VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ικανοποιούνται πάγια αιτήματα των στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα) και Ενόπλων Δυνάμεων

Με τον Αστυνομικό Δ/ντη Πέλλας κ. Θ. Τσακίρη συναντήθηκε σήμερα 19-5-2017 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Αστυνομική Δ/νση Πέλλας και κυρίως η ενίσχυσή της σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κ. Τζάκρη είχε επίσης την ευκαιρία  μεταξύ άλλων να ενημερώσει τον Αστυνομικό Δ/ντη για το ζήτημα του νέου μισθολογίου του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αυτό διαμορφώνεται πλέον σύμφωνα με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα άρθρα 123 έως 162 του νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του νόμου 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018 - 2021 και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε την Πέμπτη 18-5-2017 στην Ολομέλεια της Βουλής, καθορίζονται τα ειδικά μισθολόγια, τα οποία συμπτύσσονται σε επτά (από 20), με τη συνένωση εκείνων που έχουν ομοειδές αντικείμενο απασχόλησης.
Ειδικά για το μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα) προβλέπονται τα εξής: 

1) Για τη μισθολογική κατάταξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δημιουργούνται τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την προέλευση των στελεχών αυτών.

2) Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό επί των οποίων υπολογίζονται οι αυξήσεις και οι συντάξιμες αποδοχές.

3) Δεν γίνεται καμία μείωση στις ονομαστικές αποδοχές. Στην περίπτωση που από την εφαρμογή του νέου συστήματος προκύψει αύξηση αποδοχών, το ποσό της διαφοράς χορηγείται σταδιακά εντός τετραετίας.
Στην περίπτωση που από την εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των αποδοχών προκύψει μείωση, η διαφορά διατηρείται ως προσωπική. Η προσωπική διαφορά είναι νομοθετημένη, κατοχυρωμένη και χωρίς χρονικό περιορισμό εφαρμογής.

4) Προβλέπεται ότι για κάθε κατηγορία προσωπικού οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί διαμορφώνονται αυτοτελώς με πρόβλεψη μισθολογικής κλίμακας με κλιμάκια. 

5) Θεσμοθετείται το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους, που το λαμβάνουν όλοι οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ανάλογα με τον βαθμό τους. Αυτό το επίδομα προσαυξάνεται για τους έγγαμους ή διαζευγμένους κατά 55 ευρώ και για τους έχοντες τέκνα 115 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας έτσι το επίδομα εξομάλυνσης, που μέχρι σήμερα το λάμβανε μόνο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

6) Θεσμοθετείται το επίδομα οικογενειακής παροχής, όπως αυτό καταβάλλεται στους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς και το επίδομα θέσης ευθύνης, που το λαμβάνουν από το βαθμό του ταγματάρχη και πάνω.

7) Προβλέπονται επίσης επιπρόσθετες αποζημιώσεις για εργασία πέραν του πενθήμερου, χωρίς περιορισμούς. Διατηρούνται τα επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου, όπως  και  το επίδομα τροφής στους δοκίμους.

8) Διατηρείται ο υπολογισμός του χρόνου της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου φοίτησης στα ΑΕΙ για όσους το είχαν κατοχυρώσει μέχρι τις 31-12-2016 (πρακτικά στο εξής δεν θα υπάρχει στρατιωτική θητεία, καθώς και στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, όπως γίνεται και στην αστυνομία, θα εισέρχονται μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων χωρίς να υπηρετούν στο στρατό).

9) Διατηρείται το επίδομα για υπερωριακή απασχόληση τα σαββατοκύριακα όπως μέχρι τώρα, δηλαδή ακόμα και για τους τέσσερις μήνες που έχουν πέντε σαββατοκύριακα,  όπως προβλεπόταν.

10) Καταργείται η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών που ίσχυαν μέχρι 31.12.2018, καθότι μέχρι 31.12.2018 είχε σταματήσει να συνδέεται το βαθμολόγιο, δηλαδή η προαγωγή, με τις αυξήσεις. Τώρα  επανέρχεται το προ της αναστολής καθεστώς.

11) Βελτιώνεται η αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία, χωρίς τον κατώτατο περιορισμό των 488 ωρών, που υπήρχε μέχρι τώρα.

12) Διατηρείται το επίδομα για τους υπηρετούντες στα αστυνομικά τμήματα Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής και το επίδομα του προσωπικού εσωτερικών υποθέσεων ΕΚΑΜ, ΕΜΑΚ, ΜΑΤ, πυροτεχνουργών κ.λπ. 

