Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού του πόσιμου νερού στο Δήμο Σκύδρας

Υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, η σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού του πόσιμου νερού στο Δήμο Σκύδρας. Τη σύμβαση υπέγραψαν από την πλευρά του Δήμου Σκύδρας και της  Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκύδρας (Δ.Ε.Υ.Α.Σ.) αντίστοιχα: η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαος Χατζηιωαννίδης κι από την πλευρά της συμβαλλόμενης εταιρείας Energy Systems ο εκπρόσωπός της Νικόλαος Μπακαλίδης.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι του Υπουργείου Εσωτερικών. Το συμβατικό τίμημα της πράξης ανέρχεται στα 1.134.166,00 € από τα οποία τα 914.650,00€ τα χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα 219.516,00€ η Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας από ίδιους πόρους. Η χρονική υλοποίηση της πράξης ορίζεται σε 12 μήνες.
Αντικειμενικοί στόχοι της πράξης αποτελούν η παρακολούθηση και ο έλεγχος, σε πραγματικό χρόνο, της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και η αυτοματοποίηση αυτής, η παρακολούθηση της ποσότητας και της ποιότητας του διακινούμενου πόσιμου νερού και η έγκαιρη διάγνωση και επισκευή βλαβών του δικτύου. Με την εφαρμογή του Συστήματος Τηλεελέγχου, Τηλεχειρισμού και Διαχείρισης Δικτύων και Εγκαταστάσεων Ύδρευσης στο Δήμο Σκύδρας  αναμένονται μακροπρόθεσμα τ΄ ακόλουθα:
Η  δαχείριση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με βέλτιστο τρόπο.
Η παρακολούθηση της εξέλιξης των υδατικών αποθεμάτων.
Η κατάρτιση ισοζυγίων νερού με απώτερο στόχο τον εντοπισμό προβληματικών περιοχών και δικτύων.
Η ιεραρχημένη αναβάθμιση των δικτύων ώστε να επιτευχθεί μείωση των διαρροών.
Η διασφάλιση της υψηλότερης δυνατής ποιότητας παρεχόμενου νερού στην κατανάλωση, ανεξάρτητα από εποχικές διακυμάνσεις και άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν.
Η ευαισθητοποίηση του πολίτη – καταναλωτή και η ενεργός συμμετοχή στη διασφάλιση της αειφορίας του συστήματος.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής: Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που ένα ακόμη σημαντικό έργο ξεκινάει στο Δήμο μας. Με την υλοποίησή του αξιοποιούμε και θέτουμε τη σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία μας προκειμένου να διαχειριστούμε με τον καλύτερο και ορθολογικότερο τρόπο το πολύτιμο κι αναντικατάστατο αγαθό για τον άνθρωπο και τον πλανήτη, δηλαδή το νερό. Αυτό που επίσης είναι αξιοσημείωτο και δεν πρέπει να το παραβλέπουμε ή να το παραμελούμε είναι ότι η προστασία της ποιότητας και η διασφάλιση της ποσότητας και της εξοικονόμησης του νερού σχετίζεται άμεσα με τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην κλιματική αλλαγή κι ότι σ΄αυτό το επίπεδο όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ  

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. ψοφάτε για δημοσιότητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν αντέχεις να τους βλέπεις ε;;; Υπομονή 20 χρόνια...

   Διαγραφή
 2. Καλά η ΔΕΥΑ Σκύδρας χρωστάει 700.000€ στη ΔΕΗ και δίνει 219.516€ για ένα έργο,κατά την γνώμη των περισσοτέρων,μη απαραίτητο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…