Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Αλμωπίας: Καθαρισμοί οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων


Ο Δήμος μας καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών κλπ ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά τα οποία είναι δυνατό να αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς και να συντηρούν τον καθαρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου) κάθε έτους. Επίσης οφείλουν να τα περιφράξουν (σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Να διευκρινιστεί ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν ελέγχους – αυτοψίες και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβάλλουν πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ σε περίπτωση που προβούν σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό καταλογίζεται εξ’ ολοκλήρου στους υπόχρεους, η δαπάνη καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

Επίσης, οι υπόχρεοι μετά την ολοκλήρωση του αρχικού καθαρισμού δύναται να ενημερώνουν τον οικείο Δήμο με κάθε πρόσφορο μέσο.

Όλα τα παραπάνω προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα:

· Στο άρθρο 75 του Ν. 3463/2006 και στο άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

· Την αριθμ.31/2021 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 6ΡΣΣΩΨΩ-4ΝΛ).

· Στο άρθρο 266 του Ν. 5037/2023 (ΦΕΚ 78/Β΄/28-03-2023).

· Στην αριθ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2549/Β΄/19-04-2023).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΕΔ
ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.