Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Σε διαβούλευση το Σ.Ν. που μειώνει σημαντικά το κόστος ασφάλισης αλλοδαπών εποχικών εργατών


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» που αναρτήθηκε σήμερα για διαβούλευση και συγκεκριμένα στο άρθρο 29 αυτού περιέχεται διάταξη σύμφωνα με την οποία η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΓΑ στην οποία θα εντάσσονται...

...πλέον οι πολίτες τρίτων χωρών που προσέρχονται στη χώρα μας για εποχική εργασία θα είναι η 2η ασφαλιστική κατηγορία αντί της 5ης που ισχύει σήμερα,  γεγονός το οποίο θα μειώσει σημαντικά το κόστος μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης. Το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Τετάρτη.

Το πλήρες κείμενο της διάταξης στο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε για διαβούλευση έχει ως εξής: 

«Ως κατώτερη υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 7 του ν.3232/2004 (ΦΕΚ 48 Α), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.10 του άρθρου 52 του ν.3518/2006 (ΦΕΚ 272 Α) για την ασφάλιση πολιτών τρίτων χωρών που προσκαλούνται να απασχοληθούν στην αγροτική οικονομία ή σε εκμεταλλεύσεις της παρ.1 του άρθρου 52 του ν.3518/2006 ορίζεται για το έτος 2015 η δεύτερη (2η) αντί της πέμπτης (5ης) ασφαλιστικής κατηγορίας, πλην των εισφορών κλάδου υγείας οι οποίες υπολογίζονται επί της εκάστοτε υποχρεωτικής για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ ασφαλιστικής κατηγορίας». 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.