Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμαρχος Έδεσσας: ''Δεν είμαι δικομανής''


Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/5) μεσημβρινές ώρες η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, κατά την οποία συζητήθηκαν είκοσι τρία (23) θέματα της ημερήσιας διάταξης που περιέχονταν στην πρόσκληση.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων,  ο Προεδρεύων ζήτησε συγγνώμη και εξήγησε το ακατάλληλο της ώρας (16.00), καθ΄όσον ήταν προγραμματισμένη  για χθες (28/5)  η συνεδρίαση, αλλά λόγω απουσίας του Δημάρχου στην Αθήνα και λόγω του επερχόμενου τριημέρου που πιθανώς κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν, ορίσθηκε  αυτήν την ώρα.


Στην συνέχεια, και αφού διαπιστώθηκε απαρτία, τέθηκαν ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους, στις οποίες απάντησε ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι. Διαβάστε αναλυτικά τι ακριβώς συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση:

1.-Οι ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων:

Δασκάλου Χρήστος: Αρχικά διαμαρτυρήθηκε για το ακατάλληλο της ώρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι για τον λόγο αυτό αρκετοί Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων δεν παρευρίσκονται σ΄αυτό, προτείνοντας οι συνεδριάσεις  να πραγματοποιούνται συγκεκριμένη ημέρα κάθε μήνα.  Επανήλθε σε παλαιότερο  αίτημά του, σχετικά με τις ενέργειες  που ζήτησε να προβεί ο Δήμος για την παράταση των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, που λήγει στις 02/6, ως επίσης και για το φαινόμενο που παρατήρησε σήμερα (29/5) σχετικά με την μεταφορά από την τ.κ Νησίου-Πέλλας, με την χρήση φορτηγών, πλάκες μαρμάρου! Επίσης αναφέρθηκε στην υποβολή εγκλήσεων μεταξύ του Δημάρχου και του Δημητριάδη, και αντίστροφα, για το θέμα του διαγωνισμού της αποκομιδής των απορριμμάτων, προτείνοντάς τους να τα… βρουν μεταξύ τους, αποσύροντας  τις εγκλήσεις, καθ΄όσον όπως παρατήρησε τα θέματα αυτά θα πρέπει να επιλύονται στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα.

Φουνταλής Μιχάλης: Επανήλθε σε παλιό αίτημά του, σχετικά με το κλάδεμα των δένδρων στο 2ο και 11ο Νηπιαγωγείο της πόλης, τα οποία ταλαιπωρούν τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές, κατά το παιχνίδι τους στα διαλείμματα, αφού εγκυμονεί κινδύνους.

Σόντρας Γιάννης: Αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση των ποταμοβραχιώνων, εάν οι εργασίες στο γήπεδο της πόλης  γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη  της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στην λειτουργία του κέντρου των Καταρρακτών, ως ''πιατάδικο''!! (κέντρο διασκέδασης), στις κατολισθήσεις στην οδό προς την τ.κ Πλατάνης, και στις αμμοληψίες στην Παναγίτσα-Πέλλας.

Δημητριάδης Βασίλης: Αναφέρθηκε στον χρόνο πέρατος των εργασιών επί της οδού 18ης Οκτωβρίου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες τοπικές κοινότητες με την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων, και  για την κακή κατάσταση γενικότερα που βρίσκονται οι  τουαλέτες κλπ στις αθλητικές εγκαταστάσεις στης πόλης.

Ρυσάφης Αντώνης: Ζήτησε ενημέρωση για την Τουριστική Α.Ε, και για την διαφορετική στάση που κράτησε  Αντιδήμαρχος  σε σύσκεψη στην Π.Ε Πέλλας, σχετικά με το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της μη λειτουργίας (κλείσιμο) της λίμνης της Βεγορίτιδας, διαβάζοντας σχετικό δελτίο τύπου.

