Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλες καταστροφές από χαλάζι σε καλλιέργειες περιοχών των δήμων Σκύδρας και Πέλλας (βίντεο)


Η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χθες Παρασκευή 14 Ιουνίου, περίπου στις 8.00 μετά το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Πέλλας και Σκύδρας, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές – για μία ακόμη φορά- σε αγροτικές καλλιέργειες.
Ειδικότερα η δυνατή χαλαζόπτωση, η οποία να σημειωθεί ότι διήρκεσε αρκετή ώρα,  έπληξε τα χωριά των δήμων Σκύδρας και Πέλλας Γαλατάδες, Παλαίφυτο, Άγιος Γεώργιος, Δάφνη, Άσπρο, Καλύβια, Λιποχώρι,  Άνυδρο, Λάκκα,  Πλαγιάρι, Δροσερό κ.α.
Το χαλάζι επίσης έπληξε καλλιέργειες στα χωριά Επισκοπή, Αγγελοχώρι και Τριπόταμο του γειτονικού Ν. Ημαθίας.
Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν μεγάλο σε σχήμα "φουντουκιού".
Οι αγρότες της περιοχής είναι σε απόγνωση για την νέα καταστροφή που προκλήθηκε από αυτή τη σφοδρή χαλαζόπτωση και ζητούν άμεση παρέμβαση από τον ΕΛΓΑ για γρήγορη καταγραφή των ζημιών. 
Η πλήρη και ολοσχερή καταστροφή των καλλιεργειών τους, που είχαν ήδη πληγεί στις περισσότερες περιοχές και από προηγούμενες -επίσης έντονες- χαλαζοπτώσεις, τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο και ο κίνδυνος για την οριστική ματαίωση της δυνατότητας απόκτησης οποιουδήποτε εισοδήματος κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.