Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Φυσάει Κόντρα": Η δημοτική αρχή στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων


Τη Δευτέρα 15-6-2015 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας. 

Δύο ήταν τα σημαντικά ζητήματα που απασχόλησαν το σώμα. Το πρώτο αφορά τη μεταφορά των χρεών της Τουριστικής Α.Ε. στο δήμο και το δεύτερο την ενοικίαση των κτιρίων που ανήκουν στην παραπάνω εταιρεία (κέντρο καταρρακτών και τημενιδών).
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Όσον αφορά το πρώτο θέμα καμμιά από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στον εισηγητή δεν απαντήθηκαν , ώστε να γνωρίζουν οι δημότες  το ύψος του ποσού του χρέους  που θα μεταφερθεί στο δήμο και εμμέσως θα πληρωθεί από τους ίδιους τους δημότες. Προσπάθησε μέσα από συνοπτικές διαδικασίες να περάσει το θέμα αρνούμενη τις οποιεσδήποτε ευθύνες για τη δημιουργία του χρέους αυτού.
Όσον αφορά το δεύτερο θέμα που κι αυτό πέρασε με σχετική πλειοψηφία, αγνοήθηκαν και δεν απαντήθηκαν επί της ουσίας τα στοιχεία που καταθέσαμε και αφορούν την καταβολή των ενοικίων στο δήμο από τα ήδη εκμισθωμένα κτίρια. Σύμφωνα με αυτά από τα 13 κτίρια που νοικιάζει σήμερα ο δήμος σε ιδιώτες (εξαιρούνται αυτό των καταρρακτών και του τημενιδών) , στη δημοτική ενότητα Έδεσσας και Βεγορίτιδας σύμφωνα με το Ε2 του Δήμου για το 2014, πληρώθηκαν ενοίκια μόνο για ένα από αυτά (1610€) , δύο από τους ενοικιαστές ρύθμισαν τις οφειλές τους (9828,60 €) και δέκα δεν κατέβαλαν το μίσθιο (110230,93€). 
Καταλαβαίνουμε όλοι τη διαχρονική ευθύνη που υπάρχει στην εκμετάλευση της δημοτικής περιουσίας. Αν και διαφωνούμε στο να δοθεί η εκμετάλευση του κέντρου των καταρρακτών αποκλειστικά σε ιδιώτη , θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν στο συμφωνητικό για την ενοικίαση να υπάρχουν αυστηροί όροι που θα εξασφαλίζουν τα συμφέροντα του δήμου.
Τέλος όσον αφορά τη συμπεριφορά, το ύφος και τη φρασεολογία κάποιων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο λυπούμαστε γιατί αυτό ακυρώνει και απαξιώνει τους θεσμούς που υποτίθεται ότι υπηρετούν.  
Αδυνατούμε να τους παρακολουθήσουμε και να πέσουμε στο επίπεδό τους. Θα πρέπει η παράταξη της πλειοψηφίας να πάρει θέση δημόσια και  να καταδικάσει   τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.