13) Τέλος, χορηγείται για πρώτη φορά στα σώματα Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή) το επίδομα παραμεθορίου περιοχής.

Συνοψίζοντας, το νέο ειδικό μισθολόγιο έρχεται να διασφαλίσει τη διατήρηση των ονομαστικών αποδοχών του προσωπικού. Αυξάνεται ο βασικός μισθός με την ενσωμάτωση των επιδομάτων και διασφαλίζεται το εισοδηματικό επίπεδο του προσωπικού, αναγνωρίζοντας τις ειδικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. ΒΡΕ ΔΩΡΟΥΛΑ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ...ΧΑΒΑΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά Θεό δεν έχετε να μας εμπαιζετε μετα το 4ο μνημόνιο??? ΠΟΣΟ πια? Εκτός αν ηδονιζεστε να "αγαπατατε"τα πτώματα! Άντε κρυφτείτε με τον λατρεμένο ΣΟΥ Σηφακη και βουλωστε το πια... Αηδία πια. Αηδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρε παιδιά...δεν καταλάβατε ότι γέμισαν οι τσέπες μας από λεφτά... φρουρά... φρουρά... φρουρά... φρουρά...θα λέει η Ντόρκα στου τόμου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οργισμένος Αστυνομικός20 Μαΐου 2017 - 9:46 μ.μ.

  Κα Τζάκρη έτσι όπως τα λέτε τελικά θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και θα τρέχουν οι συγγενείς μας να μας ζητάνε δανεικά.
  Όμως για ποια προσωπική διαφορά μιλάτε; Σαν αυτή του Κατρούγκαλου; Για ποιο επίδομα παραμεθορίου μιλάτε και βάζετε σε πειρασμό τον κόσμο να νομίζει ότι το παίρνουμε; Γιατί τόσα ψέματα; Τη στιγμή που το ξέρουν όλοι οι αστυνομικοί, ότι θα το παίρνουν μόνο αυτοί που υπηρετούν στον Έβρο και σε μερικά νησιά. Γιατί δεν ανεβήκατε στο βήμα της βουλής να πείτε όλα αυτά που αραδιάζεται και πήγατε στον αστυνομικό διευθυντή και βγήκατε φωτογραφία και την λανσάρεται; Είναι βέβαιο ότι μέσα του έβραζε. Αλλά το αξίωμά του και ο θεσμικός του ρόλος δεν του επέτρεψε να σας διαολοστήλει.
  Ήδη έχετε γραφεί στην ιστορία ότι είστε η μοναδική που ψηφίσατε και τα 4 μνημόνια. Αν αυτό θεωρείται πλεονέκτημα, ε! τι να σας πω; Είναι σαν αυτό που λέμε : μας φτύνουν και εμείς λέμε ότι βρέχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μου έχετε να κάνω εμετό με τις μαλακίες που διαβάζω ρε Τζάκρη ,, δεν ντρέπεσε καθόλου ,, τόση ηδονή νιώθεις από την καρέκλα της εξουσίας εσύ και οι όμοιοι σου που είστε ικανοί μόνο να ψευδεστε ,όπως έκαναν και όλοι οι προκάτοχοί σας...Τι θα πληρώσεις στο στρατιωτικό προσωπικό από πού ρε Τζάκρη,, θα πληρώσεις τρίτες νυχτερινών ,, υπηρεσίες νυχτερινής και αργίες Κυριακής όπως ο νόμος ορίζει..ξέρεις πόσα στελεχοι έχει ο Ελληνικός Στρατός ,,η θα δείτε τα αγγούρια και θα τον διαλυσετε τελείως ως ασύμφορη επιχείρηση στο τέλος...πλάκα μας κάνετε ,,δώστε τα χρωστουμενα σε αστυνομικούς,,νοσηλευτές,,γιατρούς,πληρώστε τα υγειονομικά ταμεία και αφήστε τις μεταξωτές κορδέλες..δεν αντέχει κανένας προϋπολογισμός για να πληρώσεις όπως ο νόμος ορίζει τα σώματα ασφαλείας..δεν το έκαναν όταν το χρήμα ήταν περισιο θα το κάνετε τώρα...μην τρως πάπα Αστυνομε ούτε συ στρατιωτικέ , πυροσβέστη,,λιμενικε..ξέρεις ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί τίποτα ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…