Οι απαντήσεις του Δημάρχου και Αντιδημάρχων: Απαντώντας στον Ρυσάφη  για το θέμα του Αντιδημάρχου στην σύσκεψη στην Π.Ε Πέλλας, ανάφερε ότι πρόκειται για λάθος διατύπωση στο δελτίο τύπου, ενώ για την Τουριστική Α.Ε, ότι εδώ και δέκα πέντε (15) ημέρες περίπου, η επιχείρηση έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση σε λειτουργία, ενώ τέθηκε σχετική ερώτηση αρμοδίως, για την διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού στο δυναμικό του Δήμου.

Για το ''πιατάδικο'' , ότι έγινε μόνο για μία ημέρα, κάνοντας μάλιστα και λογοπαίγνιο, λέγοντας ότι  ''σίγουρα δεν έγινε πιασάδικο''!!, για την καθυστέρηση παράδοσης των έργων στην 18η Οκτωβρίου, ανέφερε ότι είναι λογική η καθυστέρηση, και ότι  ο εργολάβος κάνει μεγάλη προσπάθεια γι΄αυτό, για τα ογκώδη αντικείμενα στις τ.κ  θα πρέπει να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι τους, ώστε να τα συγκεντρώνουν σε ορισμένο σημείο, για την κατάσταση των τουαλετών ότι καθαρίζονται καθημερινά, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, ενώ για τα έργα στο γήπεδο, υπάρχει αίτημα της ομάδας του Εδεσσαϊκού γι΄αυτά, και κακώς γίνονται αφού δεν έχουν λάβει την έγκριση των αρμοδίων οργάνων του Δήμου, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη! γι΄αυτό (Αντιδήμαρχος).

Για το θέμα της παράτασης στις δηλώσεις του Κτηματολογίου, ο Προεδρεύων, άφησε να εννοηθεί ότι πιθανώς δεν είναι στις προθέσεις της Κτηματολόγιο Α.Ε να δώσει παράταση, παρά του ότι μόνο το 25% της ακίνητης περιουσίας έχει μόνο δηλωθεί! Για το θέμα της ημέρας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πρότεινε μεν μία συγκεκριμένη ημέρα ο Δήμαρχος, αλλά όπως διευκρίνισε είναι θέμα του Προέδρου του Δ.Σ, ενώ για την μεταφορά μαρμάρων από την τ.κ Νησίου-Πέλλας, πιθανώς να πρόκειται για αποθέματα και όχι από εξόρυξη. Για το θέμα των εγκλήσεων, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν είναι δικομανής, καταλογίζοντας λάθος στον Δημητριάδη, καθ΄όσον ο διαγωνισμός είναι διεθνής και  υπάρχουν αρμόδια όργανα που ελέγχουν την διαδικασία, ενώ άφησε να διαφανεί ότι τα… βρήκαν μεταξύ τους.

Απαντώντας ο Δημητριάδης Βασίλης, ανέφερε  ότι δεν έλαβε απαντήσεις για το θέμα, για αυτό κατέφυγε στην δικαιοσύνη, διευκρινίζοντας ότι δεν υπέβαλε έγκληση κατά του Δημάρχου, και ούτε κατηγόρησε κανέναν,  αλλά απλώς υπέβαλε αναφορά στον Εισαγγελέα. Ο Δήμαρχος  επανέλαβε και πάλι ότι το θέμα γι΄αυτόν έχει λήξει, χωρίς όμως να αφήσει να εννοηθεί κάτι αντίστοιχο και ο Δημητριάδης! Τέλος ευχήθηκε στον νέο παππού, Φουνταλή Μιχάλη, να του ζήσει ο νέος του εγγονός, λέγοντας  χαριτολογώντας ότι αυξήθηκε η δύναμη του ΚΚΕ κατά ένα άτομο.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, και συγκεκριμένα:

1.ΟΧΙ σε οικονομική ενίσχυση δημότη:

