Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόσκληση στη θεατρική παράσταση της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας: "Η προσφορά των Ποντίων στην Επανάσταση του 1821"




Σας προσκαλούμε στη Θεατρική παράσταση << Η προσφορά των Ποντίων στην επανάσταση του 1821 >> που ανεβάζει η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30 στο πνευματικό κέντρο του συλλόγου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Συγγραφή - Επιμέλεια : Ελευθεριάδου Παρθένα & Προκοπίδου Μαρία.
Σκηνοθεσία : Καλαϊτζόγλου Ιωάννης
Συμμετέχουν :
Ελευθεριάδης Γιώργος
Δέκος Πέτρος
Χατζηγιαννίδης Γιώργος
Νταμοτσίδης Δημήτρης
Χατζηγιαννίδης Χρήστος
Ιγνατίδης Κώστας
Κετικίδης Γιάννης
Ευσταθίου Σάββας 
Ελευθεριάδης Μπάμπης
Ιγνατιάδης Μάκης
Ματζερίδης Παύλος
Παλίκογλου Δημήτρης
Ζαφειρίου Ελευθερία

Είναι αλήθεια πως υπάρχει ένα έλλειμμα γνώσης για τη συνεισφορά του Ποντιακού Ελληνισμού στον  απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων του 1821.  Τα σχολικά εγχειρίδια της πατρίδας μας «ξεχνούν» στο θέμα αυτό-όπως και σε πολλά άλλα- τους Έλληνες  της Μαύρης Θάλασσας.

Στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821 και ιδιαίτερα στο Μοριά κατέβηκαν πολλοί εθελοντές, για να πολεμήσουν και το έπραξαν με ξεχωριστή γενναιότητα. Πολλά νέα παλικάρια  ποντιακής καταγωγής, σπουδαστές στην πλειοψηφία τους, κατατάχθηκαν στον Ιερό Λόχο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. θα έλεγε κάποιος όμως ,πως είναι κάτι διαφορετικό απ τους υπόλοιπους έλληνες αυτή η επιμονή ειδικά για το τι έκαναν οι ποντιοι σε κάθε στιγμή....τονίζεται μια διαφορετικότητα....μάλλον αυτοί ξέρουν καλύτερα...πάντως κάθε μάνα θεωρεί το δικό της παιδί το καλύτερο...δλδ κάθε ράτσα θεωρεί τον ευατό της την καλύτερη κοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι αυτη η επιμονη με τους Ποντιους ; απο την αλλη ακρη της Μαυρης θαλασσας ,με τεραστια γεωγραφικη αποσταση,απο την Ελλαδικη χερσονησο,με μεταφορικες η επικοινωνιακες δυσκολιες για τα δεδομενα της εποχης, ποσο να προσφεραν δηλαδη,περισσοτεερο απο τους αλλους Ελληνες τη Διασπορας; Ωραια αναγνωριζεται ιστορικα η προσφορα των Υψηλαντηδων! Ας μην ξεχναμε οτι ο βασικος κορμος των ενοπλων ελληνικων [ελλαδικων] ανταρτικων σωματων κατα την Επανασταση ηταν Αρβανιτες,Βλαχοι Νησιωτες,Μακεδονες!φανταστητε αν η καθε ρατσα ξεχωριστα αναπτυσσει τον δικο της μικροσοβινισμο εις βαρος της αλλης προκειμενου να διεκδικησει μεγαλυτερο μεριδιο της Δοξας. Με αυτες τις πρακτικες δεν διδασκεται η Ιστορια αλλα ευτελιζεται.Για να μην τολμησουμε να αποκαλυψουμε , μια -μια ,ποια ρατσα,ειχε το μεγαλυτερο μεριδιο συμμετοχης στο πλευρο των Ναζι,συμμετεχοντας στις ταξεις των ταγματων ασφαλειας,η, των ΠΑΟ! "Δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται" .

      Διαγραφή
  2. κι εμένα τον παπού μου τον σκότωσε κάποιος.Δεν συνεχίζω όμως τη βεντέτα λέγοντας στα παιδιά μου ποιός ήταν ο δολοφόνος και πάει λέγοντας...Γυρίζουμε σελίδα κάποια στιγμή.
    υγ.συμφωνω με τον 10.55

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.