Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοιχτή επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς τον ΕΟΠΥΥ για την συνταγογράφηση των σκιαγραφικώνΚυρίες και κύριοι του ΕΟΠΥΥ,
Η πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη νέα «δωρεάν» υπηρεσία που παρέχει στους πολίτες -ακόμη μια φορά με τις «πλάτες των ιατρών»-ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησής μας. Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας στις 26/4/2024 με έγγραφό της καθιστά υπεύθυνους μόνο τους γιατρούς ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής να συνταγογραφούν τις σκιαγραφικές ουσίες όποτε αυτές απαιτούνται για την διενέργεια εξετάσεων.
Η συνταγογράφηση σύμφωνα και με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική, αποτελεί ιατρική πράξη. Κατά συνέπεια αυτή πρέπει να αποζημιώνεται. Αντ’ αυτού, ο ΕΟΠΥΥ αντί να ορίσει αποζημίωση για τη συγκεκριμένη πράξη ως όφειλε, αποφασίζει και διατάσσει ότι αυτή πρέπει να γίνεται χωρίς να αμείβεται ο ιατρός!
«Το ποτήρι ξεχείλισε» κυρίες και κύριοι του ΕΟΠΥΥ, αμείβετε τους συμβεβλημένους κλινικούς ιατρούς με την εξευτελιστική αμοιβή 10 ευρώ μεικτά. Το clawback (υποχρεωτική αρπαγή δεδουλευμένων σε κλινικοεργαστηριακούς) έχει φτάσει στο 60%! Και τώρα ζητάτε και δωρεάν συνταγογράφηση των σκιαγραφικών! 
Ζητούμε άμεση αναπροσαρμογή των τιμών αποζημίωσής της εργασίας των συμβεβλημένων ιατρών, κατάργηση του επαίσχυντου clawback και απόφαση για άμεση αποζημίωση ΟΛΩΝ των ιατρικών πράξεων, δηλαδή ζητούμε σεβασμό στην εργασία και στις προσπάθειες των Ελλήνων ιατρών. Τέλος σας ζητούμε να προχωρήσετε άμεσα στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο όπως προβλέπει η ανάλογη ψηφισθείσα νομοθετική ρύθμιση.

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.