Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Καταφύγιο αδέσποτων το κέντρο της πόλης!


Δέκτης παραπόνων και καταγγελιών γίνεται καθημερινά η ιστοσελίδα μας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Αριδαίας, από την έντονη  παρουσία σε κεντρικά σημεία-και όχι μόνο- αυτής, από αγέλες μεγαλόσωμων σκύλων, τα οποία περιφέρονται ειδικότερα στην κεντρική πλατεία, σκορπώντας τον τρόμο σε μεγάλους και κυρίως σε μικρά παιδιά που παίζουν ανέμελα στην πλατεία.
Χαρακτηριστικά, σήμερα (23/7) βραδινές ώρες, στην κεντρική πλατεία του παλαιού Δημαρχείου και έμπροσθεν χώρου  προσφάτως  λειτουργούντος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, επτά (07) μεγαλόσωμα τετράποδα, είχαν… κατασκηνώσει στην μέση του δρόμου, εμποδίζοντας την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ σε απόσταση αναπνοής, έπαιζαν μικρά παιδάκια. 

                                    

Ύστερα από λίγη ώρα, τα παραπάνω τετράποδα… μετακόμισαν σε ατάκτως πεταμένες  σακούλες απορριμμάτων που βρίσκονταν στο ίδιο χώρο (κάτω από την σημαία της πλατείας) και ανάμεσα σε θαμώνες των καταστημάτων της πλατείας, επιδόθηκαν στο άνοιγμα-σκίσιμο αυτών προς εξεύρεση τροφής, σκορπώντας τα απορρίμματα στον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργώντας μία απαράδεκτη εικόνα. Εικόνα, που δεν τιμά τον πολιτισμό μας, αλλά και τους αρμόδιους της πόλης…  

By Sakis

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. δυο θηλυκες ειναι σε οιστρο κ μαζευτηκαν ολα τα αρσενικα. ο δημος εχει ενημερωθει αλλα δυστυχως ακομα τιποτα.μεχρι να γινει το κακο κ μετα να δουμε ποιος εφταιγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ρε μαζέψτε τα επιτέλους αφού τα λυπαστε πάρτε τα στο σπίτι σας.Τα παιδιά φοβούνται και οι έγκυες δεν μπορούν να τρέξουν.Έτσι και γίνει κανένα ατύχημα που θα κρυφτειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως παντού, καρεκλοκένταυροι δήμαρχοι που νομίζουν ότι εκλέχτηκαν για να εξυπηρετούν το τομάρι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΦΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ - ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ Ή ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΚΥΛΙΑ - ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΤΕΙΡΩΤΑ , ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΞΩ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ , ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ" ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ .
    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα ιδια και χειροτερα στην εδεσσα.
    οχι απλα καταφυγιο αλλα εκτροφείο καταντησε η πολλη.
    Τι αλλο φυσικά να περιμενεις απο ενα δημαρχο που πλαισιωνεται απο αντιδημαρχους που τριγυρναν με τα σκυλακια τους παρεα-αγκαλια;
    δικαιωμα τους να τα εχουν, αλλα ως δημοτικοι αρχοντες ειναι υποχρεωμενοι να εξασφαλιζουν την ελευθερη και χωρις κινδυνους μετακινησεις των δημοτων.
    τι λεω τωρα και σε ποιους μιλαω.
    μηπωσ την κανανε την πολη σκυλαδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΡΟΠΗ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τα αδέσποτα φταίνε πρώτα και καλύτερα οι άνθρωποι που μένουν σε έναν δήμο... Για τον δήμαρχο της Αριδαίας να θυμίσω απλά ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος, ο δε πλήρως αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος σταδιοδρομεί πλέον ως αποτυχημένος βουλευτής... Αυτοί που μας κυβερνούν τόσα χρόνια σε δήμους και βουλή από άλλους εκλέγονται?
    Αυτή η εμμονή να κατηγορούμε για όλα τους δήμους και τους άλλους δε βοηθάει... Σταματάμε όλοι να πετάμε τα σκουπίδια στους δρόμους και εκτός των κάδων, φροντίζουμε τα ζώα μας-αν έχουμε, καθαρίζουμε τα χόρτα από τις αυλές και τα οικόπεδα μας και γύρω από αυτά... Μετά φωνάζουμε και για τους Δήμους... Πολλοί ξεκινάν ανάποδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.Ο ΝΟΜΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΛΑΤΙ.Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. > ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ
      > ΖΩΩΝ

      Μάλιστα, ο έμφυτος φόβος του ανθρώπου προς τους πανάρχαιους θηρευτές με κυνόδοντες έγινε σήμερα έλλειψη παιδείας. Το είδαμε κι αυτό, και με κεφαλαία για να το εμπεδώσουμε.

