Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Σκύδρας - H «Αλλαγή Σκυτάλης» για τον απολογισμό πεπραγμένων δημοτικής αρχής 2023


Η «Αλλαγή Σκυτάλης» καταψήφισε τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής Σκύδρας έτους 2023. Εξηγώντας τους λόγους αναφέρει:

Αγαπημένες συνδημότισσες , αγαπημένοι συνδημότες σας ευχαριστούμε θερμά πρωτίστως για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μας, μας στηρίξατε με την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη και μας δώσατε το μεγάλο ποσοστό του 16% σε μόλις 40 μέρες!!! Ναι το παραδεχόμαστε ότι ξεκινήσαμε αργά αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στην δική σας στήριξη! Η «Αλλαγή Σκυτάλης» σεβόμενη όλες τις δημότισσες και όλους τους δημότες θα λογοδοτεί πραγματικά λέγοντας ΑΛΗΘΕΙΕΣ σε όλους εσάς ώστε να έχετε πλήρη άποψη για το τι συμβαίνει στο Δήμο μας. Σας προτρέπουμε να έρχεστε στα Δημοτικά Συμβούλια και να μας παρακολουθείτε. Σκοπός μας είναι πρωτίστως η ενημέρωση σας, στα πλαίσια της διαφάνειας και της λογοδοσίας . Ως προς τούτο:

Παρακολουθήσαμε με προσοχή τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του έτους 2023, σ έναν μονόλογο της Δημάρχου παράλληλα με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού …….. Τι γράψαμε ; Τον Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής … Στις φωτογραφίες όμως η Δημοτική Αρχή μας έδειχνε φωτογραφίες από το εκλογικό της κέντρο και από την προεκλογική της εκστρατεία!!!! Ευτυχώς δεν μας έδειξαν φωτογραφίες από τα σαλόνια τους!! Με γκολ από τα αποδυτήρια!! Είστε με το καλημέρα σας εκτός θέματος!! Με περισσή αλαζονεία για άλλη μια φορά εκθείαζε το ποσοστό των δημοτικών εκλογών. Η Δήμαρχος η οποία δηλώνει ότι «η έπαρση, η αλαζονεία, κάθε κακότροπη συμπεριφορά ήταν και είναι μακριά από εμάς!!» Τα λόγια από τις πράξεις διαπιστώνουμε ότι απέχουν.. Δεν φτάνει μόνο να τα δηλώνετε κα Δήμαρχε ……

Στα εισαγωγικά του απολογισμού αναφέρει: «οι δημότες μας ενημερώνονται, όπως δικαιούνται σχεδόν καθημερινά κατά τη διάρκεια του έτους από τα δελτία τύπου αλλά και τα social media,όπου μπορεί ο καθένας να διατυπώσει και την γνώμη του και υπάρχει μια αλληλεπίδραση» και τι αλληλεπίδραση θα προσθέσουμε εμείς ..γράφεις και λες τη γνώμη σου και βρίσκεις τον μπελά σου αυτομάτως !! Για να μην αναφερθούμε ότι ακόμα περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που καταθέσαμε από 04.01.2024. Δεν εκτελεί καν την εντολή 58159/10.05.2024 του Γενικού Γραμματέα Ιωάννη Κ Σάββα για παροχή στοιχείων προς εμάς . Αναρωτιόμαστε δεν ήμαστε δημότες ή δεν δικαιούμαστε;;;!!

Μίλησε για την ΣΑΤΑ που σε σχέση με το παρελθόν είναι πολύ λιγότερη και παίρνει μόνο 225.000€ ετησίως αλλά κάνει έργο εκατομμυρίων ευρώ με μόλις 225.000€ !!! Κάνει μαγικά;;;!! Προφανώς κάτι δεν καταλαβαίνει με τα νούμερα… κάπου χάνετε στους υπολογισμούς ή μας περνάει όλες και όλους …… (βάλτε εσείς το επίθετο που επιθυμείτε!!).

Μίλησε για την έκταση του Δήμου και είπε «ο μικρός μας Δήμος σε σχέση με τους υπόλοιπους του Νομού σε έκταση και πληθυσμό»… Σωστά! Δεν είπε όμως ότι ο Δήμος μας παίρνει ίδιο και ισόποσο ποσό χρηματοδοτήσεων με τους υπόλοιπους Δήμους, συνεπώς ο πιο ωφελούμενος! Οπότε γιατί μιλά για πενιχρή χρηματοδότηση;; Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνει με τα νούμερα και τις αναλογίες!!

