Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Bloomberg: Γιατί ο Πούτιν "πούλησε" τον Τσίπρα


"Μύλος" είχε γίνει το θέμα περί πιθανής βοήθειας που θα παρείχε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.
Τελικά, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγκάστικε να συμβιβαστεί με τους των Ευρωπαίους ηγέτες δημιουργούνται πολλά αναπάντητα ερωτήματα.
Ο αρθρογράφος του Bloomberg View, Λεονίντ Μπερσίντσκι, γράφει για τη φημολογούμενη προσέγγιση Μόσχας-Αθήνας, που όμως δεν πήρε σάρκα και οστά. Ο δημοσιογράφος επικαλείται το πρόσφατο δημοσίευμα του «Βήματος», σύμφωνα με το οποίο ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν 10 δισεκατομμύρια δολάρια ως δάνειο για να τυπώσει δραχμές. Πληροφορία που το Κρεμλίνο απέρριψε ως αβάσιμη.
Η περιβόητη βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας έχει αναδυθεί αρκετές φορές στον ελληνικό δημόσιο λόγο. Η Κίνα δεν έδειξε να ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Σεργκέι Στόρτσακ, έκανε λόγο για συμμετοχή της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS. Ίσως γι' αυτό ο Τσίπρας να συνομίλησε με τον Πούτιν στις 6 Ιουλίου  μια ημέρα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα. Το άρθρο αναφέρει πως εκείνο το τηλεφώνημα ήταν μια ακόμη μπλόφα του Τσίπρα για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση έναντι των δανειστών. Η μπλόφα πέτυχε εν μέρει. Δύο ημέρες μετά, ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε από τον Τσίπρα να αναζητήσει βοήθεια από τους φίλους του Ευρωπαίους και όχι από άλλους.
Ωστόσο, αν και για τη Ρωσία ένα δάνειο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θα ήταν τίποτα το φοβερό, εντούτοις ο Πούτιν δεν πρόσφερε βοήθεια. Σύμφωνα με τον πρώην διπλωμάτη Αλεξάντερ Μπαούνοφ, ο Πούτιν θα είχε πολύ λίγα να κερδίσει. Και σίγουρα γνωρίζει πως δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στην Ελλάδα για να μειώσει η ΕΕ τις κυρώσεις της εναντίον της Ρωσίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Γιατι, ποιοι επιμενουν οτι ο Τσιπρας ειχε στοχο να μας σωσει???...Ολοι ιδιοι ειναι και ιδιους σκοπους εχουν...ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Κ.Λ.Π
    ΟΛΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ....ΩΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;
    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΄21 ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΤΙ ΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.