Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα-Aριδαία: Καθαρίστε τα ρυπαρά Δημόσια-Δημοτικά κτήρια (φωτο)


Πεδίο διακίνησης... ανοησιών, κακόγουστων και ενίοτε υβριστικών συνθημάτων, έχουν καταντήσει τα Δημόσια και Δημοτικά κτήρια στους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας.
Όσοι έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς ξένες χώρες, Ευρωπαϊκές και μη, με λύπη δυστυχώς διαπιστώνουν τη διαφορά νοοτροπίας και συμπεριφοράς των πολιτών, στην Δημόσια-Δημοτική περιουσία. 
Συγκεκριμένα, πουθενά δεν βλέπεις στο εξωτερικό κακογραμμένα και υβριστικά συνθήματα σε δημόσια κτήρια (Σχολεία, δημόσιες-δημοτικές υπηρεσίες) και σε κάθε μορφής πληροφοριακές κλπ πινακίδες επί της οδού, αλλά και εντός του αστικού ιστού των πόλεων, εν αντιθέσει με τη χώρα μας, που σπάνια θα βρεις καθαρό από συνθήματα, κτήριο ή πινακίδα.
Συγκεκριμένα, τόσο στην πόλη της Έδεσσας (είσοδος και περιμετρικά του κτηρίου που στεγάζεται η Αντιπεριφέρεια, το κτήριο του ΙΚΑ, της ΔΕΗ,  το κολυμβητήριο,  οι ενημερωτικές πινακίδες στον χώρο του ΙΚΑ και των καταρρακτών) όσο και στην πόλη της  Αριδαίας (περιμετρικά του ΔΑΚΑ, το κτήριο του 1ου Γυμνασίου, το συγκρότημα σχολείων έναντι του ΚΤΕΛ Αριδαίας, η τσιμεντένια περίφραξη περιμετρικά του Σχολείου έναντι του κέντρου ‘’Δασάκι’’, οι αποθήκες της Ένωσης στον κόμβο Τσάκων-Λουτρακίου, το Ξενιτήδειο Πνευματικό Κέντρο, η περίφραξη του Δημοτικού Σταδίου) αλλά και πολλά άλλα  Δημοτικά κτήρια, που δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν, και μάλιστα ορισμένα από αυτά, είναι... βιτρίνες της πόλης, υπάρχουν κακογραμμένα και οσάκις υβριστικά συνθήματα, που προσβάλλουν στα μάτια των επισκεπτών, τόσο τους Δημοτικούς άρχοντες όσο και τους κατοίκους-δημότες των δύο Δήμων.

ΕΔΕΣΣΑ:



ΑΡΙΔΑΙΑ:



Και αν η ευθύνη ορισμένων ανώνυμων ανεγκέφαλων… συγγραφέων είναι μεγάλη, η ευθύνη των επωνύμων που έχουν την αρμοδιότητα-ευθύνη καθαρισμού, συντήρησης και ευπρέπειας των Δημοτικών κτηρίων (Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι  Αντιδήμαρχοι, αλλά και προϊστάμενοι των ανωτέρω υπηρεσιών), καθ΄όσον είναι οι… ιδιοκτήτες των κτηρίων αυτών, είναι τεράστια. 
Άραγε, αν η κατάσταση αυτή μεταφερόταν στις κατοικίες τους, τι θα έπρατταν ως ιδιοκτήτες! Θα άφηναν τα συνθήματα να παραμένουν στους τοίχους  γραμμένα ή θα τα καθάριζαν αμέσως! 
Γιατί λοιπόν δεν πράττουν και το ίδιο στο… δεύτερο σπίτι τους! Και μη μας πει κανείς το τετριμμένο: ''Γιατί να τα καθαρίσουν, αφού και πάλι θα ξαναγράψουν συνθήματα''...

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.