Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η απάντηση του δασκάλου Ν. Αγγελίδη στην ανοιχτή επιστολή των 114 πολιτών της Πέλλας


Με ιδιαίτερη προσοχή διάβασα την ανακοίνωση των 114 πολιτών της Πέλλας για την «υπεράσπιση της Δημοκρατίας». Γνωστοί όλοι, κάποιοι φίλοι, κάποιοι συνάδελφοι. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως εύκολα απέναντι στις 114 υπογραφές των αγαπητών συμπατριωτών μας, θα μπορούσαμε να αντιπαραθέσουμε 114 χιλιάδες υπογραφές εξίσου τουλάχιστον αγαπητών, πολιτών του νομού μας. Η Δημοκρατία όμως, μπορεί να εδράζεται στην αρχή της πλειοψηφίας, αλλά υπάρχει για να προστατεύει τα δικαιώματα των μειοψηφιών, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης. 

Στη χώρα μας όμως ζούμε το εξής παράδοξο. Μειοψηφίες, συχνά ισχνές, ενίοτε επιζήμιες, επιχειρούν να επιβάλλουν την άποψή τους. Απεκδύονται τον μανδύα της δημοκρατικότητας και αποφασίζουν ότι το δικό τους δίκιο οφείλει να κυριαρχήσει για το «καλό» της κοινωνίας. Άλλωστε οι ιδεολογικοί τους ηγέτες τόνιζαν πως «Η πολιτική εξουσία βρίσκεται στην κάνη του τουφεκιού μας». 

Σήμερα η επιβολή της δικής τους άποψης δε γίνεται (ευτυχώς) με τα όπλα. Άλλωστε ο Ουμπέρτο Έκο το είπε: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση». Στην τηλεόραση λοιπόν, αρχικά Αποκρύπτουν, στη συνέχεια Διαστρεβλώνουν, κατόπιν Λοιδορούν και τέλος Εκφοβίζουν. Τεράστιες συγκεντρώσεις λαού αγνοούνται από τα τηλεοπτικά κανάλια ενώ όποτε γίνεται αναφορά,  οι συμμετέχοντες σε αυτές χαρακτηρίζονται γραφικοί, ακροδεξιοί, φασίστες. Τελευταία μάλιστα όλο και πιο ξεκάθαρα αφήνουν να διαφαίνεται μια απειλή πως η συμμετοχή τους μπορεί να συνδεθεί με έκνομες πράξεις.

Η αλήθεια είναι πως οι κυβερνώντες δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση. Τους συνεπήρε η οίηση της εξουσίας. Η αμετροέπεια των λόγων και η ανυπαρξία των πράξεων. Είχαν άλλωστε επιχειρήματα: Μνημόνιο, Μείωση Συντάξεων, Κατώτατος μισθός,  ΕΝΦΙΑ, ΕΚΑΣ, ΦΠΑ στα νησιά, διόδια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μια ατελείωτη λίστα ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και δεν άνοιξε μύτη. Σιγά μην αντιδράσει ο Έλληνας του καναπέ για ένα «Όνομα». Να όμως που: «Λογαριάσατε λάθος με το νου σας εμπόροι δε μετριέται πατρίδα λευτεριά με τον πήχη». Γιατί: «Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας». Έτσι έκλειναν την επιστολή τους οι: Οδυσσέας Ελύτης, Μελίνα Μερκούρη, Γιάννης Γεωργάκης, Ελένη Γλύκαντζη Άρβελέρ, Δημήτρης Τσάτσος, Αριστόβουλος Μάνεσης. Φασίστες άραγε κι αυτοί κ. Φίλη;

Η πολιτική Ελίτ που μας κυβερνά, ξεκομμένη από τις αγωνίες, τις ανάγκες αλλά και αποξενωμένη από  τα ιδανικά, την εθνική ταυτότητα και τη θρησκευτική συνείδηση του ελληνικού λαού, βρίσκεται προ δυσάρεστης γι αυτήν εκπλήξεως. 
Βρίσκει απέναντί της στους δρόμους πατριώτες, δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς, που τους ενώνει η αγάπη για την πατρίδα, τους κινητοποιεί η αγανάκτηση για την εκτρωματική συμφωνία των Πρεσπών, τους παρωθεί η αγωνία για το μέλλον της Ελλάδας. 
Αντιδρά φοβισμένα, σπασμωδικά, αντιδημοκρατικά. Κάθε αντίθετη άποψη δαιμονοποιείται, αναζητούνται υπονομευτές, χαρακτηρίζονται τραμπούκοι. Τελευταίο καταφύγιο τα ΜΑΤ που όχι μόνο δεν τα κατήργησαν, αλλά ψεκάζουν και δέρνουν ανηλεώς  με «δημοκρατικό» όμως πια τρόπο.

