Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή μαγειρικής: Σπετσοφάι της γιαγιάς


Υλικά


4-5 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
7-8 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
2-3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
το χυμό από 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμάνη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ρίγανη
ελαιόλαδο
1/8 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1
Αρχικά, τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε λίγο λαδάκι ή και χωρίς λάδι σε ειδικό αντικολλητικό σκεύος. Μόλις ροδίσουν καλά τα αφαιρούμε. Αφού κόψουμε τα λαχανικά μας σε κύβους ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες με άφθονο νερό και τις αφήνουμε μέσα στο νερό για να μην μαυρίσουν.

Βήμα2
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε ελαφρά τα λαχανικά μας μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μέσα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα3
Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαϊντανό και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου 20 λεπτά και μόλις δέσει προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα λουκάνικα. Ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα ελαφρά (χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κουτάλι για να μην λιώσουν τα λαχανικά μας) και αφού πάρει μία ακόμη βράση το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Πηγή: sintagesgiagias.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.