Ο Δήμος Σκύδρας λέει δεν χρωστάει ούτε 1€!!! Άλλο ΨΕΜΑ.. στην σελίδα 41 του απολογισμού της αναφέρει: «το ποσό των απλήρωτων υποχρεώσεων την 31/12/2023 προς τρίτους ανέρχεται σε ποσό:201.083,67€!!»! Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνει κ εδώ με τα νούμερα ή έχει χάσει την αίσθηση του μεγέθους των χρημάτων……..

«Οι δημότες λέει γνωρίζοντας ότι διαγράψαμε το χρέος του Παυλίδη ύψους 6.000.000,00€ λέει, μας ψήφισαν και μας έδωσαν το 80%!!!!!!» Δηλαδή οι δημότες γνώριζαν ότι διαγράφηκε το χρέος Παυλίδη .. ΨΕΜΑ!! Η μόνη αλήθεια είναι ότι παραδέχθηκε επιτέλους ότι ΔΙΕΓΡΑΨΕ το χρέος Παυλίδη!!! Τι ποσό μας λέει η υπηρεσία με το υπ αριθμ 5443/13.07.2023 ότι είναι το χρέος Παυλίδη;;;;; « Οι οφειλές της ΔΟΜΙΚΗ Π ΠΑΥΛΙΔΗ ΑΕ προς το Δήμο Σκύδρας, που έχουν συσσωρευτεί, ως 09.06.2023 αντιστοιχούν στο κεφάλαιο ποσού 6.062.887,34€ και οι επιπλέον προσαυξήσεις ανέρχονται στο ποσό των 5.585.605,10€ λόγω υπερημερίας» . Μάλλον δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να προσθέσει το κεφάλαιο με τις προσαυξήσεις για να βγάλει την οφειλή… Είναι πολλά τα νούμερα και τρομακτικό το ποσό διαγραφής , το αναγνωρίζουμε!

Στην προεκλογική ομιλία της επικεφαλής της «Αλλαγής Σκυτάλης» στις 05.10.2023 είπαμε: «Ο Δήμος μας είχε τη δυνατότητα να εισπράξει 11.000.000€. Προσέξτε! 11.000.000€ με τα οποία θα μπορούσε να κάνει πολλά σημαντικά έργα για την πόλη μας. Η Δημοτική Αρχή της Σκύδρας όμως δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να διεκδικήσει αυτά τα 11.000.000€ και να τα ρίξει στη Σκύδρα για να ανασάνουν οι πολίτες της. Τι τα έκανε λοιπόν; Κατά κάποιο τρόπο τα χάρισε! Τα χάρισε σε έναν ιδιώτη και άφησε γυμνό το Δήμο Σκύδρας κατά 11 εκατομμύρια ευρώ.» Στις 06.10.2023 προσπαθούσε διακαώς να βγάλει τρελή την επικεφαλής του συνδυασμού μας… θυμάστε πως την αποκάλεσε… χθες 14.06.2024 παραδέχθηκε ότι διέγραψαν το χρέος Παυλίδη… Θα συμπληρώσουμε λέγοντας ότι με τη συμπεριφορά τους ο Δήμος Σκύδρας έχασε και τα λεφτά και το λατομείο!! Δεν ξέρω αν το καταλάβανε………. Τα συμπεράσματα δικά σας…..

