Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βατανιακός Σάρισας - ΦΟ Αριδαίας 80-70 (φωτο&βίντεο)


Για την 14η αγωνιστική της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ ο ΦΟ Αριδαίας σε ένα παιχνίδι παρωδία της ΕΚΑΣΚΕΜ που έγινε στην Κατερίνη, ηττήθηκε από τον Βατανιακό Σάρισας με σκορ 80-70.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές στο παιχνίδι όμως δεν ήταν οι παίκτες του Βατανιακού που πέτυχαν μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία αλλά οι διαιτητές της αναμέτρησης Χρυσάφης Στ. και Χαρακλιάς Δ
Ο πρώτος μάλιστα ήταν και στο περίφημο παιχνίδι του Βατανιακού με τον ΑΟΚ Βέροιας πριν λίγες αγωνιστικές στην Κατερίνη, αφήνοντας με πολλά παράπονα τους φιλοξενούμενους.
Το πρώτο ημίχρονο κύλισε ομαλά με την ομάδα του Βατανιακού να εκμεταλλεύεται το κακό ξεκίνημα του ΦΟΑ παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 9-0. Ο ΦΟΑ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του μειώνοντας το σκορ στη λήξη του δεκαλέπτου σε 18-12. Ισορροπημένο και το δεύτερο δεκάλεπτο με τις ομάδες να πετυχαίνουν από 19 πόντους και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 37-31.
Στην επανάληψη ο ΦΟΑ προσάρμοσε την άμυνα του σε ζώνη και με σωστές επιλογές στην επίθεση επέστρεψε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού μειώνοντας τη διαφορά στους 2 (45-43). 
Σε εκείνο το σημείο οι διαιτητές παρά τα πολλά λάθη που ήδη είχαν κάνει θέλησαν να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα. Σε πολλές φάσεις έδειχναν να μη γνωρίζουν τα βασικά του μπάσκετ μη καταλογίζοντας παραβάσεις υπέρ των φιλοξενούμενων όπως το μπρος-πίσω και τα βήματα. Επείσης έδειχναν να μη γνωρίζουν πως το μπάσκετ δεν παίζεται με πόδια.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι παίκτες του ΦΟΑ να εκνευριστούν ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι βλέποντας τι συμβαίνει προς τιμήν τους προσπάθησαν να διορθώνουν τους διαιτητές για τις λάθος αποφάσεις που ήταν υπέρ τους, χωρίς όμως να επηρεάζονται όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.
Στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου απέβαλλαν με δεύτερη τεχνική ποινή τον προπονητή της ομάδας του ΦΟΑ Παναγιώτη Βάτση επειδή τόλμησε να μιλήσει στο διαιτητή. Από την άλλη ο προπονητής του Βατανιακού είχε μετατρέψει τον πάγκο του σε μια μίνι κερκίδα (υπό την ανέχεια των διαιτητών) με προκλητικά γιουχαϊσματα στις προσπάθειες των παικτών του ΦΟΑ χωρίς καν να του γίνουν συστάσεις.
Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς φάουλ με τους διαιτητές να καταφέρνουν να μετατρέψουν ένα παιχνίδι μπάσκετ σε αγώνα κατς κι έτσι αυτό ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 80-70, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.
Οργισμένη εμφανίστηκε όλη η αποστολή του ΦΟΑ μετά το παιχνίδι για την επικίνδυνη όπως χαρακτήρισαν διαιτησία. Πέρα από τις αιχμές για τη διαιτησία όμως και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες η διοίκηση της ομάδας σχεδιάζει να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας.
Ευθύνη γι αυτό σίγουρα έχει η ΕΚΑΣΚΕΜ, η οποία είναι υπεύθυνη για τους διαιτητές που ορίζει σε αγώνες, οι οποίοι δείχνουν να μη γνωρίζουν τι άθλημα σφυρίζουν! Πόσο αντικειμενικό μπορεί άλλωστε να είναι ένα πρωτάθλημα που στους αγώνες π.χ. της Κατερίνης σφυρίζουν Κατερινιώτες διαιτητές;
Την επόμενη αγωνιστική (31/1) ο ΦΟΑ υποδέχεται στην έδρα του τον Μ.Αλέξανδρο Κρύας Βρύσης, ενώ ο Βατανιακός Σάρισας αγωνίζεται στην έδρα της Αλεξάνδρειας.

Δείτε στο βίντεο φάσεις μέσα από την κάμερα του karatzova.com


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 1o(18-12), 2o(37-31), 3o(61-50), 4o(80-70)
BATANIAKOΣ ΣΑΡΙΣΑΣ (Ακερμανίδης): Κοτσίμπελης 6, Κανακίδης 9(1), Βασιλειάδης, Μπαλάρμας 22, Βουτσακόπουλος 23(3), Πόσιος, Φελεκίδης 4, Χατζηκωνσταντίνου, Φαρμάκης 2, Τζήμας 3(1), Ανδριάς 2, Ακερμανίδης 9.
ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Κανονίδης Γ., Αβραμίδης 14(1), Σαμαρτζίδης, Τοπαλίδης 18, Τζάτσης 6(2), Μπεγλόπουλος 13, Παπαβραάμ 6, Αθανασιάδης 13, Κανονίδης Ι., Αλεξανδρόπουλος, Αμπάρης.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.