Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελληνική ιθαγένεια χωρίς ταυτότητα

Πάνω από 2.500 άνδρες που έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια αδυνατούν να εγγραφούν στα μητρώα αρρένων και άρα να εκδώσουν ελληνική ταυτότητα. Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν παραδώσει ως ώφειλαν όλα τα άλλα νόμιμα ταυτοποιητικά έγγραφα που διέθεταν πρακτικά πριν από τη διαδικασία ορκωμοσίας, έως ότου αποκτήσουν ελληνική ταυτότητα δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, να ταξιδέψουν, να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε ενέργεια ως πολίτες ακόμα και να μετακινηθούν νομίμως.

Το πρόβλημα έχει προκύψει σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) όταν στο πλαίσιο των αλλαγών του «Κλεισθένη» οι υπηρεσίες που αφορούσαν την απόδοση ιθαγένειας μεταφέρθηκαν από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών. Την ίδια στιγμή, όμως τα μητρώα αρρένων παρέμειναν στις αποκεντρωμένες διοικήσεις χωρίς να είναι διασυνδεδεμένο το σχετικό πληροφοριακό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα οι περισσότεροι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στις νέες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών.

Οπως τονίζει στην «Κ» ο κ. Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της ομοσπονδίας, οι αποκεντρωμένες διοικήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν το χαρτί που απαιτείται από τους δήμους προκειμένου οι άνδρες που αποκτούν ελληνική ιθαγένεια με τη διαδικασία της πολιτογράφησης να μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα αρρένων των δήμων. Η εγγραφή στο μητρώο αρρένων είναι το απαραίτητο βήμα πριν από την έκδοση ταυτότητας που πραγματοποιείται από τα αστυνομικά τμήματα μέσα σε 24 ώρες.

«Πέρα από το ότι οι συνεντεύξεις αιτούντων πολιτογράφησης σταμάτησαν για ένα τετράμηνο και ξεκίνησαν κουτσουρεμένες, πέρα από το ότι οι αιτήσεις για απόδοση ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά εξετάζονται έπειτα από 2,5 και πλέον χρόνια με προοπτική επιδείνωσης της κατάστασης, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ κατόρθωσε να μπλοκάρει ακόμα και αυτούς που επέζησαν της δοκιμασίας και έφτασαν στο τέλος του μαραθωνίου», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ, ενώ παράλληλα προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση κινητοποιήσεων.

Kαθημερινή

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…