Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προβλήματα με τη διαμονή των αθίγγανων στην πόλη της Αριδαίας


Mε αφορμή μια συζήτηση που έτυχε να ακούσω σε κάποιο καφέ στην πόλη μας στην Αριδαία,  για τους αθίγγανους,  οι όποιοι ζουν έξω από την πόλη μας,  στον δρόμο για τον Eξαπλάτανο Πέλλας στο 0,500χιλ.
Τώρα τελευταία έχουν αφήσει τελείως ανεξέλεγκτα ελεύθερα τα ανήλικα παιδιά τους  να διασχίζουν κάθετα τον δρόμο με κατεύθυνση στα λύκεια , με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα τροχαίου ατυχήματος.
Επίσης για πολλοστή φορά θα δούμε την μπουγάδα τους απλωμένη στην συρμάτινη περίφραξη του γηπέδου τένις, που βρίσκεται διπλά στα λύκεια μαζί με τα διάχυτα στο οδόστρωμα ρυπαρά νερά,  εικόνα που βλέπει ο κάθε ξένος επισκέπτης στην πόλη μας.
Επίσης θα ήθελα να αναφέρω σχετικά για τις λαμαρινοξύλινες παράγκες τους μέσα στις οποίες διαμένουν.
Ποιος είναι ο αρμόδιος που τους έχει δώσει – παραχωρήσει τον δημόσιο χώρο στον οποίο διαμενουν;  Αρμόδιος ειναι ο δημαρχος;
Είναι νόμιμη η λαμαρινοξυλινοκατασκευή από πλευράς πολεοδομικής αρχης; Έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια υπηρεσία;
Υπάρχουν τουαλέτες μέσα στις προαναφερόμενες λαμαρινοξύλινες κατασκευές για την σωματική τους ανάγκη ή υπάρχει…….. μόνο η ύπαιθρος ;
Δεν είμαι προς θεού ρατσιστής ούτε έχω πρόβλημα με τους αθίγγανους,  αλλά θα πρέπει κάποτε να μπει μια τάξη από τον δήμο Αριδαίας,  ώστε να μεριμνήσει για την μετακίνηση τους σε άλλη περιοχή με τις απαραίτητες προϋποθέσεις (νερό, ρεύμα,wc,κ.λ.π.). Θα πρέπει και εσείς τα Μ.Μ.Ε  να συμβάλλεται με τον δικός σας τρόπο ώστε να επιταχυνθεί αυτή η λύση του προβλήματος.
Ένας δημότης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Πολύ σωστός ο δημότης. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος, επειδή δεν είχαν νερό και πλενοντουσαν απέναντι, ο Δήμος τούς έκανε παροχή νερού πού πολύ αμφιβάλω αν έχει ρολόι, αν κόβουν λογαριασμό κλπ.
      Πρόσφατα είχαν βάλει υπαίθρια μπανιέρα πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά στο τένις.
      Θα πούνε κάποιοι ότι άνθρωποι είναι και αυτοί.
      Σωστό
      Και εγώ θέλω να φτιάξω μια παράγκα στο βουνό η στην θάλασσα η οπουδήποτε γουστάρω, να μού δώσουν δωρεάν νερό κλπ
      Αλλά μάλλον για εμένα και τούς υπόλοιπους η νομιμότητα είναι κάτι πού συνεπάγεται.
      Γι αυτούς που γεννιούνται και ζούνε στην παρανομία, τέτοιες ενέργειες είναι επικρότηση των όσων κάνουν και βοήθεια στο να συνεχίσουν στον ίδιο τρόπο ζωής.
      Ας τούς κόψουν το νερό, γιατί τελευταία σαν να αυξήθηκαν παραπάνω και να γκρεμιστούν οι παράγκες και αφού είναι άνθρωποι όπως λένε οι ίδιοι ας νοικιάσουν ας χτίσουν ας κάνουν ότιδηποτε αλλά νόμιμα.
      Και μη μού πει κανείς για λεφτά.
      Γιατί λεφτά εχουν όλοι τούς

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.