Στην Έδεσσα, μαθήτριες προχώρησαν σε μία συγκινητική πράξη προσφοράς. Δωρίζουν τα μαλλιά τους σε παιδιά με καρκίνο.
Όπως τόνισε η κα Δέσποινα Στεφανίδου εκπαιδευτικός, η συγκεκριμένη δράση γίνεται για ένατη χρονιά και δύο φορές κατά το σχολικό έτος, χάρις στην πρωτοβουλία του ΕΠΑΛ Κομμωτικής, με “συνεργάτες” μαθητές και μαθήτριες που δωρίζουν τα μαλλιά τους και φέρνουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ασθενών με καρκίνο.
” Νιώθουμε ευγνωμοσύνη προς τους συμπολίτες μας που στηρίζουν τη δράση. Κάθε χρόνο απευθυνόμαστε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε διαφορετικό σχολείο, για ευαισθητοποίηση των μαθητών. Η δράση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς προπαρασκευαστικών δράσεων, το να μιλήσουμε δηλαδή με τους γονείς των παιδιών, να απομυθοποιήσουμε τη δωρεά των μαλλιών και να αποδαιμονοποιήσουμε τον καρκίνο”, ανέφερε η κα Στεφανίδου, προσθέτοντας ότι “πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι 15 εκατοστά από τα μαλλιά τους, ανεξάρτητα από το αν είναι βαμμένα ή όχι.”
Όπως είπε η κα Στεφανίδου, “τα παιδιά την ώρα που κόβουν τα μαλλιά τους χαίρονται και πανηγυρίζουν, τα υπόλοιπα, χτυπώντας παλαμάκια ενδυναμώνουν το αίσθημα της χαράς, ενώ την προσπάθεια στηρίζουν και ενήλικοι.”
Η Μάρθα Ανδρέου, μαθήτρια, δήλωσε πολύ χαρούμενη που συμμετέχει ενεργά στο “Δώρισε Δύναμη“, καθώς, όπως είπε, έτσι μπαίνει στη θέση του ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο. “Γιατί να μην το κάνω; Το μαλλί είναι κάτι που μακραίνει, έχω σκοπό να το συνεχίσω”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

0 Σχόλια
Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.