      Διαγραφή
    2. δεν υπάρχει χρονος και χωρος για λόγια.Το ψαξαμε: οι περισοτεροι έχουν εμφυτο φόβο στα σκυλιά.Τελος.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς, σε αντίθεση με σένα που τα βλέπεις όλα ρόδινα από τη θερμοκοιτίδα σου. Αν διάβαζες μελέτες ψυχολογίας και βιολογίας γύρω από τις ρίζες του άγχους στον άνθρωπο, όπως και γύρω από το φόβο των παιδιών για διάφορα αρπακτικά (π.χ. κυνοειδή), που ακριβώς καταδεικνύει την έμφυτη ιδιότητα αυτού του φόβου που αναπτύχθηκε ως μια φυσική ασπίδα προστασίας σε διάρκεια εκατομμυρίων ετών, θα καταλάβαινες - ίσως - τι έγραψα πιο πάνω.

      Διαγραφή
  9. Κυρία Μαριάννα, εγώ που έχω παιδεία στα ζώα καθότι έχω κ εγώ ένα μεγαλόσωμο σκύλο, το παιδί μου που είναι κ αυτό εξοικειωμένο με τα ζώα, τα αγαπάει πάρα πολύ, όμως ένα από αυτά τα αδέσποτα της επιτέθηκε δύο φορές χωρίς να το πλησιάσει καν. Πως να εξηγήσω σε ένα πεντάχρονο γιατί της επιτέθηκε σκύλος που τα αγαπάει κ εγώ σα μάνα πως να την προστατέψω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. > Πως να εξηγήσω σε ένα πεντάχρονο γιατί της επιτέθηκε σκύλος που τα αγαπάει κ εγώ
      > σα μάνα πως να την προστατέψω?

      Ένας σκύλος, όσο καλά εκπαιδευμένος κι αν είναι, δεν παύει να είναι ένα ζώο με απρόβλεπτη συμπεριφορά. Επίσης είναι από τη φύση του θηρευτής. Θυμάμαι χρόνια πριν που περπατούσα σε έναν ήσυχο δρόμο, με την τσάντα μου στα δεξιά, όταν είδα να πλησιάζει μια γυναίκα με ένα σκύλο αρκετά μεγάλου μεγέθους. Τίποτα δεν προδίκαζε αυτό που έγινε: όταν έφτασε δίπλα μου, όρμησε ξαφνικά και δάγκωνε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Ευτυχώς ήταν η τσάντα μου και ευτυχώς η γυναίκα δεν έχασε το έλεγχο του σκύλου που ήταν δεμένος με λουράκι.

      Υπάρχουν πάμπολλες ιστορίες αυτού του είδους με τραγική κατάληξη. Π.χ.:

      http://allaccidents.gr/gr/alla-atyximata/dagkoma-skylou/18-2014-06-25-14-17-18/35-tin-dagkose-kai-ekopse-kommati-2

      Σημειωτέον ότι δε μιλάμε για αδέσποτα αλλά για σκυλιά που έχουν λάβει έστω και μια στοιχειώδη εκπαίδευση και υποτίθεται ότι δεν ενεργούν εντελώς απρόβλεπτα. Και όμως.

      Διαγραφή
  10. Μαζεψτε κ τους Ρόμα που θα γίνει συνοικία σιγά σιγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτό με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει.Εαν γινόταν ενα τοπικό δημοψήφισμα, το 90% του πληθυσμού θα ζητούσε,απαιτούσε τον άμεσο καθαρισμό-μαζεμα-συγκέντρωση-απομάκρυνση των αδέσποτων.Κι όμως αυτό το 10% κρατάει την πόλη αιχμάλωτη στη βρώμα,στο αίσχος στη ντροπή.Δεν υπάρχει στο δήμο κάποιος με λυσεις ?μόνο θεωρίες? αίσχος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βασιζόμενος σον εαυτό σου έβγαλες και το αποτέλεσμα, 90%!!! Πρόσεχε γιατί πολλές φορές τα γκάλοπ (ειδικά τα στημένα) πέφτουν έξω...
    Κάτι τέτοιοι τύποι είναι αυτοί που "δημιούργησαν" τα αδέσποτα. Πάλι καλά που μετά το απομάκρυνση δεν έβαλες και τη λέξη θανάτωση...
    Να επέμβει ο δήμος αλλά με σχέδιο το οποίο αμφιβάλλω πολύ αν έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.