Λόγω έλλειψης εργατικών χεριών, μετανάστες, που διαμένουν στο καμπ της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς, απασχολήθηκαν φέτος στον τρύγο στα οινοποιεία της Γουμένισσας, δίνοντας λύσεις στις αυξημένες ανάγκες της παραγωγής.
Άτομα από το Σουδάν, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Τζιμπουτί και τη Συρία εργάστηκαν στους φημισμένους αμπελώνες της Γουμένισσας για περίπου δύο μήνες.
Καθημερινά, λεωφορεία παραλάμβαναν τους πρόσφυγες από το καμπ της Νέας Καβάλας και τους μετέφεραν στους αμπελώνες της περιοχής όπου απασχολήθηκαν σε όλες τις εργασίες του τρύγου. Αυτή ήταν η απάντηση των αμπελουργών της περιοχής στην έλλειψη εργατικών χεριών.
Στο καμπ της Νέας Καβάλας φιλοξενούνται περίπου 1.000 πρόσφυγες και 300 περίπου εργάζονται στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.
Οι υπεύθυνοι του καμπ έτρεξαν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να βγάλουν ΑΜΑ, ΑΜΚΑ και όλα όσα χρειάζονταν γραφειοκρατικά για να προσληφθούν κανονικά οι πρόσφυγες.
Μάλιστα, αυτή την περίοδο εργάζονται στους ελαιώνες αλλά και στη συλλογή καστάνων.
1 Σχόλια
να πανε να μαζεψουν τα σταφύλια τις ελιες,τα καστανα,κάποιοι "μπατριώτες",[οι οποίοι μισουν τους λάθρο ] εθελοντικα , δωρεάν ,να μας διευκολυνουν εμας τους παραγωγους, ωστε με φτηνο εργατικο κοστος να κρατησουμε χαμηλα και τις τιμες του κρασιου, του ούζου , του ελαιόλαδου κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.