Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Μουσείο της Πέλλας ξεκίνησε την περιοδεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βίντεο)


Στο νομό Πέλλας περιοδεύει σήμερα από το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις έντονες διεργασίες σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκίνησε την περιοδεία του από την Πέλλα, και πιο συγκεκριμένα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο επισκέφθηκε στις 9.30 το πρωί. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ε. Τσιγαρίδα, σε όλους τους χώρους και είδε εντυπωσιασμένος τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της ιστορικής πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «σπουδαίο και μοναδικό» τον αρχαιολογικό χώρο, ένα «σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό» και ένα «από τα πιο σπουδαία μουσεία». Απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τόνισε: «Είναι ένα μουσείο, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι, προκειμένου να πιστοποιείται, αυτό το οποίο ανέφερες, την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου και του Μ. Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να παραποιηθεί από κανέναν». Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έργα που έγιναν και για άλλα που προωθούνται, μέσω ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη του αρχαιολογικού μουσείου και για την ανασκαφή του Ανακτόρου του Φιλίππου του Β'.

Στο τέλος της ξενάγησης η προϊσταμένη της τοπικής εφορείας αρχαιοτήτων του δώρισε ένα βιβλίο, μια πολυσέλιδη, εικονογραφημένη έκδοση, του αρχαιολογικού μουσείου της Πέλλας. «Θα το βάλω πάνω στο γραφείο μου, να το βλέπουν οι επισκέπτες μου, Έλληνες και ξένοι» της είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχουν ήδη δοθεί πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ για την Αρχαία Αγορά κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο και ένα εκατομμύριο θα δοθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο για την ανασκαφή του ενός κτιρίου και της εισόδου του Ανακτόρου του Φιλίππου, το οποίο ήταν ο τόπος γέννησης και διαμονής, ως την ηλικία των 15 χρόνων, του Μεγάλου Αλέξανδρου. «Σε αυτόν τον αρχαιολογικό τόπο -η Πέλλα αποτελούσε την πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου- αποδεικνύεται η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας με τον πιο ισχυρό τρόπο» υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης. Στον χώρο του μουσείου τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καρασμάνης, ο δήμαρχος Γρ. Στάμκος, οι πρώην βουλευτές Δ. Σταμενίτης και Ι. Τζαμτζής, στελέχη και μέλη της ΝΔ.

Η περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίστηκε στην λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών όπου συνομίλησε με κατοίκους και με καταστηματάρχες, οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Στη συνέχεια αναχώρησε για την Σκύδρα.

Ο στόχος του προέδρου της ΝΔ κατά την διήμερη περιοδεία του στη Μακεδονία (Πιερία και Πέλλα) είναι η προσαρμογή του προγράμματος του κόμματος του σε περιφερειακό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, όπως εξήγγειλε ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση των τομεαρχών.
mitsomousio


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Κυριάκο αγόρι μου πες μου τι δεν έχεις καταλάβει...τι δεν σου λένε καλά? δεν δεχόμαστε την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πουθενά στην ονομασία των Σκοπίων...τόσο απλά!!τι Μ@@@ είναι αυτά που λες περί σύνθετης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σάλια από τα φιλιά θα μας πνίξουν. Εσείς θα αντιδράσετε σε εισηγήσεις του αρχηγού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έπεσε γραμμή για την γραβάτα όσοι είχαν στην εδεσσα τις έβαλαν στην τσέπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕΖΙΛΙΑ. ΟΧΛΟΣ . ΠΡΟΒΑΤΑ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ

      Διαγραφή
  4. Καλά κρασιά. Αν θα βγει αυτός πρωθυπουργός γράψτε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν χάσουμε το όνομα θα φταις εσύ οι άλλοι έτσι και αλλιώς πατριώτες δεν είναι ούτε ήταν εσύ θα φταις με την σύνθετη ονομασία που λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μας τα λύσει όλα τα πρόβληματα + ορε πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μας τα λύσει όλα τα πρόβληματα + ορε πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς τους ψεύτες ,,,θα αντικαταστήσουν τους είδη υπάρχοντες ψεύτες και η ζωή συνεχίζεται...τόσο απλά τόσο κοινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρόεδροι... Αντιπρόεδροι... κλπ...
    Μόνο πρόοδο δεν βλέπουμε...
    Καλά τα λέτε πριν βγείτε... κ μετά πιπίλα...
    Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια..?
    Ποσο άλλη κοροϊδία κύριοι της Δεξιάς... κ του συναφιού...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι στο συλλαλητήριο για να ακούσει ο Κυριάκος τι θέλει η βάση της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.