Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή μαγειρικής: Μουσακάς


Υλικά

6 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες 
5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
λίγη τριμμένη φρυγανιά για το τέλος για τον κιμά
700 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μέτριες ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι για τη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1
Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με αλατισμένο νερό να σταθούν για 20-30 λεπτά περίπου. Έπειτα, τις ξεπλένουμε αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και κατόπιν, τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες και έπειτα τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (προσοχή! δεν τις ψήνουμε τελείως)

Βήμα2
Κατόπιν, ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τον κιμά (αφού τον έχουμε αφήσει να στραγγίσει) και με την κουτάλα τον σπάμε σε μικρά κομμάτια. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς (μετά από 5-7 λεπτά περίπου) προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε τον κιμά να πάρει 2-3 βράσεις και έπειτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Ο κιμάς μας είναι έτοιμος όταν μείνει με τη σάλτσα του (περίπου μετά από 30 λεπτά βρασμού).

Βήμα3
Στρώνουμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες και τις πατάτες χωρίς να αφήνουμε μεγάλα κενά μεταξύ τους. Έπειτα, προσθέτουμε τον κιμά. Δημιουργούμε άλλη μία στρώση από μελιτζάνες και πατάτες. Τώρα είμαστε έτοιμοι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ μας.

Βήμα4
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αλεύρι. Με ένα σύρμα (δεν έχουμε ανοίξει ακόμη το μάτι της κουζίνας) ανακατεύουμε καλά για να διαλύσουμε τελείως το αλεύρι. Αφού διαλυθεί το αλεύρι ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε που και που με το σύρμα. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα μας να γίνει σαν κρέμα. Τότε χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στην μπεσαμέλ μας ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βήμα5
Απλώνουμε τη μπεσαμέλ στο ταψί μας πάνω από τη στρώση μελιτζάνες-πατάτες. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 250 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα ο μουσακάς μας!
Πηγή: sintagesgiagias.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.