Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προγραμματισμός δράσεων Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας



Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας δυναμώνει τις παρεμβάσεις του σε χώρους δουλειάς, με στόχο την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη. Για τις αμέσως επόμενες μέρες, αποφάσισε συγκεκριμένα για την πόλη των Γιαννιτσών:

· Την Πέμπτη 11 Απρίλη, 10π.μ. και 5μ.μ. εξορμήσεις στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, εκεί που η εντατικοποίηση και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης «σπάνε κόκκαλα».

· Την Παρασκευή 12 Απρίλη, 10π.μ. εξόρμηση στον κλάδο του επισιτισμού, εκεί που οι συνάδελφοι μας αλλάζουν τα καταστήματα και τα πόστα καθημερινά, εκεί που η πολύωρη και ανασφάλιστη δουλειά έχει γίνει κανόνας.

· Το Σάββατο 13 Απρίλη, 5μ.μ. συνάντηση και συζήτηση με εργαζόμενους διανομείς, σε ένα χώρο που σημείωσε μεγάλες νίκες τα τελευταία χρόνια.

· Την Κυριακή 14 Απρίλη, 11π.μ. μαζική παρέμβαση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.

· Την Δευτέρα 15 Απρίλη, 3μ.μ. εξόρμηση στα “JUMBO”,για τις συνθήκες δουλειάς που βιώνουν οι εμποροϋπάλληλοι ιδιαίτερα σε εορταστικές περιόδους.

· Την Τρίτη 16 Απρίλη, 10π.μ. εξόρμηση στο νοσοκομείο και συζήτηση με εργαζόμενους στην καθαριότητα και τη σίτιση. Απέναντι και στο νέο νομοσχέδιο που επιτρέπει τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, έρχεται να προστεθεί σε όλη την προηγούμενη κατάσταση και βαθαίνει ακόμα περισσότερο τον στόχο πλήρους ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Στις 17 Απρίλη απεργούμε δίνοντας απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που καυχιέται για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 706 ευρώ, την αύξηση - ντροπή 39 ευρώ το μήνα και πολύ λιγότερα για τους χιλιάδες συναδέλφους που εργάζονται με συμβάσεις ημιαπασχόλησης, που προσπαθούν να επιβιώσουν με 350-400 ευρώ.

Απεργούμε διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, τέτοιες που θα μας επιτρέπουν να ζούμε αξιοπρεπώς, να μην κάνουμε σκόντο σε βασικές ανάγκες, τις κλεμμένες τριετίες μας, όρους εργασίας που να μην μας εξοντώνουν.

Τις επόμενες μέρες και ώρες μέσα από περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και με κάθε τρόπο εξασφαλίζουμε να φτάσει το κάλεσμα του σωματείου για την απεργία στις 17 Απρίλη σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου. Προσπερνώντας όσους κάνουν απλώς φιέστες προσλαμβάνοντας διαφημιστικές εταιρείες για την προπαγάνδιση της απεργίας, ενώ είναι εξαφανισμένοι από τους χώρους δουλειάς, συζητάμε με τους συναδέλφους μας, παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και τις παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.