Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλμωπία: Ένας Δήμος πρωταγωνιστής

Ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα στη Βουλή το Νομοσχέδιο ‘Κλεισθένης’ που αφορά τις αρμοδιότητες των Δήμων και των Περιφερειών με θετικά και αρνητικά στοιχεία. Η κριτική έχει επικεντρωθεί στο εκλογικό σύστημα και στη μη ορθή διοίκηση των Δήμων.  Είναι γεγονός ότι ο ρόλος των Δήμων είναι δυσμενής σε σχέση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές, στην εξασφάλιση ποιότητας των πολιτών, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών μας δυνατοτήτων.
Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Με σωστό προγραμματισμό, σχεδιασμό και οργανωμένη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων θα γυρίσουμε την γκρίζα σελίδα.  Η περιοχή μας αντιμετωπίζει προβλήματα που επιδεινώνονται από την κατάσταση στασιμότητας και απραξίας της  τωρινής Δημοτικής Αρχής. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, με όραμα, βούληση, έμπνευση και συλλογική δουλειά. Ο τόπος μας έχει παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις.  Υπάρχει υπόβαθρο ιστορικό, ηθικό, οικονομικό και παραγωγικό για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί. Για την επίτευξη αυτών χρειάζεται ισχυρό οργανωμένο δημοτικό συντονισμό  που θα υπηρετεί με συνέπεια, σεβασμό και συνοχή τον τόπο και τους πολίτες.
Τώρα είναι η ώρα να δούμε το μέλλον του Δήμου μας.
Τώρα είναι η ώρα να φτιάξουμε έναν σύγχρονο Δήμο που θα βρίσκεται σε δίπλα στον πολίτη και η προτεραιότητα του θα είναι η εξυπηρέτηση όλων των δημοτών φτιάχνοντας ισχυρούς δεσμούς και κατανέμοντας τις αρμοδιότητες ορθά.
Αναπτυξιακή πολιτική με αξιοποίηση τοπικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών πόρων.
Κοινωνική πολιτική (οικονομία, καινοτομία) με οικοδόμηση δημοτικών δομών πρόνοιας.
Αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αξιοποίηση του.
Πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.
Προγράμματα ‘Έξυπνων πόλεων’ με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.
Ο Δήμος μας πρέπει να είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής στις αλλαγές που θέλουμε για την περιοχή μας. Με την στάση και την συμμετοχή μας, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, με θέληση και δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε όλα όσα μας ταλαιπωρούν, βάζοντας στην άκρη την αδράνεια και την απραξία της Δημοτικής Αρχής.

Γιώργος Τσιώνης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…