Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμήθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας για τον Διεθνή Μαραθώνιο (βίντεο)



«Από τη γενέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου στέλνουμε παγκόσμιο μήνυμα φιλίας»

«Αναδεικνύουμε τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος»

Την έναρξη των εκδηλώσεων ενόψει του επερχόμενου 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -bwin, κήρυξε ο Δήμαρχος Πέλλας Ευστάθιος Φουντουκίδης, την Πέμπτη 18 Απριλίου, στην Πέλλα, σε ειδική εκδήλωση με την παρουσία δημοσιογράφων από την περιοχή και την Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, ο κ. Φουντουκίδης τιμήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου, για την καθοριστική προσφορά του Δήμου στην οργάνωση και ανάπτυξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Πέλλας, παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Πέλλας από τους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής, Μιχάλη Μελισσίδη και Στέλιο Καραογλανίδη, καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης «στην φιλόξενη Πέλλα, στην Πέλλα που συμμετέχει, στην Πέλλα πρωταγωνίστρια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί πλέον αθλητικό θεσμό αλλά με ιστορικές και πολιτιστικές προεκτάσεις και είναι πολύ ευχάριστο που κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών αυξάνεται», σημείωσε ο Δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας τον Διεθνή Μαραθώνιο ως «ένα γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας που στέλνει μηνύματα ειρήνης και φιλίας παντού, αλλά συγχρόνως αποτελεί έναν θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος που σε τέτοιες διαδρομές πολλές φορές φθάνει στα όριά του».

Η συνέχιση των εκδηλώσεων και η ένθερμη, έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη της διοργάνωσης του Μαραθωνίου από την πλευρά του Δήμου Πέλλας, υπήρξε ρητή δέσμευση του κ. Φουντουκίδη. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσοι από τον Δήμο Πέλλας συνέβαλλαν στην προετοιμασία του σημαντικού αυτού γεγονότος, αλλά πρωτίστως τους δεκάδες εθελοντές από την περιοχή μας που, όπως είπε, με αγάπη, με μεράκι και με πίστη ότι ο αγώνας αυτός είναι ύμνος στην αγάπη και στην συμφιλίωση των λαών έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ειδική αναφορά έκανε στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, συντοπίτισσά μας, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου που θα είναι η Ειρηνοδρόμος στην ειδική εκδήλωση της «Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας», το Σάββατο το πρωί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Πέλλας, Πολιτισμού & Τουρισμού Ευφροσύνη Μερεμητσάκη, η οποία αναφέρθηκε στις επιμέρους πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού το βράδυ του Σαββάτου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Γυριχίδης που μίλησε για την συμμετοχή των παιδιών- μαθητών στον αγώνα των 1.000 μέτρων.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μελισσίδης, ως εκπρόσωπος της Ο.Ε. του Μαραθωνίου, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πέλλας για την άψογη φιλοξενία και αναφέρθηκε στις αυξημένες συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης του Μαραθωνίου, που φθάνουν τα νούμερα της προ πανδημίας εποχής.

Οι δημοσιογράφοι μίλησαν με τον μαραθωνοδρόμο από τα Γιαννιτσά Χαράλαμπο Γαϊτάνη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να περιηγηθούν στο Μουσείο Πέλλας, θαυμάζοντας τα μοναδικά ευρήματα που φιλοξενούνται σε αυτό, ενώ επισκέφθηκαν και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας. Στη συνέχεια -και πάντα στο πλαίσιο της εκδήλωσης- οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο μουσείο του Γαζί Εβρενός και στον Πύργο του Ρολογιού, στα Γιαννιτσά, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένοι από την φιλοξενία που τους παρείχε ο Δήμος Πέλλας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.



















Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. H OLYMPIAKI FLOGA TELIKA THA PERASEI APO TIN PELLA H MPA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γελούσαν τα αγαλματα και τα εκμαγεια με καποιους στο μικροφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθες Πέμπτη, δεν είχε παζαρι++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.