VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Οριστική λύση στον τρόπο μετάκλησης και εργασίας των αλλοδαπών εποχιακών εργατών γης

Tρίτων χωρών (και Αλβανικής καταγωγής) έτσι ώστε να περνούν τα μεροκάματα τους στα έξοδα του αγρότη

Συστηματικές συνεργασίες Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου με τους βουλευτές Γιάννη Σηφάκη ( Πέλλα), Γιώργο Ουρσουζίδη, Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστο Αντωνίου ( Ημαθία) και Σταύρου Αραχωβίτη ( Λακωνία) που κατέληξαν σε λύση προς όφελος των αγροτών και του ΕΦΚΑ.

Δρομολογήθηκαν η νομοθετική εξουσιοδότηση και η Υπουργική Απόφαση εντός των επόμενων ημερών.

Με την διαδικασία της μετάκλησης με ελάχιστη επιβάρυνση ( 50 ευρώ),  την απλή συμπλήρωση από τον ίδιο τον αγρότη των εργατών που απασχολεί σε ειδικό θεωρημένο βιβλίο που θα διατηρεί ο ίδιος ( που τον προστατεύει από οποιονδήποτε έλεγχο για ανασφάλιστη εργασία) και το οποίο μία φορά τον μήνα παραδίδει στον λογιστή για να υποβάλει ΑΠΔ που πληρώνεται στο τέλος του επόμενου μήνα. Συμπληρώνονται τα πραγματικά μεροκάματα του αλλοδαπού εργάτη γης κατά την διάρκεια του μήνα. Καμιά πρόσθετη διαδικασία αν ο αλλοδαπός εργάτης εργαστεί και σε δεύτερο ή και τρίτο εργοδότη- αγρότη. 

Η λύση αυτή καλύπτει τόσο την ανάγκη εύκολης μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης τρίτων χωρών , την νομιμοποίηση της εργασίας τους, ενισχύει τα έσοδα του ΕΦΚΑ και κυρίως όλο το κόστος της αποζημίωσης τους αποτελεί έξοδο που εγγράφεται στα βιβλία του αγρότη.

Υπολογίζεται, ότι με τις νέες ρυθμίσεις, στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης και Πιερίας περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ συνολικά θα «περνούν» σαν έξοδα στα βιβλία των αγροτών εκ των οποίων περί τα 8 εκατομμύρια ευρώ θα εισέρχονται στα ταμεία του ΕΦΚΑ.   

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη γιατί επιτρέπει στους αγρότες να απεικονίζουν στα βιβλία τους τα πραγματικά τους έξοδα και, κατά συνέπεια, να μειώνουν την φορολογία και την ασφαλιστική τους εισφορά.  
Ακόμη προσφέρει έσοδα στον ΕΦΚΑ και αντιμετωπίζει την παραβατικότητα στην εργασία των εργατών γης. 
Ο Γιάννης Σηφάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίλυση με αντιγραφειοκρατικό τρόπο του σημαντικού αυτού προβλήματος που ανακουφίζει ουσιαστικά τους αγρότες ιδίως των δενδρωδών καλλιεργειών της Βόρειας Ελλάδας που απασχολούν κυρίως την περίοδο της συγκομιδής χιλιάδες εποχιακούς εργάτες γης από τρίτες χώρες, κυρίως από την Αλβανία.
Ακόμη ανακουφίζει τους αλιείς που εποχιακά χρησιμοποιούν αλιεργάτες από την Αίγυπτο και πολλούς άλλους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Γιατί το κάνεις αυτό στον ευατό σου; γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σηφάκη κάθε βδομάδα τα ίδια και τα ίδια, μας έπρηξες τα φρύδια. Ποιος θα πάρει Σηφάκη τους Αλβανούς; Όταν πουλάμε 15-20’ τα ροδάκινα; Ασύμφορο και ακατανόητη η σιωπή σου. Γαργάρα τάκανες με τους εμπόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…