Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύσκεψη υπό τον ΥφΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη για τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις στον Νομό ΠέλλαςΜε τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, 05 Ιουλίου 2024, σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη και τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Στρατάκου, της Γενικής Διευθύντριας του ΕΛΓΑ, Χρυσούλα Γάσπαρη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ασφαλίσεων, Σταύρου Καουκάκη και εκπροσώπου του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας, Βασιλική Παπαδοπούλου, και την Υπεύθυνη του Μετεωρολογικού Κέντρου Εφαρμογών (ΚΕΜΕ) ΕΛΓΑ, Ελένη Χατζή.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η οργάνωση και ο προγραμματισμός των ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των συνεπειών των σφοδρών χαλαζοπτώσεων και θεομηνιών στις καλλιέργειες του Νομού Πέλλας, που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Σκοπός του συντονισμού είναι η γρήγορη καταγραφή του των ζημιών και ακολούθως η τάχιστη έκδοση των πορισμάτων.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

-          Μέχρι τις 17 Ιουλίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης ζημιάς.

-          Ορισμός συνάντησης στις 19 Ιουλίου στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας, ώστε να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μακροσκοπικής εκτίμησης της ζημιάς.

-          Η ενίσχυση του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας με επιπλέον εποχικό προσωπικό, πέραν των 35 εποχικών που ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα. Το αίτημα της υπηρεσίας είναι για ακόμη 15 άτομα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης ζήτησε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, καθώς πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές που αγγίζουν το 100%. Παράλληλα, πρότεινε να γίνουν γενικές εκτιμήσεις ζημιάς ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Απαντήσεις
  1. Από πέρυσι ακόμα απλήρωτοι είμαστε Διονυσιακό ξυπνά

   Διαγραφή
 2. Ο νομός Πέλλας και αγρότες είναι έρμαια των βιομηχάνων ο υπουργός δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δεν τολμαει να κάνει το παραμικρό

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.