Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινά για τον 26ο γύρο της Ελλάδας ο 77χρονος ποδηλάτης Γιάννης Ουζουνίδης από την Κρύα Βρύση



Το πρωί της Παρασκευής, 26 Απριλίου 2024, ξεκινά για τον 26ο προσωπικό του (και 45ο συνολικά) γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, ο 77χρονος Γιάννης Ουζουνίδης από την Κρύα Βρύση, ο οποίος εδώ και 38 χρόνια γυρίζει όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του. 
Όπως μας ενημέρωσε θα ξεκινήσει το πρωί από την Κρύα Βρύση και θα διανύσει συνολικά, 3.000 με 3.200 χιλιόμετρα!!! Θα κατευθυνθεί προς τη Θεσσαλία, στη συνέχεια στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και από την Πάτρα θα επιστρέψει μέσω της Ηπείρου στη Βόρεια Ελλάδα, φθάνοντας μέχρι την Ξάνθη.
Ο κ. Ουζουνίδης στα 77 χρόνια του, όπως τονίζει στην ΗΕ karatzova.com, έχει τριπλό στόχο:
- Να φθάσει συνολικά τους 50 γύρους της Ελλάδας και μετά να σταματήσει.
- Να ξεπεράσει συνολικά τα 800.000 χιλιόμετρα ποδηλασίας (τώρα είναι στα 760.000 χιλιόμετρα.
- Να ξεπεράσει τις 500 συμμετοχές σε μαραθώνιους και ημιμαραθώνιους δρόμους (τώρα βρίσκεται στις 450 συμμετοχές).

Διαδρομές με δυσκολίες
Ο 77χρονος ποδηλάτης ξεκινάει από την Κρύα Βρύση την Παρασκευή για τον 26ο προσωπικό του ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας. Το τολμηρό, πλην όμως συναρπαστικό, εγχείρημά του, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες, ώστε να συμπληρωθεί ο προσωπικός του στόχος για την ποδηλατοδρομική κάλυψη των 3.000 με 3.200 χιλιομέτρων.
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει συνολικά 44 ταξίδια με το ποδήλατό του, τα 25 από τα οποία αφορούν στον ηπειρωτικό γύρο της Ελλάδας.
Τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες!
Ο Γιάννης Ουζουνίδης έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες: το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών του διανυκτερεύει σε σκηνή ή ξενοδοχεία για λόγους ατομικής υγιεινής, κουβαλάει συνολικό βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα) και καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 30 γρ. αλάτι, λόγω του κινδύνου της αφαλάτωσης. Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχει διανύσει αξιοσημείωτες αποστάσεις και εκτός Ελλάδας. 
Εκτός από το ποδήλατο, ο Γιάννης Ουζουνίδης είναι λάτρης της συγγραφής, έχοντας εκδώσει αρκετά βιβλία, ενώ είναι και ερασιτέχνης ηθοποιός καθώς συμμετέχει σε παραστάσεις θεατρικού σχήματος από την Κρύα Βρύση.
Δ. Μπ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Καλή δύναμη καλό κουράγιο και ευχόμαστε να φτάσει εκεί που η καρδιά του επιθυμεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο παππού τα αυτοκίνητα να προσέχεις καλό δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.