Δεν είναι εθνικισμός αγαπητοί 114 συμπατριώτες μας η αγάπη για την πατρίδα. Προσωπικά δεν έχω καμιά αμφιβολία για τα πατριωτικά σας αισθήματα. Μην αρνείστε όμως τα αντίστοιχα δικά μου. Ελάτε να βρούμε μαζί τον τρόπο που θα υπηρετήσουμε την Ελλάδα μας καλύτερα. Δεν κατέχετε την απόλυτη και μοναδική αλήθεια. Σταματήστε να δίνετε οδηγίες-εντολές σε «κοινωνικούς, πολιτιστικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς  φορείς στους πολίτες της Πέλλας» όπως λέτε, για το πώς θα σκέφτονται, τι θα κάνουν και κυρίως πώς θα αισθάνονται. Μην προσπαθείτε να πατρονάρετε την Εκκλησία. 

Η Πατρίδα μας βρίσκεται γι άλλη μια φορά στο διάσελο της ιστορίας. Δυστυχώς οι γείτονές μας δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι μας. Ελάτε 114 να στηρίξουμε και να γράψουμε μαζί κείμενα. Για τα δύο αδέρφια μας που κρατούνται πάνω από τέσσερις μήνες σε τουρκικές φυλακές, για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και τα δικαιώματά του που καταπατούνται, για τον ελληνισμό της Πόλης που εξολοθρεύτηκε, για τα παιδιά μας που φεύγουν μετανάστες, για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας το δημογραφικό. Κανείς μας δεν περισσεύει, η Ελλάδα μάς χρειάζεται όλους. Εμείς θα είμαστε εδώ. Στη δουλειά μας  στα σχολεία μας. Να παρέχουμε παιδεία σε ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα. Αλλά και να τραγουδάμε τον Εθνικό μας ύμνο και το «Μακεδονία Ξακουστή». Γιατί: «Όλα κι αν τα χάσουμε η λευτεριά μας μένει».

Αγγελίδης Νικόλαος
Δάσκαλος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

32 comments:

  1. Μπράβο δάσκαλε σου βγάζω το καπέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια δάσκαλε υπάρχει ελπίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεόφιλος κοτανιδης11 Ιουλίου 2018 στις 5:40 μ.μ.

    μπράβο Νίκο απλά ξεκάθαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΝΙΚΟ, Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΙΔΑΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε Νικό και λίγα ειπες!!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε τι μπορεί να διαφωνήσει ο εχεφρον πολίτης με το Νίκο; Μόνο πειραγμένα μυαλά θα διαφωνησουν με το δάσκαλο. Θα πουν ότι είναι γνωστός νεοδημοκρατης κλπ. Ε και; Μόνο η δική τους άποψη είναι η σωστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξιοτιμε Δάσκαλε, λυπάμαι που δεν σε είχα δάσκαλο. Σε ευχαριστώ θερμά για την παρέμβαση σου. Και κάτι άλλο. Αφες αυτοις, ου γαρ οιδασι τι πιουσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόλυ Κάλο άρθρο.όπως γραψανε γραψατε.ο Καθένας τις απόψεις του.τα συλλαλητήρια για ποιον λογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί η οργη και ο θυμός ξεχειλιζει. Η αγωνία για την πατρίδα, και ο όρκος που δώσαμε για αυτήν δεν μας αφήνει.

