Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Αντώνης Βαφειάδης από τα Γιαννιτσά ανάμεσα στους πρώτους των Πανελληνίων Εξετάσεων, με 19.226 μόρια!


Η περασμένη Παρασκευή ήταν για πολλούς υποψηφίους των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2018 ημέρα χαράς, αφού ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που διαγωνίσθηκαν και άνοιξε ο δρόμος εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Για έναν από αυτούς, τον Αντώνη Βαφειάδη από τα Γιαννιτσά, ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερη η ημέρα, αφού κατάφερε να ξεχωρίσει και με τις επιδόσεις του συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων, καθώς συγκέντρωσε 19.226 μόρια (!!!) και θα δηλώσει ως πρώτη του επιλογή την Ιατρική Θεσσαλονίκης. 
Ο Γιαννιτσιώτης νεαρός είναι  απόφοιτος του 3ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών και η χαρά τόσο η δική του βέβαια όπως και των γονιών του, Τάσου και Ελευθερίας, είναι πολλή μεγάλη! 
Οι βαθμοί και οι επιδόσεις του Αντώνη σχεδόν ... «έπιασαν ταβάνι»: 
Βιολογία 20, Χημεία 19,8, Φυσική 19, Έκθεση 17,4!
Ο ίδιος λέει για τα μαθήματα: «Μου αρέσει πολύ η Φυσική αλλά και η Βιολογία γιατί δεν αναπαράγει την παπαγαλία όπως παλιά, αλλά σου δίνει την δυνατότητα να αναπτύξεις την κριτική σου σκέψη».
 «Νοιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και ανακουφισμένος που τελείωσε όλο αυτό με τον καλύτερο τρόπο και το αποτέλεσμα δικαίωσε την όλη προσπάθεια», δηλώσει στην Η.Ε. karatzova.com ο Αντώνης, προσθέτοντας: «Ήταν ένας δύσκολος δρόμος, πνευματικά και ψυχολογικά, αλλά όχι εξοντωτικός. Με μεθοδικότητα και σύστημα στο διάβασμα μπορείς να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα». 
Στην -κλασική- ερώτησή μας για το πόσες ώρες αφιέρωνε την ημέρα στο διάβασμα, η απάντησή του ήταν: «Κατά μέσο όρο, διάβαζα 5 ώρες καθημερινά και με τις εξόδους μου για διασκέδαση και ψυχαγωγία κάθε Παρασκευή και Σάββατο και αυτές κανονικά».
Σχετικά με την Ιατρική, ο Αντώνης υπογραμμίζει ότι «ήταν το όνειρό του» και όπως χαρακτηριστικά, τόνισε «ο στόχος για την σχολή αυτή μπήκε από νωρίς στη ζωή μου», χωρίς να αρνείται ότι σ΄ αυτό επηρέασε και το γεγονός ότι η μητέρα του Ελευθερία ασκεί ιατρικό επάγγελμα, καθώς είναι κτηνίατρος.  

Σε ερώτησή μας αν ζήτησε κάποιο δώρο από τους γονείς του για την μεγάλη επιτυχία του, μας είπε ότι δεν ζήτησε απολύτως τίποτε και ότι... του βάλαμε ιδέα!
Στα παιδιά  που δεν κατάφεραν να γράψουν καλά και  περάσουν φέτος στις σχολές που ήθελαν, στέλνει το μήνυμα ότι δεν χάθηκε απολύτως τίποτα και επισημαίνει ότι « αν πας με άγχος στις εξετάσεις, όσο καλά κι αν είσαι προετοιμασμένος δεν πετυχαίνεις τίποτα. Χρειάζεται  πίστη στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου».
Οι γονείς του Αντώνη, Τάσος και Ελευθερία, όπως είναι φυσικό καμαρώνουν, δηλώνουν ιδιαίτερα ευτυχείς που ο αγώνας αυτός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φυσικά νιώθουν περήφανοι για το παιδί τους. Επίσης στέλνουν τα συγχαρητήριά τους σε όλα τα παιδιά που έγραψαν καλά, ενώ για τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν σημειώνουν ότι δεν πρέπει να χάνουν την πίστη τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Μπραβο στο παλικαρι. Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους καθηγητές που τα βοηθούν μπράβο παλικαρι πάντα επιτυχίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτος Μάγκας!!!!! Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.