Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατατέθηκε η τροπολογία που παρέχει δυνατότητα χειρουργικών πράξεων σε δημόσια νοσοκομεία από ιδιώτες ιατρούς


Κατατέθηκε χθες το βράδυ η τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να διενεργούν χειρουργικές πράξεις σε δημόσια νοσοκομεία. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», το οποίο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής , μεθαύριο, Μεγάλη Δευτέρα.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οι ιδιώτες ιατροί κατά τη συνεργασία τους με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ υποχρεούνται να καλύπτουν τις κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου, που προκύπτουν από τη συνεργασία τους με αυτό, ιδίως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεις του πάσης φύσεως προσωπικού.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Έρχεται ο Κασσελάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα μπορώ να καλέσω στο νοσοκομείο Γιαννιτσών τον Φουστάνο να χειρουργήσει την μύτη μου η οποία αρέσει στην γυναίκα μου αλλά όχι στην γκόμενα μου. Προφανώς η τελευταία είναι πιο απαιτητική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά θα μπορείς με τη προϋπόθεση να έρθει όλο το τιμ μαζί με αναισθησιολόγο και νοσηλευτές γιατι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την άδεια αλλά εννοείται ότι προτίθεμαι να φέρω όλο το συνεργείο αποκατάστασης μύτης γιατί αν περιμένω απο το νοσοκομείο ζήτω πού καηκαμε. Σκέφτομαι μάλιστα για το χατίρι της γκόμενας να χαρίσω σε αυτό τις νοσοκόμες γιατί απο γιατρούς και αναισθησιολογους πάμε καλά έως άριστα. Διαθέτει 1 στην παθολογική, 1 στην καρδιολογική, 2 στην ορθοπαιδική, 0 στην παιδιατρική, 0 στην ΜΕΘ, -1 στα έκτακτα, -2 στην μαιευτική αλλά εκατοντάδες στα γραφεία, και δεκάδες στο τηλεφωνικό κέντρο που δεν σηκώνουν ποτέ το ρημαδι το τηλέφωνο...

      Διαγραφή
  3. Η Υγεία ήταν αρχαιοελληνική θεότητα, προσωποποίηση της υγείας του σώματος και της ψυχής. Λατρευόταν από όλους τους Έλληνες. Θήτες, ζευγίτες και ιππείς (Αθηναϊκές τάξεις).
    Το εκτρωματικό νομοσχέδιο το οποίο σίγουρα θα ψηφίσουν οι κκ Σταμενίτης, Βασιλειάδης και Καρασμάνης, προβλέπει ουσιαστικά ότι υποδομές του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Συστήματος Υγείας (το χουμε πληρώσει εμείς οι φτωχοί γιατί ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε τον πλέον άδικο φόρο που είναι ο ΦΠΑ, πληρώνουμε και τον προσωρινό ΕΝΦΙΑ και εμείς θα πληρώσουμε τα 400 και βάλε δις δημόσιου χρέους) θα μπορούν να κάνουν χρήση ιδιώτες ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ιατροί για να χειρουργούν τους κατά τι λιγότερο φραγκάτους που δεν μπορούν να πάνε Άη Λουκά και Διαβαλκανικό. Είναι το συμπλήρωμα των απογευματινών χειρουργείων. Το σχόλιο δεν απευθύνεται για ανάγνωση στα τοπικά τσουτσέκια, στους γλείφτες των τριών παραπάνω βουλευτών, στα ανθρώπινα δίκτυα εξαρτημένων κολλίγων που τους συντηρούν. Απευθύνεται σε όλους τους αξιοπρεπείς Έλληνες που επιμένουν να αγωνίζονται στα χωράφια, στο μεροκάματο, όρθιοι και ελεύθεροι από εξαρτήσεις.
    Ντροπή στους αντιπροσώπους του λαού της Πέλλας που θα ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.