      Διαγραφή
  9. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΕ.ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ!ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΨΥΧΩΡΑΓΟΎΝΤΩΝ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΊ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο σου δάσκαλε ,, είσαι λεβεντιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο σου Δασκαλε.Επιτελους μια ηχηρή φωνή να ακουστεί παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαίρομε που υπάρχουν τέτοιοι δάσκαλοι υπάρχει ελπίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τετριμμένα λόγια!!! Κουραστικος ηθικισμος!! Δάσκαλος είσαι δεν σε παρεξηγώ αλλά κουράζομαι να ακούω ταινίες σχολικά χιλιοειπωμενες!Για εθνικές συμπνοιες, για ιδανικά με τα τραγουδάκια τους, για αυτόθυσιες σε μια Ελλάδα που δεν έχει τίποτε από αυτά ούτε στο ελάχιστο, ούτε στο λίγο, ούτε πέρα από το στιλο-χαρτί που γραφτηκανε!!! Μια κοινωνία ελληνική που πηγαίνει πότε από ψευτικα, άχρηστα, δηλ οπιστοδρομικα ιδανικά στο σύγχρονο κόσμο! Και από την άλλη υποκριτές που δεν μπορούν να τα κρατήσουν στην πράξη γιατί δεν συμφέρουν στο σύγχρονο κόσμο καταφεύγουν σε επετειακού τύπου λόγους σαν τις ανυπόφορες γιορτές των σχολικών μας χρονων με την ξύλινη γλώσσα και με τη διάθεση να τα πούμε γιατί το επιβάλει η περίσταση και τίποτε άλλο! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΆ! ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΑΠΛΆ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΆ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!! ΑΥΤΌ ΈΧΕΙ ΑΝΆΓΚΗ Η ΧΏΡΑ ΜΑΣ! Υ. Γ. Αν τους βρεις ΣΊΓΟΥΡΑ θα τους έχουν δημιουργήσει οι λόγοι και τα λόγια των δασκάλων τους στο σχολείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζομαι πατρίδα, πιστη, ιδανικά. Εσυ μεινε στη μιζέρια και τις μιερες μιζες.

      Διαγραφή
  14. Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κ ο παπάς. Δυστυχώς οι δάσκαλοι ζούνε στον κόσμο τους τον πλασμένο από τα ιδανικά του 21. Αλλά στην πράξη δυστυχώς την ώρα της κάλπης ψηφίζουν κατά το συμφέρον τους όπως όλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συμφέρον της ΕΛΛΆΔΑΣ πανω από το άτομο. Αλλά καλά λες δυστυχώς... Οι Εφιάλτες θα φανούν στο τέλος....

      Διαγραφή
  15. Αγαπητέ κ. Αγγελίδη, με πολλή προσοχή διάβασα την "απάντησή" σας στην ανακοίνωση, μα απάντηση δε βρήκα. Πέρα από τα γενικά αντιπολιτευτικά σχόλια, στο περιεχόμενο της επιστολής δε μας διαφωτίζετε τελικά πού διαφωνείτε; καταδικάζετε τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς, το φασισμό και τις ρατσιστικές συμπεριφορές που ανέχεται η "πολιτική ελίτ που δε μας κυβερνά" καιροφυλακτώντας για μικροκομματικά οφέλη; όσο για τις αναφορές σε ενφια, μνημόνια, μειώσεις μισθών κτλ που κάνετε, πράγματι απορώ γιατί τα ονομάζετε απάντηση στο κείμενο και δε γράψατε μια ξεχωριστή ανακοίνωση με την οποία να ασκείτε κριτική στις κυβερνήσεις όλης της προηγούμενης δεκαετίας που τα εφηύραν και τα εφάρμοσαν . Τότε θα την υπογράφαμε πιστεύω όπως μας καλείτε και οι 114. Με όλο το σεβασμό λοιπόν σας καλω σε μια πιο προσεκτικη και αμερόληπτη ανάγνωση του κειμένου, ώστε να δούμε πρώτα αυτά στα οποια συμφωνούμε, πριν αντιπαραθέσουμε "εύκολα 114 χιλιάδες υπογραφές" σε ένα κείμενο που στόχο έχει τη συστράτευση και όχι την αντιπαράθεση ακόμη κι αν κάπου διαφωνούμε.
    Χατζόγλου Φ.
    Ένας από τους 114