Μίλησε για τις οφειλές της Άρδευσης που δεν εισπράττει ο Δήμος για αδιευκρίνιστους λόγους που φτάνουν περί τις 900.000,00€ και μας μίλησε αόριστα για αγωγές και δικαστήρια , αόριστα για άλλη μια φορά! Από της 14.02.2024 ζητάμε αντίγραφα των αγωγών προς τον ΤΟΕΒ και επειδή όπως η Δήμαρχος δηλώνει: «πράττουμε το καθήκον με συνέπεια, με λογοδοσία, με σεβασμό στους θεσμούς» αναμένουμε ΑΚΟΜΑ την απάντηση της ως θεσμικά όργανα που σέβεται όπως δηλώνει αλλά και ως δημότες που όπως λέει «τους βλέπουμε όλους ισότιμα»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στο θέμα αδέσποτα μας είπε ότι δίνει ζωοτροφές και διαθέτει ένα κονδύλιο περί των 20.000€ για στειρώσεις κτλ. Δεν μας λέει όμως τι απέγινε το έργο των 372.000,00€από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙΙ για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων . Σε ερώτημα της επικεφαλής μας στη Δημοτική Επιτροπή αν υπάρχει ιδιόκτητος χώρος για την κατασκευή του της απάντησε ότι υπάρχει. Σε γραπτό μας ερώτημα για το ίδιο θέμα της απάντησε ότι είναι σε συζητήσεις με όμορους δήμους για την από κοινού διαδημοτική κατασκευή καταφυγίου… Το έργο δεν μας απαντάει , υπάρχει ή το έχασε ο Δήμος όπως έχασε το έργο της Πλατείας Πλαστήρα στη Σκύδρα ύψους 1.190.400,00€ ,όπως έχασε το έργο του Πνευματικού κέντρου Σκύδρας ύψους 1.072.963,92€;;;;;; Και μάλιστα για το Πνευματικό κέντρο Σκύδρας μετράμε μέχρι στιγμής 2 χαμένες προτάσεις επί θητείας της!!

Ως συνδυασμός θα προσθέσουμε και θα πούμε ότι θα μπορούσε κάλλιστα ο Δήμος Σκύδρας να υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» αντί του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας ( που απορρίφθηκε λόγω μη πληρότητας δικαιολογητικών, δείτε το με τα μάτια σας ΑΔΑ:ΩΣ8Α465ΧΙ8-35Χ) το Λύκειο του Δάγλα. Ένα κτίριο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από το Δήμο Σκύδρας με διάφορους τρόπους , όπως το να γίνει ένα δημοπρατήριο μια πρόταση που στο παρελθόν είχε υποβάλλει ο Δήμος Σκύδρας από κοινού με τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πέλλας, ή να γίνει λόγω της θέσης του ένα Αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο μιας και βρίσκεται ακριβώς διπλά στο ΔΑΚ. Δώστε τη σημασία που του πρέπει στο κτίριο Δάγλα, θα καταρρεύσει και θα το μαζεύεται ……

Μίλησε για το ΕΦΑΚΠΠ και μας είπε ότι δεσμευτήκαν οι λογαριασμοί του και γι αυτόν τον λόγο δεν κατάφερε να πληρώσει οφειλές σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ.. Άρα το ΕΦΑΚΠΠ χρωστάει και αυτό !!!!!!!!! Για να μην αναφέρουμε τους ισολογισμούς και απολογισμούς του ΝΠΔΔ που δεν έγιναν επί σειρά ετών επί θητείας της ….

Δυστυχώς για όλες και όλους εμάς χρωστάει και η ΔΕΥΑΣ.. Θυμάστε τι είπαμε στην προεκλογική μας ομιλία στις 05.10.2023 για την ΔΕΗ; «Ο Δήμος μας δεν την πληρώνει από το 2019!! Το γνωρίζετε; Την τελευταία τετραετία ο Δήμος Σκύδρας αφήνει απλήρωτους τους λογαριασμούς του ρεύματος. Και οι τόκοι μαζεύονται. Ο Δήμος είναι υπεράνω. Από ότι ακούμε, η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να πληρώνει προμηθευτές ή ό,τι άλλο κρίνει εκείνος απαραίτητο. Σήμερα οι δημότες της Σκύδρας χρωστάμε στη ΔΕΗ 5.000.000,00 ευρώ.

Στις 06.10.2023 στην δική της ομιλία όπως συνηθίζει άλλωστε εξαπέλυσε τα πηρά εναντίον της επικεφαλής μας αποκαλώντας την και ψεύτρα!! Εννοείται ότι ούτε τότε αλλά ούτε και χθες δεν μίλησε για το εξώδικο της ΔΕΗ ΑΕ που έλαβε η ΔΕΥΑΣ Σκύδρας στις 22.09.2023 ύψους 4.839.639,37€!! Στις 22.09.2023 κυρίες και κύριοι!! Δεν βόλευε τότε να μας το πει … Σήμερα σε τι δεν την βολεύει;;;; Στον Δήμο Ηγουμενίτσας δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ λόγω οφειλής τους σε παρόχους ρεύματος που υπερέβαιναν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.. η ΔΕΥΑ Σκύδρας υπερβαίνει τα διπλά, περίπου 6 εκατομμύρια!! Και εδώ νούμερα που δεν καταλαβαίνει μάλλον… Αξίζει να μάθουμε τι προγραμματισμό έχει κάνει για ένα τέτοιο πολύ πιθανό ενδεχόμενο, αυτό της δέσμευσης των λογαριασμών του Δήμου .

