση που φέρεστε να προτείνετε για ενοικίαση οικοπέδων είναι αυτή που στην πρώτη συνάντηση μας ο ίδιος πρότεινα και την επανέλαβα κατά την κοινή μας συνάντηση με το σύλλογο των ταξί ενημερώνοντας σας ότι ήδη έχουν οχληθεί ιδιοκτήτες χωρίς όμως δυστυχώς επιτυχή αποτελέσματα έως σήμερα. Συνεπώς με προβληματίζει η σκοπιμότητα της αναφοράς της στην επιστολή σας .
Τέλος στο κυκλοφοριακό ζήτημα οφείλω να σας ενημερώσω ότι αυτές ήταν οι καλύτερες κυκλοφοριακές λύσεις που είχε τη δυνατότητα να έχει η πόλη, προτεινόμενες από αρμόδιους επιστήμονες .
Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που μου δίνεται με αυτή την επιστολή, θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις
Πάγια προσωπική μου θέση είναι ότι οι παραγωγικοί και όχι μόνο σύλλογοι και φορείς έχουν την υποχρέωση να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και στις επιθυμίες των μελών τους και να είναι διεκδικητικοί, εκφράζοντας θέσεις και προτάσεις, μακριά από τη λογική των δημοσίων σχέσεων, γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται χρήσιμοι συνεργάτες της κάθε διοίκησης.
Δυστυχώς όταν σε μια πόλη σχεδιασμένη πολλές δεκαετίες πριν αποφασίστηκε η διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας, στερώντας κυκλοφοριακές επιλογές στην ήδη επιβαρυμένη πόλη και τότε περίπου 300 καταστηματάρχες, οδηγοί ταξί και λεωφορείων, βιωματικούς γνώστες των συνθηκών του κέντρου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους συλλέγοντας υπογραφές, η τότε διοίκηση  του Εμπορικού Συλλόγου σας δεν συμμετείχε.
Εκ του αποτελέσματος, επιλογή αυτή αποτέλεσε άλλη μία γενεσιουργό αιτία για την επιδείνωση του προβλήματος.
Σήμερα λοιπόν, τιμώ το ζήλο σας ως νέα διοίκηση και με βαθύ σεβασμό στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, σας προσκαλώ σε ειλικρινή διάλογο για περαιτέρω διευκρινήσεις δηλώνοντας ότι θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για την επίλυση του κάθε προβλήματος μέσα από μία καλοπροαίρετη συνεργασία, όπως αρμόζει σε όλους μας''.

Με εκτίμηση
Γιάννης Τσεπκεντζής
Δήμαρχος Έδεσσας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Δήμαρχε μια συμβουλή, έχεις χαθεί από την πόλη βγες από το ρημάδι το γραφείο σου (κανένας δεν θα σου πάρει την καρεκλά) πάρε το αμάξι της δημαρχίας και κανε μια βόλτα σε όλη την πόλη έστω μια φορά το μήνα ( ο Γιάννου το έκανε αυτό κάθε μέρα )και δες τα προβλήματα της από πρώτο χέρι παράλληλα να σε δούμε και εμείς όχι μια φορά στα 4 χρονια. Αυτό που βλέπω εγώ εδώ και 5 μήνες είναι την πιο νερόβραστη δημοτική παράταξη που έχει βγει από την μεταπολίτευση και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον ειδα μια φορα στην γειτονια τα τελευται 10 χρόνια 4 μερες πριν τις εκλογες!!! από τοτε αν τον ειδε κανεις γραψτε μου

      Διαγραφή
  2. Ωραία η ιστορική αναδρομή Δήμαρχε. Ωραία και η φιλοσοφία . Αλλά λύσεις ως απάντηση δεν βλέπω. Τα τσιμέντα έχουν στρωθεί στο κέντρο αλλά το συνεργείο με τους πλακατζήδες άφαντο . Στην Εγνατία πάλι τρία άτομα δουλεύανε. Ανακαίνιση στο σπίτι έκανα και είχα πέντε εργάτες . Το θέμα με τα οικόπεδα λες το είχες σκεφτει αλλά δεν βλέπουμε τίποτα άλλο από σκέψεις ακόμα . Μέχρι πότε θα το σκέφτεσαι ;
