Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύλληψη 32χρονου για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων...


Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία τακτικής διαδικασίας στην οποία εμπλέκεται μέχρι στιγμής 32χρονος από περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εξέδωσε και Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to - peer (P2P) για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καταγράφηκαν ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων.
Από τον έλεγχο προέκυψαν εφτά ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών στην Ελλάδα, ενώ ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές τους. Χθες (17-06-2015) το πρωί, έπειτα από αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι 32χρονου στην Θεσσαλονίκη διακριβώθηκε η κατοχή αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου, ενώ κατασχέθηκε και ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής του που θα αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως. 
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android:CYBERKID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.