Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εισέβαλε στην εφορία ζητώντας να κατασχεθούν χρήματα, γραφεία και καρέκλες για χρέος του δημοσίου...


Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν, σε Δημόσια Υπηρεσία, όταν ιδιώτης συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή και δικηγόρο «εισέβαλε» σ΄αυτήν και ζήτησε την κατάσχεση χρημάτων, για την αποπληρωμή χρέους του δημοσίου προς τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο συνήγορος του φορολογούμενου επικαλέσθηκε πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η κατάσχεση χρηματικών ποσών που βρίσκονται στο ταμείο της Εφορίας, σε εκτέλεση απαίτησης εναντίον του Δημοσίου. Μόλις ο υπάλληλος  της Α' ΔΟΥ Αθηνών αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, κλείδωσε το ταμείο, πήρε το κλειδί και εξαφανίστηκε.

Στη ΔΟΥ επικράτησε πανδαιμόνιο και η προϊσταμένη ενημέρωσε τους αρμόδιους στο ΥΠΟΙΚ. Αμέσως κινήθηκε όλος ο μηχανισμός προκειμένου να αποτραπεί η κατάσχεση, η οποία τελικά δεν έγινε, αφού το Δημόσιο επικαλέστηκε σχετική νομοθεσία.Ωστόσο, ο συνήγορος του φορολογούμενου επικαλέστηκε ακόμα μία απόφαση σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει κατάσχεση στον κινητό εξοπλισμό της Εφορίας, όπως γραφεία και καρέκλες. 

Ωστόσο, ούτε αυτή η κατάσχεση έγινε, αλλά ο ιδιώτης απείλησε πως θα επιστρέψει με νέες εντολές.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.