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διαβασα με προσοχή την επιστολή σας και ειλικρινά προσπαθώ να καταλαβω αν οντως διαβασατε το κείμενο των συμπολιτών μας.
    Ξερετε, συμφωνώ απόλυτα με τα οσα αναφερετε για την τηλεόραση, για την δικτατορία της, για τις πορείες και τα συλλαλητήρια που εκρυψε (διαχρονική τακτική, η οποία εξυπηρετησε κυβερνησεις ολων των αποχρώσεων), αλλά δε βλέπω να εχει καμία συνδεση με το κείμενο στο οποίο απαντατε.
    Επιπλέον ειναι πολύ ομορφη και η αναφορά στην Αρβελέρ, στον Ελυτη, σχεδόν νοσταλγική θα ελεγα. Και οχι, ολοι αυτοί που αναφερετε δεν ειναι φασίστες. Και ξερετε γιατί δεν ειναι φασίστες; Γιατί δε θα χαρακτηριζαν ποτέ ως "persona non grata", αυτόν που θα ειχε διαφορετική αποψη από τη δικη τους (τι συγκρισεις κανω τωρα;). Δεν ειναι φασίστες γιατί δε θα χτυπούσαν ποτε κανεναν Δημαρχο. Δεν ειναι φασίστες γιατί δε θα απηύθυναν ποτέ προσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα, δε θα βεβηλωναν ποτέ το μνημείο ολοκαυτώματος. Γι' αυτα ακριβώς τα φαινόμενα μιλησαν οι συμπολίτες μας εκφραζοντας την ανησυχία τους για την Δημοκρατία, διαχωριζοντας σαφεστατα τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό και καλεσαν την Εκκλησία να υπερασπιστεί αυτό το οποίο αναγνωρισε,δηλαδή την καταδίκη του εθνοφυλετισμου ως αιρεση.
    Ειλικρινά, αν καλεσετε, οπως αναφερατε 115000 πολίτες της Πελλας να αντιπαρατεθούν στο κείμενο, τι θα περιλαμβάνει αυτή η αντιπαραθεση; Υποστηριξη στον Μπαρμπαρουση και σ' αυτούς που χτυπησαν τον Μπουταρη; Γιατί αυτα τα φαινόμενα στηλίτευσε το κείμενο και οχι τις αντιδράσεις (και πολύ περισσότερο τις απόψεις) για τη συμφωνία των Πρεσπών.
    Τρομαζω και μονο που το σκεφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ συμπολίτη του σχολίου στις 3:21.
    Φασιστες, όπως μας λες ειναι αυτοί που χαρακτηρίζουν ως «persona non grata” όσους έχουν διαφορετική άποψη απο αυτούς.
    Αυτό ακριβώς όμως εισαι εσυ και άλλοι 113. Εσείς χαρακτηρίζετε ως μη αποδεκτά άτομα όσους έχουν διαφορετική άποψη απο εσάς! Εσείς χαρακτηρίζετε «εθνικιστή» όποιον διαφωνεί με εσάς. Εσείς δήθεν δημοκράτες χαρακτηρίζετε “persona non grata” άτομα δημοκρατικά εκλεγμένα επειδή διαφωνείτε μαζι τους!
    Όσο για τις 115.000 υπογραφές των πολιτών απέναντι στους 114, αυτές θα δηλώνουν το αυτονόητο. Αρκετά πια με το δήθεν ηθικό - δημοκρατικό πλεονέκτημα της αριστεράς! Εσείς οι 114 είστε περισσότερο φασιστες απο οποιονδήποτε άλλο!!οποιος δεν συμφωνεί μαζι σας δεν σημαίνει οτι αποδέχεται τις επιθέσεις κατα Μπουτάρη κτλ..Φτανει πια αυτό το παραμυθι κύριοι 1-1-4
    Που ήταν τα δημοκρατικά αισθήματα σας στην επίθεση κατα του κ Κωστή χατζηδακη;
    Σταματήστε λοιπόν να επικαλείστε τη δημοκρατία όταν σας βολευει γιατι εσείς κ 114 είστε οι πιο φασιστες απο όλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 114 μιλησαν, μεταξύ αλλων φαινομένων, και για την επιθεση κατά του Μπουταρη. Σ αυτή τους την ανησυχία θα αντιπαρατεθείτε με 115000 υπογραφες;

      Διαγραφή
    2. Στον Μπουτάρη θα απαντήσουν οι Θεσσαλονικείς στις επόμενες εκλογές.

