Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΦΟ Αριδαίας - ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας 68-66 (φωτο)




Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε χθες στην Αριδαία στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ ανάμεσα στο ΦΟ Αριδαίας και τον Ζαφειράκη Νάουσας.
Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με το ΦΟΑ να είναι πιο ψύχραιμος και να παίρνει δίκαια τη νίκη με 68-66, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερος.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο με τις ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 19-20 για τους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους, ενώ κατάφερναν με τους Τοπαλίδη και Αβραμίδη να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 37-30 για την ομάδα του ΦΟΑ.
Στην επανάληψη και σε αυτό το παιχνίδι το τρίτο δεκάλεπτο δεν πήγε καλά για την ομάδα της Αριδαίας. Οι παίκτες του Ζαφειράκη κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να περάσουν μπροστά στο σκορ στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Οι διαιτητές έκλειναν τα μάτια στα αντιαθλητικά χτυπήματα των φιλοξενούμενων, ενώ τους τιμωρούσαν σωστά με τεχνικές ποινές λόγω συνεχόμενων διαμαρτυριών. Σε εκείνο το σημείο τραυματίστηκε ο Αμπάρης για τους γηπεδούχους, δυσκολεύοντας περισσότερο το έργο τoυς.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ και όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθούμε σε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Στα τελευταία δευτερόλεπτα με το σκορ ισόπαλο στο 66-66 ο Τοπαλίδης πήρε την προσπάθεια και πέτυχε το καλάθι 7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Οι παίκτες του Ζαφειράκη επιχείρησαν (ενώ ο προπονητής τους είχε ζητήσει time out) να επιτεθούν γρήγορα, όμως στην επαναφορά από την πίεση των παικτών του ΦΟΑ έκαναν λάθος και έχασαν την μπάλα.
Οι διαιτητές άργησαν πολύ να αντιληφθούν τι είχε γίνει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στους πάγκους και την κερκίδα, που ήταν ήδη φορτισμένη από το διαιτητικό δίδυμο.
Για τη συνέχεια των τελευταίων 7 δευτερολέπτων οι διαιτητές ζήτησαν τη βοήθεια της αστυνομίας για να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως κι έγινε. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Τούφας μετά την επαναφορά προσπάθησε να πάρει σουτ τριών πόντων, όμως η καλή άμυνα του Αθανασιάδη πάνω του τον ανάγκασε να ψάξει την πάσα με τον Παπαβραάμ να πραγματοποιεί κλέψιμο και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με την μπάλα στα χέρια του.
Αρνητικοί πρωταγωνιστές του χθεσινού αγώνα ήταν οι διαιτητές της αναμέτρησης Ελευθεριάδης Πλ. και Μπόϊτσης Κ., με τον πρώτο (έχει δημιουργήσει ιστορικό κακής διαιτησίας στα παιχνίδια του ΦΟΑ) να καταφέρνει να εκνευρίσει και τις δύο ομάδες με τα σφυρίγματα του. Ίσως θα πρεπε για τη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα η ΕΚΑΣΚΕΜ να έκανε καλύτερη επιλογή στο διαιτητικό δίδυμο.
Χωρίς τον αρχηγό του Σταύρο Μπεγλόπουλο (που πριν λίγες μέρες έγινε και πατέρας) αγωνίστηκε χθες η ομάδα του ΦΟΑ, αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του από τον προηγούμενο αγώνα.
Την επόμενη αγωνιστική (13/12) η ομάδα του ΦΟΑ υποδέχεται στην Αριδαία τον Βαφύρα Δίου, ενώ και ο Ζαφειράκης Νάουσας υποδέχεται την Αλεξάνδρεια.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 1o(19-20), 2o(37-30), 3o(55-50), 4o(68-66)
ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Σαμαρτζίδης, Αβραμίδης 16(3), Ταρασίδης, Τοπαλίδης 17, Κανονίδης Ι., Κανονίδης Γ., Παπαβραάμ 9(1), Αθανασιάδης 15, Τζάτσης 2, Αλεξανδρόπουλος, Χαραλαμπίδης 5, Αμπάρης 4.
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (Τούφας): Βάιγκαντ, Σιαμήτρος 15(2), Μουρατίδης 5, Ζιάνης 5, Χειμάριος 6, Λιόλιος Γ., Τούφας 16(1), Σκουλαριώτης 11, Σιδηρόπουλος 6(1), Ζέφυρος, Λιόλιος Α. 2, Ζαχαρίδης.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή αναμέτρηση

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.