Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θ. Τζάκρη παρέστη σε σύσκεψη στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας (φωτο)

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σήμερα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Αγάπιου Γαβριηλίδη, του διευθυντή του Κ.Υ. Έδεσσας κ. Άρμια Φαχούρι και της αναπληρώτριας υπεύθυνης κ. Μαρίας Γρηγοριάδου, καθώς και της διευθύντριας του Κ.Υ. Αριδαίας κ. Στέλλας Φωτοπούλου, για την επίλυση των ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας των δύο Κ.Υ.

Πιο συγκεκριμένα ετέθη από τον διευθυντή το θέμα της στελέχωσης του Κ.Υ. Έδεσσας με ιατρικό προσωπικό και δη 1 γιατρό ειδικότητας καρδιολογίας, 1 γιατρό ειδικότητας γενικής ιατρικής, 1 γιατρό ειδικότητας παιδιατρικής, 1 γιατρό ειδικότητας ψυχιατρικής και 1 γιατρό ειδικότητας οδοντιατρικής.

Να σημειωθεί ότι στο Κ.Υ. Έδεσσας λειτουργεί το μοναδικό στον Ν. Πέλλας οδοντοπροσθετικό τμήμα, το οποίο εξυπηρετεί και όμορους νομούς (Φλώρινας, Ημαθίας), διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένες οδοντιατρικές έδρες και 2 οδοντοτεχνίτες. Αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας μόνο οδοντίατρος, η σύμβαση του οποίου λήγει τον Ιούνιο και παράλληλα με τις υπόλοιπες οδοντιατρικές πράξεις πραγματοποιεί και 30 τεχνικές οδοντοστοιχίες. Η λίστα αναμονής ασθενών για την τοποθέτηση οδοντοστοιχιών ξεπερνά τους 3 μήνες, ενώ η λίστα αναμονής για τις συνήθεις οδοντιατρικές πράξεις ξεπερνά τον 1 μήνα.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της 3ης ΥΠΕ ενημέρωσε ότι δρομολογείται ήδη από το Υπουργείο Υγείας η πρόσληψη 450 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε ολόκληρη την χώρα για την κάλυψη των κενών στα Κ.Υ. Η 3η ΥΠΕ αναμένει να προσλάβει για την κάλυψη των αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης 80 περίπου ιατρούς και μέσω αυτής της διαδικασίας που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο θα δρομολογηθεί και η πρόσληψη των 5 μόνιμων γιατρών στο Κ.Υ. Έδεσσας. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων των μονίμων γιατρών τα κενά στις παραπάνω ειδικότητες θα καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς. Επίσης ενημέρωσε ότι για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του οδοντοπροσθετικού τμήματος η 3η ΥΠΕ αναμένεται να προβεί στη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με οδοντοτεχνίτες.

Στη σύσκεψη τέθηκε ακόμη θέμα για την αντικατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού και πιο συγκεκριμένα του ακτινολογικού και του αιματολογικού, καθώς και την προμήθεια υπερήχων. Ο κ. Γαβριηλίδης ενημέρωσε ότι αυτό θα δρομολογηθεί είτε μέσω της αναθεώρησης των κονδυλίων των ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είτε μέσω των αδιάθετων υπολοίπων από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υγείας, είτε μέσω του δανείου που πρόκειται να ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Επίσης στη σύσκεψη εξετάστηκε το ζήτημα της προμήθειας μονάδων θέρμανσης και air condition για το Κέντρο Υγείας Αλμωπίας και του εξωραϊσμού του κτιρίου αυτού, προμήθειες οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τα επιμέρους θέματα λειτουργίας του Κ.Υ. Αριδαίας θα αντιμετωπιστούν με αυτοπρόσωπη επίσκεψη του Αναπληρωτή Διοικητή της 3ης ΥΠΕ παρουσία της βουλευτή στην Αριδαία, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη εργασίας με τους υπευθύνους και των τεσσάρων Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Περιφερειακών Ιατρείων που υπάγονται σε αυτά για τον καλύτερο προγραμματισμό των υπηρεσιών των γιατρών που υπηρετούν στις μονάδες αυτές, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να διασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό όφελος για τους πολίτες της Πέλλας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…