Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανανέωση άρρωστων δέντρων στα πεζοδρόμια της Έδεσσας

Εδώ και χρόνια έχει διαγνωστεί η ασθένεια των δέντρων του είδους Ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, που έχουν προσβληθεί από έντομα και καταστρέφονται, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει τρόπος για την εξυγίανση τους.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες αντικαταστάσεις δέντρων, οι οποίες είχαν σποραδικό χαρακτήρα και έγιναν εστιασμένα σε δέντρα που ήταν επικίνδυνα! Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος Έδεσσας προχωράει σε μεγάλης κλίμακας ανανέωση των άρρωστων δέντρων της ποικιλίας Ακακίες Κωνσταντινουπόλεως.
Συγκεκριμένα, η δράση του Δήμου Έδεσσας που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά την κοπή και αντικατάσταση 100 και πλέον άρρωστων ακακιών, στην περιοχή της Αγίας Σκέπης, την οδό Γαρέφη, το Α’ Δημοτικό Σχολείο, τους Μικρούς Καταρράκτες και την οδό Καράνου κοντά στους Καταρράκτες. 
Το σημαντικό στοιχείο στο συγκεκριμένο έργο είναι ότι δεν πραγματοποιούνται απλώς κοπές των παλιών δέντρων και φυτεύσεις σε αντικατάσταση των άρρωστων δέντρων, αλλά πραγματοποιούνται διαμορφώσεις, έτσι ώστε να υπάρχει γόνιμο έδαφος και να εξασφαλίζονται οι συνθήκες για την απρόσκοπτη ανάπτυξη των νέων δέντρων.

Οι άρρωστες ακακίες θα αντικατασταθούν με μέλιες, κόκκινους σφένδαμους, δέλκοβες, καλλωπιστικές μουριές και φωτίνιες. Τα καινούρια δέντρα θα είναι ανεπτυγμένα και θα δώσουν από την πρώτη κιόλας χρονιά την αίσθηση της ανανέωσης.
Τα συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει δουλειά με τη διαμόρφωση της γης και των συστημάτων άρδευσης. Αναμένεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του φετινού χειμώνα, σύμφωνα με τις οδηγίες των γεωπόνων του Δήμου Έδεσσας, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα νέα δέντρα να αναπτυχθούν σωστά.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…