Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλλάζουν όλα στον ΚΟΚ -Τέλος στην αφαίρεση πινακίδων, αυστηρότερες ποινές για τους οδηγούςΠρο των πυλών βρίσκεται, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ο οποίος θα εισάγει σημαντικές αλλαγές.


Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη νομοθέτηση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος θα έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αλλά και την επιβολή πιο δίκαιων ποινών στους παραβάτες.
Όπως ανέφερε προ ολίγων ημερών ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την παρουσίαση του ετήσιου απολογισμού του έργου στους διαπιστευμένους συντάκτες, «ο νέος ΚΟΚ είναι σχεδόν έτοιμος αφού υπήρξε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία για εξειδίκευση ορισμένων πτυχών».
Πρόσθεσε δε ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας «βρίσκεται στο τελικό στάδιο προκειμένου να αποσταλεί στη Γραμματεία της Κυβέρνησης για τη δρομολόγηση της δημόσιας διαβούλευσης και τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».
Ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει αναμόρφωση των ποινών, με στόχο η τιμωρία να είναι ανάλογη της επικινδυνότητας της κάθε παράβασης. Ακολουθούν οι μεγαλύτερες αλλαγές.

Αυστηρές ποινές για επικίνδυνες παραβάσεις
Ο νέος ΚΟΚ αναμένεται εξαντλεί την αυστηρότητά του στις παραβάσεις που συνδέονται με σοβαρά τροχαία ατυχήματα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να σταματήσει η καθημερινή αιματοχυσία στην άσφαλτο. Τέτοιες παραβάσεις είναι:
η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
η υπερβολική ταχύτητα
η αντικανονική προσπέραση
η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Τέλος στην "τιμωρία" του οχήματος
Όπως είχε αποκαλύψει το Carandmotor.gr ο νέος ΚΟΚ «απενοχοποιεί» το αυτοκίνητο, καθώς δεν θα αφαιρούνται πινακίδες για συγκεκριμένες παραβάσεις.
Με αυτό τον τρόπο, εφόσον ένας οδηγός υποπέσει σε οδηγικό λάθος, δεν θα τιμωρούνται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία σήμερα στερούνται το όχημα.

Χαμηλότερο όριο ταχύτητας στις πόλεις
Με δεδομένο ότι τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία καταγράφονται εντός του αστικού ιστού, μία από τις σημαντικότερες αλλαγές ενδέχεται να φορά στα νέα όρια ταχύτητας εντός των πόλεων.
Ειδικότερα, το όριο ταχύτητας σε αστικό περιβάλλον αναμένεται να μειωθεί από τα 50 χλμ./ώρα σήμερα στα 30 χλμ./ώρα.
Σύμφωνα με μελέτες, σε περίπτωση που ένα κινούμενο με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα ΙΧ χτυπήσει πεζό, οι πιθανότητες αυτός να χάσει τη ζωή του ανέρχονται σε 80%. Από την άλλη, εφόσον το όχημα κινείται με 20 χλμ./ώρα, οι πιθανότητες πρόκλησης θανατηφόρου τροχαίου είναι θεαματικά λιγότερες.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.