      Διαγραφή
  18. Εμείς να δεις πόσο τρομάζουμε ,,με όλους εσάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο δάσκαλος τα γράφει μια χαρά. Η επιστολή των 114 μιλάει για 114 άτομα που προέρχονται απο διαφορετικά κόμματα. Σαφώς. Από το ΣΥΡΙΖΑ, το πρώην ΠΑΣΟΚ, το ανταρσυα, το ΚΚΕ. Από τα κόμματα που ακούνε τον Εθνικό μας Ύμνο και βγάζουν σπυριά. Οι 114 που χειροκροτούν τους αγανακτισμένους ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ (και γω εκεί ήμουν), το κάψιμο της Ελλάδας απο το 2010 ως το 2015 από αριστερούς 'δημοκράτες', και την αποφυλάκιση στελεχών αναρχικών οργανώσεων. Σίγουρα δεν είναι και οι 114 έτσι. Πολλοί όμως από αυτούς είναι. Μιλάνε για δημοκρατία. Μήπως όμως θα ήθελαν κάποιοι να μιλήσουμε για αξιοκρατία εκεί μεσα; Λέω μήπως; Μιλάνε για τον Μπαρμπαρούση. Ποιοί; Αυτοί που με την καθαρή πώληση του Ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας δίνουν δύναμη διψήφιου εκλογικού αποτελέσματος στην Χρυσή Αυγή; Μιλάνε για τον Μπουτάρη. Που ήσασταν κυρίες και κύριοι (βολεμένοι στην θωράκιση του δημοσίου πολλοί απο εσάς) όταν ο Μπουτάρης μιλούσε με τα χειρότερα για τους νεκρούς Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας; Λοιπόν. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε πατριώτες με την παλιά Ελληνική έννοια. Θα βγαίνουμε στους δρόμους και θα φωνάζουμε στην άθλια ανθελληνική και αντιλαϊκή κυβέρνηση οτί δεν πουλάμε το όνομα μας και δεν το ανταλλάσσουμε με κανένα χρέος. Για εσάς θα είμαστε φασίστες ούτως ή άλλως άσχετα αν ανήκουμε ιδεολογικά κοντά. Βλέπεις την δημοκρατία εσείς την αντιλαμβάνεστε αλλιώς. Μονά - ζυγά δικά σας. σας καλέσαμε να σταθέιτε δίπλα μας στον αγώνα μας για την Μακεδονία μας. Όχι μόνο δεν ήρθατε αλλά μας καταδικάσατε με αυτή την αστεία επιστολή. Δεν σας θέλουμε κυρίες και κύριοι. Πιείτε τον καφέ σας όσο εμείς φωνάζουμε. Ένα σας εύχομαι μόνο. Μη περάσει το μεγαλύτερο σχέδιο, αυτό που οι 'αριστερές' σας παρωπίδες δεν σας επιτρέπουν να δείτε. Η απόσχιση και η αυτονόμηση της Μακεδονίας. Εκεί τότε να δω πως θα ζείτε με 300 δηνάρια τον μήνα πίσω από ένα γραφείο χωρίς κλιματιστικό τα καλοκαίρια και με σόμπα ξύλου τον χειμώνα, όπως ο 'αδερφός' λαός των Σκοπίων. Καλή φώτιση σας εύχομαι.
    ....and said, world is a beautifull garden full of marigolds...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατριώτες των ΚΑΖΙΝΟ, των SUPER MARKET, των ΕΣΤΙΑΤΩΡΙΩΝ και ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΩΝ της FYROM.

      Διαγραφή
    2. Δάσκαλε, αναφέρεις στην απάντησή σου ονόματα όπως του Μάνεση, του Τσάτσου, της Αρβελέρ, της Μερκούρη. Και αναρωτιέσαι δήθεν μήπως για όλους εμάς, τους μη καιροσκόπους εθνοπατέρες-πατριώτες, είναι και αυτοί φασίστες; Απάντησέ μου σε παρακαλώ, δάσκαλε συνδικαλιστή, τι σχέση έχουν οι άνθρωποι αυτοί με την ιδεολογία και τις απόψεις που εκφράζεις; Που ήσουν δάσκαλε συνδικαλιστή, όταν το κόμμα που εκπροσωπείς μείωσε τους μισθούς στους συναδέλφους σου; Πόσο διαμαρτυρίθηκες στις απολύσεις συναδέλφων σου; Τι έκανες όταν μειώθηκαν οι συντάξεις από το κόμμα σου; Πως αντέδρασες στα σφιχταγκαλιάσματα, τα φιλιά, τις αγκαλιές, τις κουμπαριές του προέδρου σου με τον Ερντογάν; Κ. Αγγελίδη, μπορείς να αποφεύγεις την ουσία του κειμένου και να προσπαθείς να απαντάς με έκθεση ιδεών, όμως πρέπει να ξέρεις πως στην ιστορία της πατρίδας μας, στις δύσκολες στιγμές της, οι πατριδοκάπηλοι πολλές φορές φόρεσαν τον μανδύα του πατριώτη. Τα λόγια αν δεν συνοδεύονται με πράξεις χαμένα πάνε.......

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.