728x90

Το Εργατικό Κέντρο Πέλλας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών


Σε συνέχεια της πρόσφατης δήλωσης συμπαράστασης που εκδώσαμε πριν από λίγες ημέρες, το Εργατικό Κέντρο Πέλλας επανέρχεται με νέα τοποθέτηση, με αφορμή τις εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει και οι οποίες εγείρουν σοβαρά ζητήματα θεσμικής τάξης και κοινωνικού διαλόγου.

Αντί  για διάλογο και ουσιαστικές λύσεις, παρακολουθούμε με ανησυχία την επιλογή της κυβέρνησης να απαντήσει με κατασταλτικές πρακτικές, προχωρώντας σε συλλήψεις και σέρνοντας ανθρώπους του μόχθου στα δικαστήρια. Οι ενέργειες αυτές δεν τιμούν τη δημοκρατία μας και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Υπογραμμίζει ότι οι κοινωνικοί φορείς, οι εργαζόμενοι και ο κόσμος της παραγωγής έχουν δικαίωμα να ακούγονται, να διαβουλεύονται και να εκφράζονται χωρίς εμπόδια

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα κάθε μορφή καταστολής, να αποσύρει τις διώξεις και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με πραγματική διάθεση επίλυσης των προβλημάτων

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και όλοι οι άνθρωποι του μόχθου αποτελούν βασικό πυλώνα της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Ο ρόλος των θεσμών —με πρώτο τον διάλογο— είναι να ενισχύει, όχι να δυσχεραίνει, την προσπάθεια για λύσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Πέλλας θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να παρεμβαίνει θεσμικά όπου απαιτείται και να υπερασπίζεται σταθερά την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμό και δημοκρατική λειτουργία.

Για το Εργατικό Κέντρο Πέλλας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code