Η μετριότητα της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας στον οραματισμό, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση μεγάλων έργων είναι πραγματικότητα. Η μετριότητά τους κοστίζει! Η μετριότητά τους ΜΑΣ κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ για να είμαστε ακριβής. Εμείς ως «Αλλαγή Σκυτάλης» καταψηφίσαμε τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του έτους 2023 για όλους τους παραπάνω λόγους.

Κα Δήμαρχε τις αποτυχίες σας δεν πρέπει να τις κρύβεται . Οι δημότισσες και οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Είναι υποχρέωση σας.

Με ειλικρινή εκτίμηση στα πρόσωπα όλων μηδενός εξαιρούμενων συνδημοτών μας

Για την «Αλλαγή Σκυτάλης»

Παπαδοπούλου Μαρία
Πορτοκαλίδης Χαρίτων
Μποζίδης Κωνσταντίνος
Σαββίδης Πολύκαρπος
Κάμπας Κωνσταντίνος
Μαραντίδης Ευστράτιος
Γιάγκος Ιωάννης
Τουμανίδης Χρήστος
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

10 comments:

 1. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΧΝΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΤΟΤΕ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ;
  ΤΟ ΡΙΖΟ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ,ΣΕ ΟΛΑ.
  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΦΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΤΕΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλλά έχετε ντροπή, όχι βέβαια, γιατί μας θεωρείται κορόιδα που εσείς καταφέρατε να βολευτείτε εις βάρος μας. Μαυρογιαλουροι όλοι σας, αλλά αυτός είχε και λίγη τζιπα όταν κατάλαβε το σύστημα που επικρατούσε του συμφέροντος, εσείς είστε άχρηστοι συμφεροντολογοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σωστά, το συμφέρον σας πάνω από όλα και όλους. Ακόμη και όταν χρειάστηκε να κάνετε απολύσεις σε αμεα,για να έχετε κονδύλια να πληρώνετε άτομα που τα χρεώθηκε για να τα μονιμοποιησετε πάση θυσία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αλήθεια είναι έτσι έγινε, για να κρατήσουν τους χρεωμενους και τις χρεώσεις για μονιμοποίηση με συμβάσεις αορίστου, πράγματι έκαναν οι ενδιαφερόμενοι προς μονιμοποίηση, καταγγελία στον ΑΣΕΠ, για να τους κόψει τις συμβάσεις και με αυτόν τον τρόπο ο δήμος σκυδρασ θα ειψε περίσσευμα να μπορεί να πληρώνει τους προς μονιμοποίηση αορίστου τότε ενδιαφερόμενους. Και το κατάφεραν, έγινε όπως ακριβώς το σχεδίασαν. Και θέσεις άνοιξε ο δήμος που δεν υπήρχαν και δεν προβλέπονται,αλλά οι χρεωμενοι έπρεπε να μονιμοποιηθουν πάση θυσία εις βάρος όλων των δημοτών...

   Διαγραφή
  2. Αυτός είναι ο δήμος σκυδρας

   Διαγραφή
  3. Όλα είναι για τους λίγους που βρίσκουν μπάρμπα στην Κορώνη

   Διαγραφή
 4. έτσι έγινε από τον πρώτο δήμαρχο σκυδρας που βόλεψε πολύ κόσμο και τον συντηρούν μέχρι σήμερα να πληρώνεται από τους Έλληνες φορολογούμενος και να υπάρχει βγαίνοντας φωτογραφίες σε εκκλησίες και πανηγύρια, όπου μπορεί και όπου δεν μπορεί και εκεί φωτογραφιζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αυτός είναι ο δήμος σκυδρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αλλαγή τι θέλει, ότι και ο κασελακης να πάρει τη θέση της άλλης με το έτσι θέλω, αυτό δεν είναι δημοκρατία είναι τρομοκρατία στους δημότες, προσέξτε το, χάνεται το δίκιο σας

   Διαγραφή
 6. αλεπου εισαι μεγαλο κεφαλαιο πολιτικης στην σκυδρα βγες μπροστα κατεβα για βουλευτης ασε τον δημο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.