    Βγείτε καμιά βόλτα και έξω να σας βλέπουμε .από λόγια χορτάσαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ «ΠΟΛΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ…» ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ…OPEN MOLL ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΡΓΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ … ΕΝ ΚΑΙΡΩ… ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΚΙΝΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ…ΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ… ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ … ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΩΣ ΤΙΣ ΠΗΡΑΤΕ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λες ρε δήμαρχε για την ανάπλαση της πλατείας; έτσι που διαμορφώθηκε έλυσε το πρόβλημα της κυκλοφορίας,δεν το επιδείνωσε, όπως λες και αν θυμάσαι καλά, εσύ ξεκίνησες να. μαζεύεις υπογραφές γιατί δεν σε βόλευε το πάρκινγκ μπροστά από το ζαχαροπλαστείο σου, (παραπλανώντας τους μαγαζατορες ) για την χρησιμότητα του έργου. Η αλήθεια να λέγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασες την παρέμβαση που έκανες μεγάλονοντας το πεζοδρόμιο μπροστά από την καφετέρια Σκουέαρ, που όλως τυχαίως ιδιοκτήτης είσαι εσύ , αλλάζντας το σχέδιο της πλατείας και εξεγείροντας τους ιδιοκτήτες των διπλανών καταστηματων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντηση και σχέδιο μηδέν πάντως σε σχέση με τα προβλήματα της πόλης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νο1 πρόβλημα στην πόλη είναι το κυκλοφοριακό, νο2 τα ημιτελή έργα που καλείται η παρούσα διοίκηση να τελειώσει πια, νο 3 η ανύπαρκτη επιχειρηματική κουλτούρα .. βάλτε τα σε όποια σειρά θέλετε έχει και άλλα πολλά, δεν φταίνε οι τωρινοί, απλά καλούνται να δώσουν λύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του στηρίξαμε για να μας δώσουν λύσεις, Τα προβλήματα τα γνώριζαν δεν τους φέραμε από αλλού. Αν δεν μπορούν να βρούνε λύσεις, να παραιτηθούν.Δεν είναι όλα εύκολα όπως τα παρουσιάζανε.

      Διαγραφή
  8. Για να καταλάβετε , 10 ώρες μετά την ανάρτηση του δημάρχου στο Facebook έχει 14 likes . Ούτε αυτοί οι δικοί του δεν του δίνουν τα εύσημα . Κρίμα για την πόλη . Μια πενταετία χαμένη επειδή ένα πλουσιόπαιδο ήθελε να κάνει το χόμπυ του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήμαρχε. Θα πρέπει να ξέρεις ότι μια αρχή της διοικητικής λειτουργίας είναι η συνέχεια. Αυτό σημαίνει ότι αφού πάρθηκε από τη προηγούμενη διοίκηση αυτή η απόφαση να γίνουν τα έργα και εσύ θα πρέπει να τα υποστηρίξεις και όχι στις όποιες δυσκολίες να λες εγώ δε φταίω, κάντε ότι θέλετε. Και αυτό στο λέω γιατί τόσο καιρό που σκάβετε η πόλη η δημαρχία σου είναι ΑΠΟΥΣΑ με τους εργολάβους να κάνουν νομίζω ότι θέλουν.
    Και το παράξενο, ακόμα, απούσα και η Τροχαία μέσα στην πόλη που όμως βάζει μπιγετάκια περιφερειακά, λες και αυτήν την ώρα κυκλοφοριακά πονάει ι σιδηροδρομικός σταθμός και ο συνοικισμός και όχι το κέντρο που γίνεται χαμός με κίνδυνο κάποιοι πολίτες να τραυματιστούν.
    Με λίγα λόγια βγες από το γραφείο, κάνε σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους για την πόλη φορείς και πάρτε μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα και από τις τρύπες με σίδερα που αφήνουν ακάλυπτες οι εργολάβοι. Ξύπνησε τους εσύ και άσε τις κόντρες και τα δε με ενδιαφέρει γιατί άλλα υποσχέθηκες προεκλογικά.
