Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βουλγαρία - Γιορτή των Ρόδων: Ένα μεγαλειώδες πανηγύρι που ελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο



Στo Καζανλάκ της Βουλγαρίας, εδώ και 120 χρόνια, ζωντανεύει η Γιορτή των Ρόδων, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, Βαλκάνιους αλλά και Ασιάτες, κυρίως Κινέζους.

Παρελάσεις σχημάτων, καλλιστεία ομορφιάς για τη βασίλισσα των ρόδων, φολκλορικοί διαγωνισμοί, επίσκεψη και δραστηριότητες στο μουσείο των τριαντάφυλλων, εκθέσεις προϊόντων, αρωματικών ελαίων, καλλιτεχνημάτων, ρούχων, γλυκισμάτων, η γειτονική χώρα είναι κάθε πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Άλλωστε, από τα ροδοπέταλα παράγεται το ξακουστό σε όλο τον κόσμο “βουλγαρικό ροδέλαιο”, που χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία καλλυντικών, αλλά ορισμένες φορές και στην ιατρική. Τα ροδοπέταλα συλλέγονται νωρίς τα χαράματα με το χέρι, γιατί το άνθος πρέπει να διατηρήσει τη φρεσκάδα του για να μπορεί το άρωμα του να διαφυλαχθεί και το ροδέλαιο να πληροί τις προδιαγραφές.

Όλες οι κοπέλες αλλά και οι μεγαλύτερες κυρίες, με παραδοσιακές πανέμορφες στολές και τα ψάθινα καλάθια τους, μαζεύουν τα ροδοπέταλα και φυσικά γίνονται θέαμα και θέμα φωτογράφησης σε ένα μαγευτικό τοπίο χρωμάτων της κοιλάδας αυτής.

Βέβαια σε όλα τα χωριά των ρόδων Rozovo, Enina, Kran, Ovoshtnik, Razhena, υπάρχουν σταντ για να φωτογραφηθεί κάποιος με τους ντόπιους κατοίκους, να πάρει μέλι, κουλούρια, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά υφαντά γιλέκα, αναμνηστικά ξύλινα χειροποίητα διακοσμητικά αλλά και να δοκιμάσει κρασιά και τσιπούρα από καζάνια της γύρω περιοχής.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.