Την αντίδραση αρχικά  της αντιπολίτευσης προκάλεσε η εισήγηση της υπηρεσίας, σχετικά με άρνηση οικονομικής βοήθειας σε δημότη. Όπως όμως εξήγησε στην συνέχεια η αρμόδια Αντιδήμαρχος, ο συγκεκριμένος δημότης (αφορά νεαρό άρρωστο άτομο), είχε βοηθηθεί και παλαιότερα με το ποσό των 2.000,00 ευρώ, καθώς επίσης είχε λάβει και οικονομική βοήθεια από Εδεσσαίο δημότη, αφενός, αφετέρου υπάρχουν και άλλοι δημότες που έχουν ανάγκη την αρωγή του Δήμου. Ο Σόντρας  Γιάννης πρότεινε να μειωθεί το ποσό και να δοθεί κάποια βοήθεια, ενώ την λύση έδωσε ο Προεδρεύων, αφού επικαλούμενος πιθανώς προσωπικά δεδομένα!! πρότεινε το θέμα να συζητηθεί μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να βρεθεί λύση.

2.- Αθηναίος! δικηγόρος για υπόθεση του Δήμου Έδεσσας:

Η προτίμηση και η αμοιβή των 3.500,00 ευρώ του Αθηναίου δικηγόρου, αντί κάποιου από την περιοχή, για παράσταση στην υπόθεση του διαγωνισμού της αποκομιδής των απορριμμάτων, προκάλεσε την αντίδραση της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι αναρωτήθηκαν, αν έγινε έρευνα αγοράς για μικρότερη αμοιβή, και γιατί δεν προτιμήθηκε τοπικός δικηγόρος. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι οι μετακινήσεις σε Αθήνα για παράσταση θα είναι πολλές και κουραστικές για κάποιον Εδεσσαίο, γι΄αυτό προτιμήθηκε δικηγόρος από την Αθήνα!

3.-Τέλος η Δημοτική Αστυνομία στην Έδεσσα:

Ομόφωνα ψηφίσθηκε το θέμα της μη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας στην πόλη της Έδεσσας. Όπως εξήγησε αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας, πριν την κατάργηση της Δ.Α υπήρχαν 22 Δ.Α, εκ των οποίων 02 παρέμειναν, 06 μετατάχθηκαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση και 14 απορροφήθηκαν από  την Ελληνική Αστυνομία. Από αυτούς,  4 ζήτησαν να παραμείνουν στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ και 10 επιθυμούν να επανέλθουν στον Δήμο Έδεσσας, καλύπτοντας κενές διοικητικές θέσεις, λόγω απολύσεων, συνταξιοδοτήσεων κλπ.

4.-Εκλογή υδρονομέων για το 2015:

Στην εκλογή υδρονομέων για την αρδευτική περίοδο 2015, προχώρησε το  Δημοτικό Συμβούλιο. Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Δασκάλου Χρήστου, ότι οι υδρονομείς, χωρίς ακόμη να αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντά τους, λαμβάνουν  1 ή 2 ευρώ την ώρα από τους αγρότες που άρχισαν ήδη να ποτίζουν τα χωράφια τους, ζητώντας να πληροφορηθεί, με τίνος εντολή λαμβάνουν τα χρήματα.  Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, δήλωσε άγνοια για το θέμα. Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί, πότε θα αναλάβουν εργασία, καθ΄όσον η απόφαση που έλαβαν σε προγενέστερο συμβούλιο καθόριζε την 15/5 ως ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους.  Ο Δημητριάδης αναρωτήθηκε αν οι προσλήψεις εξυπηρετούν τους αγρότες ή τους ψηφοφόρους της Δημοτικής Αρχής, αναγκάζοντας τον Δήμαρχο να απαντήσει ότι ''όσοι προσλήφθηκαν έγινε γιατί το αξίζουν και όχι για να τους κάνουμε δικούς μας'' ενώ προς επίρρωση των λεγομένων του ανέφερε ότι ήδη εργολάβος απασχολεί  ως εργαζόμενους, ψηφοφόρους άλλων συνδυασμών.

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.