    Και να ξέρεις αυτά σου τα λέει από καρδιάς ένας φίλος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι λύσεις να δώσουν 9:57,οι άνθρωποι είναι όλοι άσχετοι, μόνο όταν ήταν στην αντιπολίτευση τα βλέπανε όλα χάλια, τώρα που είναι χάλια, επειδή διοικούν τον Δήμο, τα βλέπουν όλα καλά . Τελικά το μόνο που κάνουν καλά. είναι να βγαίνουν ωραίες φωτογραφίες, ο άλλος αντιδήμαρχος αθλητισμού, στους 5 μήνες θητείας του, έβαψε ένα παγκάκι στο Πασά τσαιρ και το έβγαλε φωτογραφία.Μεγαλα έργα!!! Συγχαρητήρια στους Εδεσσαιους που εξέλεξαν αυτούς τους άσχετους να διοικήσουν τον Δήμο για 5 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρχικά δήμαρχε το αν βγαίνεις απο το γραφείο ή όχι δεν με αφορά εργα θέλω να δω στην πόλη!το μεγαλύτερο έκτρωμα είναι η πλατεία της προηγούμενης διοίκησης εκεί χάθηκε η λέξη κυκλοφοριακό!Προχωραμε πάμε παρακάτω δώσε λύσεις για το κυκλοφοριακό το οποίο θα λύσει και το θέμα της αγοράς!Μην κάθεσαι και αναλώνεσαι με τον εμπορικό σύλλογο μου είπε τους είπα μου είπαν!ΔΩΣΕ ΛΥΣΕΙΣ!τα κοράκια έχουν βγει και λέει ότι είσαι η παρένθεση τους!Βρες ένα συγκοινωνιολόγο και προχωρα σε μελέτες μονοδρομήσεις !οτι έγινε έγινε σταματά να κατηγορείς την προηγούμενη διοίκηση εσυ είσαι πάνω στο άλογο!Πιεσε τα συνεργεία να τελειώσουν τις εργασίες και δώσε λύσεις στο κυκλοφοριακό η πόλη είναι στα κάγκελα !Τα αδεσποτα είναι ένα χρόνιο άλυτο προβλήμα μπαλώματα γίνονται και το πρόβλημα θα υπάρχει όσο τα παρατάνε όσο δεν τα στειρώνονται και κτλπ !ενας Εδεσσαίος πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αργοστόλι καρεκλακιδεσ διαλύσετε την εδεσσα.και τα καταστήματα μασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αποφασίσεις και λύσεις θέλουμε δήμαρχε για αυτό σε ψηφίσαμε!Ωρες ώρες νομίζουμε πως δεν ζεις εδώ με αυτό το χάος που υπάρχει στην πόλη!Ολοι οι καταστηματάρχες είναι εκνευρισμένοι με την αργοπορία των συνεργιών που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του τζίρου και την απογοήτευση προς την νέα διοίκηση !επιτελους βάλτε λίγο μπρος το καράβι πριν βουλιάξει !ενας ψηφοφόρο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η φάση ποια είναι ότι πάλι ο Μουρατογλου θα βγάλει το φίδι από την τρύπα με τις άκρες που έχει. Αγρανάπαυση λόγο Τσεπκετζη για την επόμενη 5ετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ότι οι εργολάβοι για οπτικές φυσικό αέριο κτλπ κάνουν κακή δουλειά και ένας από τον δήμο δεν λέει τίποτε ποίος φταίει; οι εργολάβοι; η αυτοί που τους βάλαμε να κάνουν κουμάντο στην πολη ; Βαγγέλη και εσύ έχεις ευθύνη έξω από το χορό αλλά λέγατε τώρα τουμπεκί, Όλη η πόλη ένα χάλι και εσείς ΑΕΤΟ ΠΕΤΑΤΕ. ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΉΦΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς 12:44 Α μη λες κακά λόγια για τον Βαγγελακη, δεν τον είδες που έβγαλε φωτογραφια στα έργα με την μηχανικό του Δήμου και μάλιστα με μεγάλη σπουδη μελετούσε τα σχέδιά; και αυτό γιατί έχει γνώσεις 'μηχανικού '. Ο Θεός να μας φυλάξει από αυτούς τους άσχετους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ασχετοσ βαγγελακηηησσσ με μηχανικούς που δεν ξέρουν ούτε την υπογραφή τουσ να βάζουνε.εεει..χαϊβάνιαααααα

      Διαγραφή
  17. Ψάξε και πάρε γνώμες από τους έμπειρους του συνδυασμού σου πριν είναι αργά !Η κατηφόρα αχνοφαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.