Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: «Εκθέσεις Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας 2019»


Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Αλμωπίας (στην Αριδαία), πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία του Δήμου Αλμωπίας.
Επίσης, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία του Δήμου Πέλλας.
Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν από: το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) Πέλλας διά του υπευθύνου κ. Τιμολέοντα Αντωνέλη, το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας διά των Συντονιστών/-στριών κλ. ΠΕ04 κ. Χρήστου Παπαδόπουλου και κλ. ΠΕ70 κ.κ. Χριστόδουλου Φανιόπουλου, Πηνελόπης Ξανθίδου και Σωτηρίας Σαμαρά, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πέλλας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. Για την διεξαγωγή των εκθέσεων, η οργανωτική επιτροπή δέχτηκε τη συνδρομή των Δήμων Έδεσσας, Πέλλας και Αλμωπίας.
Στην έκθεση της Αριδαίας συμμετείχαν με παρουσιάσεις οι παρακάτω:


Στην έκθεση των Γιαννιτσών συμμετείχαν με παρουσιάσεις οι παρακάτω:
Στους χώρους των εκθέσεων επικρατούσε ζωντάνια, κέφι και ενθουσιασμός. Κάθε παρουσία Σχολείου ήταν και μία έκπληξη, κάθε φωνή παιδιού, κάθε περιγραφή του και ερμηνεία ήταν κι ένα βήμα στέρεο, αισιόδοξο, σίγουρο, προς τον επιστημονικό και τεχνολογικό αλφαβητισμό, προς την κατανόηση του κόσμου. Τα παιδιά αισθάνονταν «μικροί επιστήμονες» καθώς πραγματοποιούσαν πειράματα Φυσικών Επιστημών ή παρουσίαζαν τις τεχνολογικές κατασκευές τους· ένιωθαν δάσκαλοι όταν εξηγούσαν σε μαθητές/τριες και επισκέπτες/τριες τις αρχές που διέπουν το πείραμα ή τη λειτουργία της κατασκευής τους· συνεργάζονταν, αστειεύονταν, χειροκροτούσαν και χειροκροτούνταν, ήταν γεμάτα ικανοποίηση, χαίρονταν.

Πρωτεργάτες σε όλη αυτή την προσπάθεια οι Εκπαιδευτικοί μας. Πολλές οι δοκιμές, αμέριστη η προσπάθεια, η υπομονή και η επιμονή δίπλα στους μαθητές και στις μαθήτριες! Ουσιώδες το αποτέλεσμα.

Η έκθεση της Έδεσσας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Όμως δήλωσαν συμμετοχή και προετοίμασαν (για παρουσίαση) τις μαθητικές τους ομάδες οι παρακάτω:
Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας κ. Ασημούλα Μπέη, τον εκπαιδευτικό κ. Στάθη Πασόη, την «Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας», τον Διευθυντή του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών κ. Κενανίδη Λάζαρο και τον εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών κ. Σταμενίτη Αλέξανδρο για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των εκθέσεων.

Τέλος συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στις Εκθέσεις Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας 2019.

Για την οργανωτική επιτροπή

Ο Δ/ντής Δ.Ε. Πέλλας Μπαχαράκης Θωμάς

Η Συντονίστρια 
Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας 
Σαμαρά ΣωτηρίαShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…