Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

11.000 oι αγνοούμενοι στους πολέμους διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας


Συνολικά 11.000 άτομα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στους πολέμους κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η Σερβία και η Κροατία συμφώνησαν ότι ο αριθμός των αγνοουμένων στη διάρκεια του πολέμου στην Κροατία, την περίοδο 1991-1995, ανέρχεται σε 1606 άτομα.
Πρόκειται για άτομα τα οποία ζούσαν στην περιοχή της Κροατίας, τόνισαν ο πρόεδρος της Σερβικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, Βέλικο Οντάλοβιτς και ο επικεφαλής της Κροατικής Επιτροπής για τους Αιχμαλώτους και τους Αγνοούμενους Ίβαν Γκρούγιτς, έπειτα από συνάντησή τους στο Βελιγράδι.

Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι, όταν πρόκειται για εγκλήματα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ή το Κόσοβο, τις περισσότερες πληροφορίες έχουν εκείνοι που ευθύνονται για τα εγκλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής της κυβέρνησης της Σερβίας για τους αγνοούμενους, Βέλικο Οντάλοβιτς.
Στην Κροατία, στον κατάλογο αγνοουμένων είναι καταχωρημένα 1.606 άτομα, 50 από τα οποία δεν έχουν κροατική υπηκοότητα και 424 άτομα τα λείψανα των οποίων αναζητούνται, είπε ο κ. Οντάλοβιτς.

«Από το 2012 μέχρι σήμερα διαλευκάνθηκαν περισσότερες από 360 υποθέσεις, έχουν εκταφεί τα λείψανα 114 αγνοουμένων, αλλά προστέθηκαν και 60 νέες υποθέσεις», δήλωσε ο κ. Οντάλοβιτς, μετά τη συνάντηση στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της επιτροπής της κυβέρνησης της Κροατίας για τους αιχμαλώτους και τους αγνοούμενους.

Ο κ. Οντάλοβιτς απηύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες έχουν κάποια πληροφορία για τους αγνοούμενους να την καταθέσουν.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.