728x90

Ο Δήμος Πέλλας υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα σε μια λαμπρή, συγκινητική και γεμάτη συμβολισμούς τελετή (βίντεο)


- Δήμαρχος Πέλλας: «Ιστορική στιγμή που μας συνδέει με το παρελθόν, τιμά το παρόν και μας εμπνέει για το μέλλον»

Ο Δήμος Πέλλας και τα Γιαννιτσά υποδέχθηκαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το πρωί, την  Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «MILANO – CORTINA 2026». σε μια λαμπρή, συγκινητική και γεμάτη συμβολισμούς τελετή.

Στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, πολίτες, μαθητές, επίσημοι και εκπρόσωποι θεσμών, αρχών και φορέων, συμμετείχαν σε μια τελετή υποδοχής υψηλού επιπέδου, που συνέδεσε το παρελθόν με το μέλλον της Ολυμπιακής ιδέας. 

Την Φλόγα παρέλαβαν οι Λαμπαδηδρόμοι ως εξής: Στην οδό 20ης Οκτωβρίου η παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Ευαγγελία Φράγκου, στην πλατεία Γκόνου Γιώτα /Βενιζέλου η πρωταθλήτρια της Εθνικής μας Ομάδας Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και στην συνέχεια, στην οδό Eλευθ. Βενιζέλου και Γ.Κουγιουμτζίδη, η Αργυρή Ολυμπιονίκης Έλλη Μυστακίδου, από την οποία έγινε η αφή της Φλόγας στον βωμό, στον πεζόδρομο, παρουσία της αντιπροσωπείας Υπευθύνων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής.

Μετά την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Ιταλίας, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πέλλας κ. Στάθη Φουντουκίδη και εκπροσώπων της Οργανωτικής των Αγώνων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.


Δήμαρχος Πέλλας: «Ιστορική στιγμή που μας συνδέει με το παρελθόν, τιμά το παρόν και μας εμπνέει για το μέλλον»

Ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάθης Φουντουκίδης, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του τόνισε: «Ο Δήμος Πέλλας γίνεται ξανά μέρος της μεγάλης Ολυμπιακής διαδρομής. Είναι μια στιγμή ιστορική για όλους μας, μια στιγμή που μας συνδέει με το παρελθόν μας, τιμά στο παρόν και μας εμπνέει για το μέλλον. Η παρουσία της φλόγας εδώ, στον τόπο μας, δεν είναι απλώς μια τελετουργική στιγμή, αλλά μια ζωντανή υπενθύμιση ότι η ιστορία, η μνήμη και η παράδοση, συνεχίζουν να καθοδηγούν το παρόν μας. Και αν κάτι χαρακτηρίζει το λαό της Πέλλας, είναι ότι μπορεί να μετατρέπει την ιστορία του σε έμπνευση και το παρόν του σε ευκαιρία». Ιδιαίτερη αναφορά ο Δήμαρχος έκανε στους Λαμπαδηδρόμους, επισημαίνοντας ότι «όλοι τους, με τις διαδρομές και τον χαρακτήρα τους, δεν εκπροσωπούν απλώς τον αθλητισμό, εκπροσωπούν τον ίδιο τον τόπο μας, με αξιοπρέπεια, πίστη και σεβασμό στις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων και την Ιστορία μας.» Και ο κ. Φουντουκίδης κατέληξε ως εξής: «Με τη σημερινή τελετή δεν τιμούμε μόνο μια ολυμπιακή παράδοση. Τιμούμε και κάτι ακόμη: το ποιοι είμαστε. Τις ρίζες, τον πολιτισμό, τις αξίες μας. Και παράλληλα δεσμευόμαστε για το τι μπορούμε να γίνουμε. Η φλόγα που περνά σήμερα από τα Γιαννιτσά, μας προσκαλεί να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την εσωτερική φλόγα που έχει ο κάθε ένας από εμάς.  Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να προσπαθούμε, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Για μια Πέλλα που τιμά το παρελθόν της, ζει το παρόν της και χτίζει με αυτοπεποίθηση το μέλλον της.»


Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Ολυμπιονίκης και εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής «MILANO – CORTINA 2026» κ. Alessio Boggiatto και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ κ. Θωμάς Τόκας, που έκανε λόγο για μια ημέρα που ξεχωρίζει, καθώς "η Φλόγα που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία ταξιδεύει ήδη με μηνύματα ειρήνης και ενότητας". Η τελετή κορυφώθηκε με πολιτιστικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο και τη  Φιλαρμονική Γιαννιτσών Δήμου Πέλλας. 

Αμέσως μετά, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Δημήτρης Πέλκας παρέλαβε την Φλόγα από τον Βωμό και διασχίζοντας τον πεζόδρομο, την παρέδωσε στους Λαμπαδηδρόμους της Ε.Ο.Ε. Συνοδοί Λαμπαδηδρόμοι με την αντίστοιχη χρονική σειρά ήταν: Η Παναγιώτα Καλαϊτζή, 6η  Παγκόσμια θέση στην κωπηλασία Κ19, συνοδός της Ευαγγελίας Φράγκου, ο Άγγελος Εδιρελής, Παγκόσμια νίκη στο Ζίου Ζίτσου, συνοδός της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου, ο Αθανάσιος Φωτίου, 3η Παγκόσμια θέση στο TaeKwonDo παίδων, συνοδός της Έλλης Μυστακίδου και ο Ιωάννης Ιωαννίδης, 2η Παγκόσμια θέση στοTaeKwonDo ITF, συνοδός του Δημήτρη Πέλκα.

Η Φλόγα αναχώρησε για το επόμενο στάδιο της πορείας της, αφήνοντας συγκίνηση και υπερηφάνεια, αλλά και το διαχρονικό μήνυμα ότι ο ιστορικός τόπος μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις αξίες που γέννησε.


Ο Δήμος Πέλλας ευχαριστεί για την σημαντική συμμετοχή τους στην τελετή: Την διερμηνέα Νοηματικής Γλώσσας κα Σοφία Φουνταλή, τους συλλόγους Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών, Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ», Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών και την Σχολή χορού «Βαρσαμά». 

Από το Γραφείο Τύπου

  











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code