Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Είναι απαραίτητο το σεξ;


Στην ερώτηση αυτή οι άνδρες δίνουν με ενθουσιασμό δύο απλές, καταφατικές απαντήσεις: για ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και για τεκνοποίηση.
Αντίθετα οι γυναίκες (σύμφωνα με έρευνα ψυχολόγων που κυκλοφόρησε σε βιβλίο) δίνουν 237 απαντήσεις μερικές από τις οποίες είναι: «ως επιβράβευση στον άντρα για τις δουλειές που κάνει στο σπίτι», «για εξασφάλιση μιας ήρεμης ζωής», «για να περάσει ο πονοκέφαλος», «για να αποφύγω μια ανεπιθύμητη έξοδο», «για να μου προσφέρει ένα δώρο», «να πάρω προαγωγή», «να βρω δουλειά», «να μείνω έγκυος», «γιατί ο καημένος ξοδεύει τόσα πολλά για μένα»! 
Ευτυχώς υπήρξαν και κάποιες που απάντησαν ότι το κάνουν από πόθο για το σύντροφό τους ή για να του εκφράσουν την αγάπη τους! Αν εξαιρέσουμε τα βακτήρια, ο άνθρωπος και τα περισσότερα είδη, ακολουθούν μια βιολογικά δαπανηρή διαδικασία δημιουργίας απογόνων: το σεξ. Με τον τρόπο αυτό απαιτούνται περίπλοκες συμπεριφορές ζευγαρώματος, συμβατότητα των σεξουαλικών οργάνων και πολλές προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί γονιμοποίηση. 
Η εξέλιξη θεωρεί τόσο σημαντικό το σεξ που μας προίκισε με τα κέντρα ανταμοιβής που εντοπίζονται στον εγκέφαλό μας. Αυτά ενεργοποιούνται όταν φτάνουμε σε οργασμό με την ίδια ένταση που παρατηρείται όταν ένας εθισμένος στην ηρωίνη παίρνει τη δόση του. Αν δε νιώθαμε ευχαρίστηση δε θα είχαμε επιθυμία και συνεπώς δε θα κάναμε σεξ. Οι επιστήμονες αναπτύσσουν διάφορες θεωρίες αλλά εξακολουθούν να θεωρούν την ερωτική πράξη ανεξήγητο μυστήριο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.