Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Θερίζει" ο ιός του Δυτικού Νείλου: Ακόμη δύο θύματα - Πέλλα, Θεσ/νικη, Χαλκιδική, Κιλκίς οι "επικίνδυνες" περιοχές στη Β. Ελλάδα


Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 5 ενώ σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλα 17 άτομα προστέθηκαν στον κατάλογο με τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τη λοίμωξη.

Όλα τα φετινά θύματα είναι άνω των 70 ετών. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 77 κρούσματα με λοίμωξη από τον ιό, αυξημένα κατά 60,4% σε σχέση με τα 48 που είχαν διαγνωστεί πέρυσι. Σημειώνεται ότι 22 ασθενείς νοσηλεύονται, με τους επτά να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από τους ασθενείς, οι 62 έχουν παρουσιάσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ 15 ηπιότερα προβλήματα, κυρίως πυρετό.

Σε ό,τι αφορά τις εστίες κινδύνου μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι βασικές εστίες βρίσκονται στην Αττική, καθώς από τα 77 καταγεγραμμένα κρούσματα , τα 31 είναι στην Αττική, ενώ αρκετά περιστατικά καταγράφονται και στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας, του Κιλκίς.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.